utanpotlassport.hu 2019.04.24 13:42 Frissítve: 2019.04.24 13:44

Kosárlabda: a Vasas-leányok U14-es, olaszországi tornagyőzelme

Tizenkilencedik alkalommal rendezték meg Velencében az U14-es húsvéti leánykosárlabda-tornát, amelyen öt ország nyolc csapata vett részt. A megméretés a Vasas Akadémia győzelmével ért véget.

Krasznai Bence − utanpotlassport.hu A pasaréti U14-es leány kosárlabdázók először a TSMOKI Minsk együttese ellen léptek pályára a Velencében, 19. alkalommal megrendezett húsvéti tornán, és magabiztosan nyertek 90−38-ra.

A Vasas Akadémia U14-és leányaié lett a trófea Velencében Forrás: Vasasbasket.hu

A Vasas Akadémia U14-és leányaié lett a trófea Velencében  •  Forrás: Vasasbasket.hu

“Az első mérkőzésünkön kilencórás buszos utazás után léptünk pályára, de meglepően frissen mozogtak a lányok. Keményen és agresszíven védekeztek a fehéroroszokkal szemben, a lepattanó vagy szerzett labda után pontos indításokkal, hamar tetemes előnyre tettek szert” – mondta a csapat edzője, Eördögh Edit a Vasasbasket.hu-nak.

A budapestiek ezután a hazai alakulattal, a Reyer Veneziával csaptak össze, és némiképp szorosabb csatában, de sikerült 95−78-as diadalt aratniuk.

A folytatásban a Selezione Friuli 2006 (81−44), a Selezione Veneto (67−38) és a ZKK Zagreb (58−57) sem okozott különösebb gondot, így a Vasas megérdemelten hozhatta haza a trófeát.

„A döntőben az a zágrábi csapat várt ránk, amely ellen az idei, soproni nemzetközi tornán ötpontos vereséget szenvedtünk. Igyekeztünk kizárni a játékból a horvátok száznyolcvanhét centis centerét. Ennek eredményeképpen a nyolcadik percben megkapta a harmadik személyi hibáját, lecserélték, és végre bejutottunk a trapézon belülre, tehát ziccerekből is tudtunk kosarat szerezni. Rengeteget ütköztek és harcoltak a lányok a magasabb és erősebb horvátok ellen, de okosak és türelmesek voltak a támadásban, ennek köszönhettük a győzelmet – összegzett a vezetőedző.

A versenyen részt vett a Soproni Darazsak Akadémia második számú alakulata is, amely a nyolcadik helyen zárt.

U14-ES NEMZETKÖZI TORNA, VELENCE
A torna végeredménye:
1. Vasas Akadémia
2. ZKK Zagreb
3. UMANA Reyer Venezia
4. Selezione Veneto
5. TSMOKI Minsk
6. TTP Riga
7. Selezione Friuli 2006
8. Soproni Darazsak Akadémia/B

További korosztályos híreink KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.01.14 21:07:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Elstartolt a junior leánykosarasok bajnokságának felsőházi rájátszása, amelyben a Csata DSE, a DVTK Akadémia és a Vasas Akadémia hozta ez idáig minden meccsét. A miskolciak eddig két mérkőzésből kétszer nyertek ugyanolyan arányú különbséggel: 68−67-re verték az NKA Pécs és a BEAC-Újbuda KA alakulatát is.

2020.01.14 13:07:01

Utánpótlássport G. G. utanpotlassport.hu

Fantasztikus hangulatú összecsapáson az LSU nyerte az amerikai egyetemi amerikaifutball-liga nagydöntőjét. A Tigrisek harcában – merthogy mindkét együttest Tigersnek hívják – 42–25-re diadalmaskodtak, ezzel 2007 óta az első, történetük negyedik végső sikerét aratták az NCAA-ben. Joe Burrow tovább halmozta a rekordokat.

2020.01.12 11:35:15

Utánpótlássport P. K. utanpotlassport.hu

Januárban még nem jellemzőek a kimondott utánpótlás-futballesemények, de februárban már indul a Premier League Cup, az UEFA Ifjúsági Liga, folytatódnak a hazai küzdelmek, majd márciustól már egyre több válogatott mérkőzést is rendeznek. Összegyűjtöttük a fontosabb, magyar vonatkozású futballesemények időpontjait, helyszíneit 2020-ból.

2020.01.11 21:25:17

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Több honlap is arról számolt be, hogy – a folyamatos érdeklődés ellenére – nem vált klubot a Red Bull Salzburg mindössze 19 éves magyar válogatott középpályása, Szoboszlai Dominik, akinek a kivásárlási árát immár 15 millió euróra taksálja a legnagyobb játékospiaci értékekkel fogalkozó portál, a transfermarkt.com.

2020.01.11 14:05:15

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A 2020-as szezont is a túraautó-világkupában teljesíti Tassi Attila. A fiatal magyar versenyző azt is nyilvánosságra hozta, hogy továbbra is a Honda színeiben folytatja a versenyzést, és reméli, a tanuló éve után immár jobban kijön neki a lépés.