UP-info utanpotlassport.hu 2020.04.04 14:25 Frissítve: 2020.04.04 15:49

Kosárlabda: az amerikai reménység megvette korábbi csapatát

Az ausztrál bajnokságban vitézkedő Illawara Hawks kosárlabdacsapata súlyos anyagi gondokkal küzd, a klub év újoncának választott fiatalja, LaMelo Ball pedig a jelek szerint nem tétlenkedik: az NBA-be igyekvő 18 éves srác nemes egyszerűséggel megvásárolja imádott együttesét – minderről az ifjú menedzsere, Jermaine Jackson számolt be az ESPN-nek.

Aki eddig nem hallott az amúgy roppant ígéretesnek tartott LaMelo Ballról, az most garantáltan megjegyzi a nevét. Az amerikai kosárlabdázónak minden álma, hogy bekerüljön az NBA-be – a szakértők szerint az idei drafton az elsők között szerződtetheti valamelyik profi csapat –, de közben nem feledkezik meg korábbi klubjáról, az ausztrál bajnokságban harcoló Illawara Hawks együtteséről, amelyről kiderült: súlyos anyagi problémákkal küzd és egyáltalán nem biztosított a fenntartása.

LaMelo Ball (18) legnagyobb álma mellett nem feledkezett meg korábbi csaptáról sem Forrás: forbes.com

LaMelo Ball (18) legnagyobb álma mellett nem feledkezett meg korábbi csapatáról sem  •  Forrás: forbes.com

„Melo imádja az Illawara-drukkereket, tárt karokkal fogadták, így aztán, amikor megtudtuk, hogy gondok vannak a klubbal, úgy döntöttünk, megvásároljuk” – nyilatkozta Jermaine Jackson, a 18 esztendős játékos menedzsere az ESPN-nek, és hozzátette: Ball az NBA-pályafutására koncentrál, de a legmegfelelőbb személyeket szerződtetik majd arra a feladatra, hogy az ausztrál egyesületben kézben tartsák az ügyeket.

Ezt nevezik klubszeretetnek. Az ügynök mindenesetre rávilágított arra is, hogy üzleti szempontból sem járna rosszul a fiatal játékos az ügylettel. Jackson szerint Ball és RJ Hampton volt az első két amerikai ifjú, akik önszántukból és tudatosan inkább profibajnokságban töltötték el a kötelező egy évet az NBA és a középiskola között, ezért a jövőben Ball lehetne az arca annak a programnak, amelynek keretében a Hawks tucatszámra csábítaná magához az amerikai toptehetségeket.

LaMelo Ball édesapja, LaVar egyébként az elmúlt években minden eszközzel azon dolgozik, hogy mindhárom fia NBA-játékos legyen. A 22 éves Lonzo már a New Orleans Pelicans kosárlabdázója, a 21 esztendős LiAngelo viszont még nem jutott el a legjobbak közé, egyelőre a tartalékbajnokságban szerepel.

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.05.30 15:13:17

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A Borussia Dortmund 19 éves norvég csatárzsenije, Erling Braut Haaland 2019. május 30-án írta be magát először a futball történelemkönyvébe, amikor egymaga 9 gólt rúgott a hondurasi válogatott ellen a lengyelországi U20-as világbajnokságon.

2020.05.22 14:06:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A 18 éves teniszező, Drahota-Szabó Dorka a Budapest-kupa elnevezésű vegyes csapatversenyen; Bondár Annát győzte le két játszmában.

2020.05.13 13:01:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A szövetség honlapján jelentette be, hogy az U20-as jégkorong-válogatott irányítását a 225-szörös válogatott Horváth András veszi át. Az új kapitány csak olyan játékosokat lát szívesen a nemzeti csapatban, akik büszkék arra, hogy felölthetik magukra a címerest mezt.

2020.05.12 09:11:17

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Az MLSZ döntése értelmében hivatalosan is véget értek a korosztályos bajnokságok; helyezettek, illetve végeredmény alapján feljutók és kiesők nincsenek, az UEFA Ifjúsági Ligában az ETO FC Győr U19-es csapata indulhat.

2020.05.08 12:21:15

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Amennyiben a RB Salzburg elfogadná az AC Milan által a Tuttosport szerint tett 20 millió eurós ajánlatot, úgy a 19 éves Szoboszlai Dominik lehetne minden idők legdrágább magyar labdarúgója.