utanpotlassport.hu 2019.04.18 11:18 Frissítve: 2019.04.18 11:44

Labdarúgás: Dárdai Márton a német U17-es válogatott Eb-keretében

Bekerült az német U17-es válogatott Európa-bajnokságra készülő keretébe Dárdai Pál középső fia, Márton. A Herthában pallérozódó középhátvéd korábban már csapatkapitányként is vezethette a korosztályos-csapatot, továbbá alapember volt az elitkörben is, így nem meglepő, hogy Michael Feichtenbeiner számít rá az írországi kontinenstornán.

UP-info - utanpotlassport.huA német U17-es válogatott veretlen teljesítménnyel, két döntetlennel és egy győzelemmel zárt az Európa-bajnoki elitkörben, így Izland mögött másodikként kvalifikált az írországi kontinenstornára. A márciusi mérkőzéseken Dárdai Pál középső fia, Márton alapembernek számított, hiszen mindhárom találkozón kezdőként jutott szóhoz a védelem tengelyében.

Dárdai Márton a dánok elleni felkészülési meccsen kapitányként vezette a német U17-es válogatottat Fotó: dfb.de

Dárdai Márton a dánok elleni felkészülési meccsen csapatkapitányként vezette a német U17-es válogatottat  •  Fotó: dfb.de

A dublini sorsoláson Martin Feichtenbeiner együttesét a halálcsoportba, Spanyolország, Olaszország és Ausztria mellé osztották be. A szövetségi edző az Eb-döntőben is számít Mártonra. A keretben fellelhetünk még egy ismerős nevet, hiszen a Hoffenheim balbekkje, Kerim Calhanoglu is bizonyíthat − ő az AC Milanban futballozó Hakan Calhanoglu unokaöccse.

Az U17-es Európa-bajnokságot május 3. és 19. között rendezik, a magyar együttes az orosz, az izlandi és a portugál együttessel néz farkasszemet a csoportban. Preisinger Sándor egyelőre nem hirdetett keretet.

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.02.21 13:37:14

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Hívta az FTC, a Siófok és a Brest, ő azonban a német élvonal harmadik helyezettjét választotta. A 18 éves junior Eb-aranyérmes kézilabdázóval, Albek Annával a Metzingenbe szerződésről, a nem várt megkeresésekről, az NB I-ről és a távlati céljairól is beszélgettünk.

2020.02.09 12:37:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ifjúsági ergométeres kontinensviadal után a párizsi világbajnokságon is megvillantotta klasszisát az Arrabona Evezős Klub 18 éves versenyzője, Siska Bettina, elvégre 500 méteren új egyéni csúccsal a dobogó második fokára állt fel, s nevelőedzője, Halmainé Mészáros Éva szerint immár „stabilan hozza, amit tud".

2020.02.02 16:06:15

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Számos utánpótlássikerről adunk hírt, ám jól tudjuk: ezek még nem garantálják a fényes felnőttpályafutást. Most az érem másik oldalát vizsgáltuk meg: olyan sportolókkal beszéltünk, akik utánpótláskorúként nem arattak nagy sikereket, de későn érő típusként szép pályafutást építettek.

2020.01.24 19:06:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A junior vb- és Eb-, továbbá U23-as Eb-győztes cselgáncsozó, Özbas Szofi és a felnőttvilágbajnok kajakos, Kopasz Bálint lett 2019 legjobb utánpótláskorú sportolója. Mindez a tizenkilencedik alkalommal megrendezett Héraklész Díjátadó Gálán derült ki pénteken.

2020.01.23 19:06:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Elképesztő teljesítménnyel nyerte meg Pekler Zalán a junior légpuskások 10 m-es müncheni versenyét. A komáromi sportlövő jobbat lőtt, mint a világcsúcs (országos csúcsot ért el), ezek után azt kérdeztük tőle, mégis hogyan csinálta.