UP-info utanpotlassport.hu 2020.05.17 14:03 Frissítve: 2020.05.17 20:31

Kosárlabda: nem tétlenkedtek a soproni edzők az utóbbi hetekben sem

A Soproni Darazsak Kosárlabda Sportakadémia szakmai igazgatójával, Czukorné Hollós Annával beszélgettünk arról, hogy a klub mesterei milyen továbbképzéseken vettek részt a koronavírus-járvány okozta kényszerpihenő ideje alatt.

Nem tétlenkedtek Czukorné Hollós Annák az utóbbi hetekben Forrás: sopronidarazsak.com

Nem tétlenkedtek Czukorné Hollós Annák az utóbbi hetekben  •  Forrás: sopronidarazsak.com

A kormány enyhített a koronavírus-járvány miatt hatályba léptetett döntésein, eszerint május 4-től sportrendezvény nézők nélkül, zárt körülmények között Magyarország egész területén megtartható, illetve megengedett a sportegyesületek által szervezett, valamint az amatőr sport, a szabadidős sport és a tömegsport célú edzésen való részvétel. Emiatt határozott úgy az államilag (is) elismert Soproni Darazsak Sportakadémia, hogy újraindítja a munkát. A leánynevelő-műhely szakmai igazgatója, Czukorné Hollós Anna arról számolt be honlapunknak, hogy a mestereik sem tétlenkedtek a kényszerpihenő ideje alatt:

„A szakmai munka általában mindig eltér a megszokottól áprilisban és májusban, hiszen ez időtájt rendezik az utánpótlás országos bajnoki döntőket − nyilván ilyenkor az eredményesség valamivel nagyobb prioritást élvez a képzésnél. A szövetség a járvány miatt idő előtt törölt minden hazai bajnokságot, így a finálék elmaradtak. Persze ez szomorú és sajnáljuk, de ily módon lehetőségünk nyílt hasznosan tölteni ezt az időszakot: a szakmai fejlődést tűztük ki feladatként. A Barcelona akadémiájának van egyetemi együttműködése is, amely keretében négyhónapos online továbbképzéseken lehet részt venni − ezekre öt szakemberünk iratkozott be: a dietetikusunk, az erőnléti edzőnk, két fizioterapeutánk és egy kosárlabdaedzőnk. Természetesen, amint elvégezték, minden információt átadnak a stáb többi tagjának. Büszkék vagyunk arra is, hogy hét trénerünk volt jelen a litván kezdeményezésű ötnapos online továbbképzésen, amelyen tizenhárom előadást hallgattak meg − mindahány az utánpótlás-nevelésre összpontosít. Előreléptünk abban is, hogy az eddig csak írásban elérhető szakmai anyagainkat elkészítettük videó formájában − ezeket feltöltöttük a belső rendszerünkbe.”

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.05.22 14:06:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A 18 éves teniszező, Drahota-Szabó Dorka a Budapest-kupa elnevezésű vegyes csapatversenyen; Bondár Annát győzte le két játszmában.

2020.05.13 13:01:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A szövetség honlapján jelentette be, hogy az U20-as jégkorong-válogatott irányítását a 225-szörös válogatott Horváth András veszi át. Az új kapitány csak olyan játékosokat lát szívesen a nemzeti csapatban, akik büszkék arra, hogy felölthetik magukra a címerest mezt.

2020.05.12 09:11:17

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Az MLSZ döntése értelmében hivatalosan is véget értek a korosztályos bajnokságok; helyezettek, illetve végeredmény alapján feljutók és kiesők nincsenek, az UEFA Ifjúsági Ligában az ETO FC Győr U19-es csapata indulhat.

2020.05.08 12:21:15

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Amennyiben a RB Salzburg elfogadná az AC Milan által a Tuttosport szerint tett 20 millió eurós ajánlatot, úgy a 19 éves Szoboszlai Dominik lehetne minden idők legdrágább magyar labdarúgója.

2020.05.01 13:31:16

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

A LEN (Európai Úszó Szövetség) vezető testülete úgy határozott, hogy elhalasztja a 2020-as junior Európa-bajnokságot az összes szakágban (úszás, nyílt vízi úszás, műugrás, műúszás, vízilabda).