HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.07.15 14:16 Frissítve: 2018.07.15 14:25

Labdarúgás: a 18 éves Dobos Áron a holland élvonalban

Ritka, vagy talán példa nélküli, hogy magyar labdarúgót az NB III-ból a holland élvonalba szerződtessenek, ám a 18 esztendős Dobos Áronnal pontosan ez történt. Az ifjú támadó a Dunaújváros együttesétől a most feljutó Fortuna Sittardhoz igazolt, ám mint mondja, nem elégedne meg ennyivel.

Leiner Soma - utanpotlassport.huEgyedülálló lehetőséget ragadott meg Dobos Áron, a Dunaújváros 18 esztendős labdarúgója. A mögöttünk hagyott szezonban 14 NB III-as találkozón 7 alkalommal talált be az ifjú támadó. Teljesítményére felfigyelt a holland élvonalba frissen feljutott Fortuna Sittard, az érdeklődésből konkrétumok lettek, Áron pedig Hollandiába igazolt - ennek körülményeiről és az első tapasztalatokról is kérdeztük.

−Remek szezont zártál a Dunaújvárosban, de gondoltad volna, hogy ekkora ugrás következik a karrieredben?  

Dobos Áron immár a Fortuna Sittard mezében Forrás: fortunasittard.nl

Dobos Áron immár a Fortuna Sittard mezében  •  Forrás: fortunasittard.nl

−Több megkeresésem volt Magyarországról és külföldről egyaránt. Nagyon örültem neki, hogy végül Hollandiába, a Fortuna Sittard csapatába szerződhettem. Nagy előrelépés ez a karrierem szempontjából, szeretnék élni a lehetőséggel, és tovább építeni a pályafutásomat, amely remélhetőleg felfelé fog ívelni.

Hogyan érkezett a megkeresés? 

−Menedzserem, Vörösbaranyi József tájékoztatott a holland együttes érdeklődéséről. Ezt követően ez komoly ajánlattá, lehetőséggé vált. Örülök neki, hogy sikerült meggyőznöm a klubot arról: érdemes szerződtetnie.

−Mi volt az első reakciód, amikor megtudtad? 

−Fiatalon, 16 évesen kezdtem el játszani Dunaújvárosban a felnőttek között. Az elmúlt két évben 48 bajnoki meccsen 25 gólt szereztem, és most nyáron úgy éreztem, eljött az idő arra, hogy továbblépjek. Úgy ítéltem meg, a Fortuna Sittard a legjobb választás számomra. Eleinte visszafogottan kezeltem az egész lehetőséget, de most, hogy hivatalosan is a klub játékosa lettem, nagyon boldog vagyok. Viszont nem szeretnék megelégedni ennyivel, bízom benne, hogy tartogat számomra sok örömteli, boldog pillanatot a klub.

−Milyenek az első tapasztalatok, gondolok itt az edzésekre, edzőkre, csapattársakra, környezetre. 

−Nagyon pozitív minden. Élvezem az edzéseket és a mindennapokat is. Büszke vagyok arra, hogy itt lehetek, megbecsülöm a lehetőséget, amit kaptam az élettől. A beilleszkedésem szerencsére jól halad, több társammal kerülök egyre közelebbi viszonyba. Szerencsére az angoltudásom rendben van, ez mindent megkönnyít, a szakmai stábbal sikeresen tudok kommunikálni. A klub minden tőle telhetőt megtesz, profi körülmények között készülhetünk.

−Mekkora ugrás lesz szerinted az NB III után a holland élvonal? 

Mindenféleképpen nagy előrelépés. Ezért edzettem, gyakoroltam, hogy ilyen lehetőséget kapjak. Szeretném ezt megragadni, bízom benne, hogy sikeres időszak elé nézek.

−Góllal és gólpasszal mutatkoztál be, szerinted milyen esélyeid lehetnek a csapatba kerülésre? 

Noha csupán edzőmeccsen, de sikerült megszereznem az első gólomat és kiosztanom az első gólpasszomat. Nem szeretnék belemenni esélylatolgatásokba, amit tudok, hogy mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy esélyem legyen a csapatba kerülésre. Emellett türelmesnek kell maradnom, és minden tőlem telhetőt megtenni.

−Mennyire vagy izgatott, ha arra gondolsz, hogy a PSV vagy az Ajax ellen is pályára léphetsz a következő szezonban?

−Nagyon boldoggá tesz. Gyerekkorom óta az volt az álmom, hogy labdarúgó legyek, örülök, hogy azt csinálhatom, amit a legjobban szeretek. Hálát adok érte a szüleimnek, akik sok áldozatot hoztak ezért. Alig várom, hogy elkezdődjön a szezon. Az pedig, hogy ekkora klubokról beszélhetünk, még nagyobb inspirációt ad számomra a mindennapokra.  

−Mik a következő célok a karrieredben?  

Először is szeretnék bemutatkozni a holland élvonalban, ezt követően pedig élni a lehetőséggel, és rendszeres tagjává válni az együttesnek. Nem szeretnék messzebbre tekinteni, mindig lépcsőfokonként jó haladni. Bízom benne, hogy később beszélhetünk arról, mi lehet a legnagyobb előrelépés számomra, de ezért először a jelenben kell tennem.

További korosztályos híreink LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.03.23 21:13:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A norvégok elleni döntetlent követően a házigazda horvátoktól vereséget szenvedett U19-es labdarúgó-válogatottunk az Európa-bajnokság elitkörében. Ezzel eldőlt, hogy Németh Antal együttese nem végezhet a csoport első helyén, és lemarad az örményországi kontinensviadalról.

2019.03.17 21:13:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Szép számmal léptek pályára az utánpótláskorú kézilabdázók a női Magyar-kupa debreceni négyes döntőjében; az FTC fiataljai a sírból visszahozták, és kis híján megfordították a Győr elleni finálét, a végén azonban a rutin győzött. Összefoglaló a 1998. január 1. után született játékosok hétvégi teljesítményéről.

2019.03.17 14:03:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Sorozatunkban utazásra invitáljuk olvasóinkat – a sportágak birodalmába. Túrakalauzunk egy-egy utánpótláskorú sportoló, edző és felnőtt klasszis lesz; az ő segítségükkel igyekszünk bemutatni, milyen adottságok birtokában érdemes belevágni egy-egy sportágba, no meg azt, hogy mire számíthatnak azok a fiatalok, akik már ki is nézték maguknak valamelyik edzőtermet, pályát vagy uszodát. Ezúttal annak járunk utána, miért jó a súlyemelés?

2019.03.08 11:23:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

MIÉRT MORZSOLÓDNAK LE A GYEREKSPORTOLÓK? – tette fel tanulmányában a kérdést Tek Dangi és Peter A. Witt, az amerikai Texas A&M Egyetem két kutatója. Két másik tudós, Jeff Crane és Viviene Temple három kontinensen felvett adatai segítségével kirajzolódtak a fő okok. Mi a helyzet itthon?

2019.03.03 19:02:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Bár a foggiai korosztályos vívó Európa-bajnokság zárónapján a vártnál többet bukdácsoltak fiataljaink, azért a végére megint fölfelé görbülhettek a szájak: a junior leány tőrcsapat bronzérmes lett, minek nyomán a mérleg tizenhárom dobogós helyezés. A szám a kabbalisztikában nem szerencsés, egy világversenyen kifejezetten az.