utanpotlassport.hu 2019.04.18 11:18 Frissítve: 2019.04.18 11:44

Labdarúgás: Dárdai Márton a német U17-es válogatott Eb-keretében

Bekerült az német U17-es válogatott Európa-bajnokságra készülő keretébe Dárdai Pál középső fia, Márton. A Herthában pallérozódó középhátvéd korábban már csapatkapitányként is vezethette a korosztályos-csapatot, továbbá alapember volt az elitkörben is, így nem meglepő, hogy Michael Feichtenbeiner számít rá az írországi kontinenstornán.

UP-info - utanpotlassport.huA német U17-es válogatott veretlen teljesítménnyel, két döntetlennel és egy győzelemmel zárt az Európa-bajnoki elitkörben, így Izland mögött másodikként kvalifikált az írországi kontinenstornára. A márciusi mérkőzéseken Dárdai Pál középső fia, Márton alapembernek számított, hiszen mindhárom találkozón kezdőként jutott szóhoz a védelem tengelyében.

Dárdai Márton a dánok elleni felkészülési meccsen kapitányként vezette a német U17-es válogatottat Fotó: dfb.de

Dárdai Márton a dánok elleni felkészülési meccsen csapatkapitányként vezette a német U17-es válogatottat  •  Fotó: dfb.de

A dublini sorsoláson Martin Feichtenbeiner együttesét a halálcsoportba, Spanyolország, Olaszország és Ausztria mellé osztották be. A szövetségi edző az Eb-döntőben is számít Mártonra. A keretben fellelhetünk még egy ismerős nevet, hiszen a Hoffenheim balbekkje, Kerim Calhanoglu is bizonyíthat − ő az AC Milanban futballozó Hakan Calhanoglu unokaöccse.

Az U17-es Európa-bajnokságot május 3. és 19. között rendezik, a magyar együttes az orosz, az izlandi és a portugál együttessel néz farkasszemet a csoportban. Preisinger Sándor egyelőre nem hirdetett keretet.

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.05.16 21:05:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A Farkas Júlia, Fodor Nadin, Kis Janka, Magyar Hanna, Somhegyi Réka, Varga Lujza összeállítású magyar junior ritmikusgimnasztika-kéziszercsapat öt karika gyakorlatával a 14. helyet érdemelte ki a bakui junior Európa-bajnokságon.

2019.05.15 19:57:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

„A legnagyobb szerencsém az, hogy olyan edzőm van, mint Somlai Béla, aki technikailag olyan dolgokat tanít, amilyeneket talán senki más. Azt mondják, dinamikus, gyors vagyok és a testalkatom is alkalmas a vívásra. Balkezesként pedig van némi előnyöm is, amely nagyon kemény edzéssel párosulva később is meghozhatja a gyümölcsét” − vélekedik sikerének titkáról a 17 éves ifjúsági olimpiai bajnok kardvívó, Rabb Krisztián.

2019.05.15 11:47:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Négy év alatt az NB I-es és EHF-kupa negyeddöntős csapat alapemberévé nőtte ki magát Tatabányán ifj. Rosta Miklós. A 20 éves beállós igazi kézilabdacsaládból származik, az idén góllal mutatkozott be a nagyválogatottban, az ősztől pedig már a bajnoki címvédő MOL-Pick Szeged együttesét erősíti.

2019.05.13 17:24:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Parádésan szerepeltek az utánpótláskorú birkózók a három szakág felnőtt magyar bajnokságán. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a harminc súlycsoportból tizennégyet 23 év alatti fiatal nyert meg.

2019.05.05 16:16:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Az már eldőlt az angol labdarúgó-bajnokságban, hogy a Fulham kiesik. Szombaton is kikapott a Wolverhamptontól. A londoniaknak mégis volt búcsúzó, nagy dobásuk. A hajrában pályára küldött Harvey Elliott lett minden idők legfiatalabb Premier League-szereplője.