Kosárlabda: fölényes győzelmek a szlovák U18-as lányok ellen

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.30. 17:27
Címkék
Mindkét felkészülési mérkőzését megynyerte az egyesített U17-es és U18-as leány kosárlabda-válogatott Székesfehérváron a szlovák korosztályos együttes ellen. Völgyi Péter, az alakulat edzője értékelte oldalunknak a történteket.

Krasznai Bence –utanpotlassport.huMind a két felkészülési mérkőzését megnyerte Székesfehérváron Szlovákia ellen az U17-es és U18-as magyar leány kosárlabda-válogatott, amely ezúttal egy csapatként szerepelt. Völgyi Péter, az alakulat vezetőedzője elmondta, hogy a fő szempont az volt, hogy a csapat védekezésének és támadásának az alapjait gyakorolják, hiszen közeleg a világ- és az Európa-bajnokság is.Krasznai Bence –utanpotlassport.huMind a két felkészülési mérkőzését megnyerte Székesfehérváron Szlovákia ellen az U17-es és U18-as magyar leány kosárlabda-válogatott, amely ezúttal egy csapatként szerepelt. Völgyi Péter, az alakulat vezetőedzője elmondta, hogy a fő szempont az volt, hogy a csapat védekezésének és támadásának az alapjait gyakorolják, hiszen közeleg a világ- és az Európa-bajnokság is.

Angyal Barbara is pályára lépett a szlovákok ellen
Angyal Barbara is pályára lépett a szlovákok ellen

Angyal Barbara is pályára lépett a szlovákok ellen

„A szlovákok gyengébb szerkezetű együttessel érkeztek, mint amire számítottunk. Ennek ellenére játékstílusuk cseppet sem változott. Az őket jellemző kemény és agresszív kosárlabdát próbálták ránk erőltetni” – vélekedik Völgyi, aki arról is beszélt, hogy az első találkozón hatalmas különbségű, 64 pontos diadalt aratott a csapat, azonban nem volt megelégedve a lányok védekezésével. A cél tehát az volt a szombati megméretésen, hogy 40 pont alatt tartsák a szlovákokat.

Az első párharcot végig uralta a magyar gárda, végül 109−45-re nyert. A szombati ütközetet pedig 91−38-ra.

„Szombaton elértük azt, amit szerettünk volna, sikerült ugyanis negyven pont alatt tartanunk az ellenfelünket. Ezúttal viszont a támadásunk nem működött úgy, ahogyan kellett volna, s ahogyan pénteken működött. Az egyik a másik rovására ment.”

Völgyi kifejtette, hogy igyekezett minél színesebb magyar csapatot a pályán látni, s ennek érdekében az összes leánynak körülbelül 25 perces játéklehetőséget adott a két párharc során.

Arról is beszélt, hogy tökéletesen elégedett a fiatalok egyéni teljesítményével.

„Amit kértem tőlük, azt mindegyikük maradéktalanul betartotta. Törekedetek az alapelveinkre, s motiváltak voltak. Mindenkit tökéletesen teljesítette a maga feladatát.”

A válogatott jövő héten Spanyolországba utazik, ahol összemérheti tudását a spanyol korosztályos válogatottal.

Egyéb korosztályos hírekKOSÁRLABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik