utanpotlassport.hu 2018.06.30 17:27 Frissítve: 2018.06.30 17:35

Kosárlabda: fölényes győzelmek a szlovák U18-as lányok ellen

Mindkét felkészülési mérkőzését megynyerte az egyesített U17-es és U18-as leány kosárlabda-válogatott Székesfehérváron a szlovák korosztályos együttes ellen. Völgyi Péter, az alakulat edzője értékelte oldalunknak a történteket.

Krasznai Bence – utanpotlassport.hu Mind a két felkészülési mérkőzését megnyerte Székesfehérváron Szlovákia ellen az U17-es és U18-as magyar leány kosárlabda-válogatott, amely ezúttal egy csapatként szerepelt. Völgyi Péter, az alakulat vezetőedzője elmondta, hogy a fő szempont az volt, hogy a csapat védekezésének és támadásának az alapjait gyakorolják, hiszen közeleg a világ- és az Európa-bajnokság is.

Angyal Barbara is pályára lépett a szlovákok ellen

Angyal Barbara is pályára lépett a szlovákok ellen

„A szlovákok gyengébb szerkezetű együttessel érkeztek, mint amire számítottunk. Ennek ellenére játékstílusuk cseppet sem változott. Az őket jellemző kemény és agresszív kosárlabdát próbálták ránk erőltetni” – vélekedik Völgyi, aki arról is beszélt, hogy az első találkozón hatalmas különbségű, 64 pontos diadalt aratott a csapat, azonban nem volt megelégedve a lányok védekezésével. A cél tehát az volt a szombati megméretésen, hogy 40 pont alatt tartsák a szlovákokat.

Az első párharcot végig uralta a magyar gárda, végül 109−45-re nyert. A szombati ütközetet pedig 91−38-ra.

„Szombaton elértük azt, amit szerettünk volna, sikerült ugyanis negyven pont alatt tartanunk az ellenfelünket. Ezúttal viszont a támadásunk nem működött úgy, ahogyan kellett volna, s ahogyan pénteken működött. Az egyik a másik rovására ment.”

Völgyi kifejtette, hogy igyekezett minél színesebb magyar csapatot a pályán látni, s ennek érdekében az összes leánynak körülbelül 25 perces játéklehetőséget adott a két párharc során.

Arról is beszélt, hogy tökéletesen elégedett a fiatalok egyéni teljesítményével.

„Amit kértem tőlük, azt mindegyikük maradéktalanul betartotta. Törekedetek az alapelveinkre, s motiváltak voltak. Mindenkit tökéletesen teljesítette a maga feladatát.”

A válogatott jövő héten Spanyolországba utazik, ahol összemérheti tudását a spanyol korosztályos válogatottal.

Egyéb korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.10.25 16:41:16

Utánpótlássport K. B. utanpotlassport.hu

Az utánpótláskorú magyarok közül Özbas Szofi (63 kg) és Naji Dávid (60 kg) szerepelt legjobban a Budapesten rendezett olimpiai kvalifikációs dzsúdó Grand Slam-versenyen; előbbi a harmadik, utóbbi pedig az ötödik helyen zárt.

2020.09.10 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Akadnak olyan edzők idehaza, akik úgy nevelik a jövő bajnokait, hogy közben maguk sem hagyták még abba az élsportot. Van közöttük olyan, aki a tokiói játékokra készül, van, aki válogatott-kerettag, egy másik szakember pedig már csak a sportág szeretete miatt áll edzésbe rendszeresen.

2020.09.03 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Sokak voltak csalódottak az utánpótlás-világversenyek elhalasztása, törlése miatt. Összegyűjtöttük, három sikersportágunkban (kajak-kenu, úszás, vívás), kik lehettek volna az év nagy nyertesei.

2020.08.26 09:09:17

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Az utóbbi időben jól megfigyelhető tendencia, hogy a gyerekeket egyre fiatalabban igyekeznek „megkaparintani” az egyes sportágak. Összeállításunkban arra keressük a választ, hogy miképpen működik a népszerűsítés az egészen kicsik körében, és arra is, hogy a korai kezdés együtt jár-e nem kívánatos mellékhatásokkal.

2020.07.23 16:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

„Ebben a csapatban a vizet hordani vagy az időkérést meghallgatni is hatalmas dolog” – mondja az FTC 17 éves kézilabdázója, a felnőttekkel készülő Ballai Borbála, aki azt is elárulja, kitől tanulta a legtöbbet a nagyok között.