Labdarúgás: a magyarok nyerőemberének CR a példaképe

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.04.10. 15:21
Címkék
A Telkiben rendezett Eb-elitkörben az írországi kontinenstornára lőtte az U17-es labdarúgó-válogatottat. Az MTK Budapest 16 éves támadójával az emlékezetes gólokról, a kezdetekről és a jövőjéről beszélgettünk.

Bruckner Vince – utanpotlassport.hu Kilencvenedik perc. Ígéretes pozícióból, húsz-huszonöt méterről következik a magyar szabadrúgás. És Zuigeber Ákos a rövidbe teker, Stople kapus hiába repül. Így a magyar válogatott a norvégok elleni 1–0-s győzelemmel kezdi az U17-es Eb-selejtező Telkiben zajló elitkörét. A nyitósiker után néhány nappal később a bosnyákok felett aratott 1–0-s siker alkalmával is ő volt a nyerőember.Bruckner Vince – utanpotlassport.hu Kilencvenedik perc. Ígéretes pozícióból, húsz-huszonöt méterről következik a magyar szabadrúgás. És Zuigeber Ákos a rövidbe teker, Stople kapus hiába repül. Így a magyar válogatott a norvégok elleni 1–0-s győzelemmel kezdi az U17-es Eb-selejtező Telkiben zajló elitkörét. A nyitósiker után néhány nappal később a bosnyákok felett aratott 1–0-s siker alkalmával is ő volt a nyerőember.

Zuigeber Ákos nyerőember volt az U17-es válogatottban az Eb-elitkörben Forrás: mtk.hu
Zuigeber Ákos nyerőember volt az U17-es válogatottban az Eb-elitkörben Forrás: mtk.hu

Zuigeber Ákos nyerőember volt az U17-es válogatottban az Eb-elitkörben  •  Forrás: mtk.hu

„Még mindig nagyon kellemes emlékeim vannak erről a tornáról. Ha a két gólomra gondolok, a mai napig kiráz a hideg, mert szerintem nem sok játékosnak adatik meg hasonló élmény. Az első két mérkőzésen nagyot harcolva, csúszva-mászva nyertünk. A belgák elleni találkozón látszott, hogy az egészen más szint, más kaliberű játékosokkal. De velük akarunk harcolni, őket akarjuk legyőzni, de az látszott, hogy ehhez szintet kell lépnünk.”

Ahogyan az MTK Budapest szélsője is mondja, a májusi írországi kontinenstornán – amelyen az izlandi, a portugál és az orosz válogatottal került egy csoportba a magyar csapat – előrelépésre lesz szükség. És hogy pontosan miben?

„Az Európa-bajnokságon tovább akarunk jutni a csoportból, és kvalifikálni magunkat a jövő évi vébére. Úgy érzem, védekezésben jók vagyunk, amiben fejlődnünk kell, az a kapu előtti döntések meghozatala és a támadások hatékonyabb befejezése.”

A 16 éves futballista édesapja hatására – vagy inkább „utasítására” – Újpesten kezdte a pályafutását és U12-es korában került át a Sándor Károly Akadémiára. Amióta kék-fehérbe öltözött, rendre „feljátszik” az idősebb korosztályok csapataiba, jelenleg is az U19-es gárdát erősíti, amely az élen áll a kiemelt bajnokságban.

Zuigeber nem csak klubot, hanem példaképeket sem választott rosszul magának…

„A kedvenc játékosomnak Neymart mondanám, nagyon szeretem nézni a játékát, rendkívül technikás játékos, de akire hasonlítani szeretnék és inkább példaképnek tartok az Cristiano Ronaldo.”

Az MTK-ban gyakran lehetőséget kapnak a saját nevelésű fiatal játékosok, így idővel az U19-es csapat kulcsemberének is eljöhet az ideje. Ahogyan idővel az esetleges külföldi karrier is szóba kerülhet. De ő semmit sem szeretne elkapkodni.

„Kivárom, amíg eljön az időm. Addig pedig csinálom keményen a melót, hogy jó benyomást tegyek az edzőimre. Jelenleg csak ez számít.”

További korosztályos híreink LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik