Labdarúgás: a Barcelona nyerte az UEFA Ifjúsági Ligát

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.04.23. 21:10
Címkék
A Barcelona U19-es együttese nyerte az UEFA Ifjúsági Ligát, miután a döntőben magabiztosan győzte le a Chelsea korosztályos csapatát. Francisco Pimienta legénysége már az első félidőben előnybe került, a fordulást követően pedig újabb két gólt szerzett, s végül 3−0-ra diadalmaskodott. A katalánok történetük során másodszor hódították el a legrangosabb európai utánpótlás-trófeát.

L.S. - utanpotlassport.huAz UEFA Ifjúsági Liga trófeája volt a tét Nyonban, a sorozat döntőjében. A serleggel járó dicsőséget korábban mindkét finalista megtapasztalhatta: a Barcelona egy, míg a Chelsea két alkalommal nyerte meg legrangosabb európai utánpótlás-sorozatot.L.S. - utanpotlassport.huAz UEFA Ifjúsági Liga trófeája volt a tét Nyonban, a sorozat döntőjében. A serleggel járó dicsőséget korábban mindkét finalista megtapasztalhatta: a Barcelona egy, míg a Chelsea két alkalommal nyerte meg legrangosabb európai utánpótlás-sorozatot.

A Barcelona fiataljai másodszor nyerték meg az Ifjúsági Ligát Fotó: Getty Images
A Barcelona fiataljai másodszor nyerték meg az Ifjúsági Ligát Fotó: Getty Images

A Barcelona fiataljai másodszor nyerték meg az Ifjúsági Ligát  •  Fotó: Getty Images

Az elődöntőből mind a katalán, mind a londoni együttes kiélezett küzdelmben jutott tovább. Ahétfői finálé egyik nagy kérdése volt, hogy fejben melyik alakulat erősebb, illetve melyik bírta jobban az elmúlt napok terhelését.

A vörös mezben játszó Barcelona élénken kezdte a találkozót, ez a 33. percben érett góllá: Ruiz gyalogolt át a védelmen, centerezését pedig Mendez fejelte közvetlen közelről a kapuba (0−1). A kékek hiába igyekeztek váltani, nem jutottak komoly helyzetig, így a katalán vezetéssel zárult az első játékrész.

A fordulást követően gyorsan megduplázta előnyét Francisco Pimienta együttese, Mendez agresszív labdaszerzést követően szerezte meg saját maga, illetve csapata második találatát (0−2). A Chelsea ugyan jól reagált a kapott gólra, de a befejezésekkel nem volt szerencséje. A ráadásban még Ruiz is betalált (0−3), így a katalánok −2014 után másodszor −magabiztos győzelemmel nyerték meg az Ifjúsági Ligát.

UEFA IFJÚSÁGI LIGA, DÖNTŐ
Chelsea−Barcelona 0−3 (0−1)
Chelsea:
Cumming− Sterling, Guehi (McEachran 58.), Grant− James, St.Clair, Maddox (Lamptey 73.), McCormick, Familio-Castillo− Redan (Brown, 67.), Hudson-Odoi. Vezetőedző:Joe Edwards
Barcelona:Pena− Bauza, Mingueza, Movilla, Miranda− Gomez (Morer, 74.), Collado, Puig (Garcia 93.) − Ruiz, Mendez (Jaime 80.),Perez. Vezetőedző:Francisco Pimienta
Gól:
Mendez (33., 52.), Ruiz (92.)

További korosztályos hírekLABDARÚGÁSBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik