UP-info utanpotlassport.hu 2020.02.28 11:37 Frissítve: 2020.02.29 13:48

Kosárlabda: fizetésképtelenné válhat a Csata

Noha a Csata DSE junior leánykosarasai veretlenek a bajnokságban, nagy problémákkal kell megküzdenie a klubnak. Ezekről mesélt honlapunknak a vezetőedző, Tursics Sándor.

A Csata DSE kosárcsapata a leány juniorbajnokság alapszakaszában és rájátszásában sem talált legyőzőre; Bódi Ferenc tanítványai 18 mérkőzést zsinórban megnyerve jutottak a március 12-én kezdődő, négynapos országos döntőbe. Nem meglepő tehát, hogy a vezetőedző, Tursics Sándor aranyérmet remél az együttestől:

Tursics Sándor aggódik, hogy hamarosan nem tudja versenyeztetni a csapatait Forrás: beac.hu

Tursics Sándor aggódik, hogy hamarosan nem tudja versenyeztetni a csapatait  •  Forrás: beac.hu

„A Csatában az a megszokott, hogy a torna előtt egy héttel kikérjük a gyerekeket az iskolából, és összetartást szervezünk. A lányok ebben a korosztályban már fel tudják mérni, milyen távlatokban gondolkozhatnak a kosárlabdában. Problémát jelent minden évben, hogy közlik: felhagynak a sporttal vagy visszavesznek az edzésmunkából.”

Egyelőre nem tudni, melyik klub adhat otthont a finélának, az azonban biztos, hogy a Csata erre nem pályázik:

„Ennél jóval nagyobb gondokkal kell most szembenéznünk. Decemberben ugyanis nem érkezett meg az éves költségvetésünkre szánt tao-támogatás, így újra kell tárgyalnunk mindent. A tartalékaink a végét járják, képtelenek voltunk kifizetni a nemrégiben felújított Csata utcai Sportcsarnok bérleti díját, már felszólítólevelet is kaptunk. Ha nagyon rövid időn belül nem oldódik meg a probléma, nem tudom versenyeztetni az alakulatokat egyik bajnokságban sem” − mondja honlapunknak a vezető.

Egyéb korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.03.09 09:48:14

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Lehet-e gond, ha egy sportág nagyon népszerűvé válik? Bírják-e a szakosztályok a megnövekedett érdeklődést edzőkkel, infrastruktúrával, ha egy-egy nagy siker után tömegével érkeznek a gyerekek? Öt hazai nevelőműhelyben érdeklődtünk.

2020.02.29 09:18:15

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Az utóbbi néhány évben egyre több 21 éves vagy annál fiatalabb külföldi labdarúgót szerződtetnek az NB I-es klubok. Sallói István, a Zalaegerszeg sportigazgatója szerint ezzel az égvilágon semmi baj nincs, sőt…

2020.02.26 13:48:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A második versenynap délelőttjén már a harmadik érmét (a második aranyat) szerezte meg a magyar küldöttség a sportlövők lengyelországi junior Európa-bajnokságán: Mészáros Eszter Pekler Zalánnal párban győzött a vegyes csapatok küzdelmeiben.

2020.02.21 13:37:14

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Hívta az FTC, a Siófok és a Brest, ő azonban a német élvonal harmadik helyezettjét választotta. A 18 éves junior Eb-aranyérmes kézilabdázóval, Albek Annával a Metzingenbe szerződésről, a nem várt megkeresésekről, az NB I-ről és a távlati céljairól is beszélgettünk.

2020.02.09 12:37:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ifjúsági ergométeres kontinensviadal után a párizsi világbajnokságon is megvillantotta klasszisát az Arrabona Evezős Klub 18 éves versenyzője, Siska Bettina, elvégre 500 méteren új egyéni csúccsal a dobogó második fokára állt fel, s nevelőedzője, Halmainé Mészáros Éva szerint immár „stabilan hozza, amit tud".