UP-info utanpotlassport.hu 2019.10.11 22:05 Frissítve: 2019.10.11 22:25

Labdarúgás: az U21-es horvát válogatott is három góllal győzött

Péntek este harmadik felkészülési meccsét is lejátszotta a Gera Zoltán irányította 2021-es korosztályos Európa-bajnokságra készülő U21-es labdarúgó-válogatott. A zalaegerszegi összecsapáson a horvát válogatott három góllal bizonyult jobbnak.

A 2021-es magyar-szlovén korosztályos labdarúgó Európa-bajnokságra készülő U21-es magyar válogatott pénteken lejátszotta harmadik mérkőzését is Gera Zoltán szövetségi edző irányítása alatt. A válogatott Dániában 0–0-s döntetlent ért el a vendéglátok ellen, majd a felcsúti Pancho Arénában 3–0-ra kikapott Norvégiától. A nemzeti csapat a horvátok U21-es gárdája ellen javíthatott mérlegén, és némiképp visszavághatott a felnőttek csütörtökön 3–0-ra elvesztett Eb-selejtezőjéért is.

 

ml1a

 •  Forrás: mlsz.hu

 

A zalaegerszegi összecsapás vészjóslóan indult magyar szempontból, a horvátok az első öt percben kétszer is kishíján gólt fejeltek, de az első találatra sem kellett sokat várni, a 9. percben egy középre ívelt labda találta tisztán Kulenovicot, aki kapásból a hálóba lőtte a labdát (0–1). A gól után igyekezett gyorsan felébredni a magyar csapat, még az első negyedórában szögletből volt veszélyes. A folytatásban is inkább a vendégek akcióiban volt nagyobb lendület, ám mégis sikerült egyenlíteni. Szalai Attila tört előre, Szánthó Regőhöz passzolt, aki szépen tálalt a középen érkező Bíró Bence elé. A Guimares játékosa 6 méterről lőtt a hálóba (1–1).

A játék képe a második félidő elejére sem változott sokat. Az 59. percben beadás után horvát lövés csattant a bal oldali kapufán, a kipattanót pedig Djurasek küldte vissza Demjén Patrik kapujára. A kísérlet Varjas Zoltán térdéről pattant a hálóba (1–2). A 71. percben jött a harmadik horvát gól, újra beadás után sikerült növelniük előnyüket a vendégeknek, ezúttal Posavec fejjel volt eredményes. Néhány perccel később Tajti Mátyás is fejelhetett volna egyet, de a kapus nagy bravúrral védett. Demjén viszont nem tudott a 81. percben. Jobb oldali szabadrúgást bólintottak le a vendégek a tizenhatoson belül, a menteni igyekvő Szalai lábáról azonban bepördült a labda a magyar kapuba (1–4). A mérkőzésen az eredmény már nem változott, jövő kedden a 2021-es U21-es Eb két házigazdája játszik egymással Celjében, vagyis szlovén-magyar találkozót rendeznek.

U21-ES FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
MAGYARORSZÁG–HORVÁTORSZÁG 1–4 (1–1)
Zalaegerszeg
, ZTE Aréna, 1013 néző
Magyarország: Demjén – Bolla, Varjas Z., Szalai A., Majnovics – Kiss B., Szabó B. (Tajti, 70.) – Szánthó (Szabó M., 61.), Schäfer (Korbély, a szünetben), Banó-Szabó (Hinora, 80.) – Bíró B. (Májer, 70.) Szövetségi edző: Gera Zoltán
Horvátország: Semper (Nevistic, a szünetben) – Sverko (Hujber, 67.), Kalaica, Soldo, Bradaric – Bistrovic (Dolcek, 67.) – Cuze (Lepinjica, 67.), Ivanusec (Zaper, a szünetben), Djurasek (Posavec, 67.), Marin (Bogojevic, a szünetben) – Kulenovic (Vizinger, a szünetben). Szövetségi edző: Igor Biscan
Gólszerző: Bíró B. (40.), ill. Kulenovic (9.), Djurasek (59.), Posavec (71.), Szalai A. (81. – öngól)

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.09.10 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Akadnak olyan edzők idehaza, akik úgy nevelik a jövő bajnokait, hogy közben maguk sem hagyták még abba az élsportot. Van közöttük olyan, aki a tokiói játékokra készül, van, aki válogatott-kerettag, egy másik szakember pedig már csak a sportág szeretete miatt áll edzésbe rendszeresen.

2020.09.03 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Sokak voltak csalódottak az utánpótlás-világversenyek elhalasztása, törlése miatt. Összegyűjtöttük, három sikersportágunkban (kajak-kenu, úszás, vívás), kik lehettek volna az év nagy nyertesei.

2020.08.26 09:09:17

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Az utóbbi időben jól megfigyelhető tendencia, hogy a gyerekeket egyre fiatalabban igyekeznek „megkaparintani” az egyes sportágak. Összeállításunkban arra keressük a választ, hogy miképpen működik a népszerűsítés az egészen kicsik körében, és arra is, hogy a korai kezdés együtt jár-e nem kívánatos mellékhatásokkal.

2020.07.23 16:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

„Ebben a csapatban a vizet hordani vagy az időkérést meghallgatni is hatalmas dolog” – mondja az FTC 17 éves kézilabdázója, a felnőttekkel készülő Ballai Borbála, aki azt is elárulja, kitől tanulta a legtöbbet a nagyok között.

2020.07.20 14:55:15

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A HISZEK Benned Sport Program második alprogramjának legújabb, ötödik ütemében 250 millió forintot osztanak szét a kis és közepes sportszervezetek között.