utanpotlassport.hu 2019.04.24 13:42 Frissítve: 2019.04.24 13:44

Kosárlabda: a Vasas-leányok U14-es, olaszországi tornagyőzelme

Tizenkilencedik alkalommal rendezték meg Velencében az U14-es húsvéti leánykosárlabda-tornát, amelyen öt ország nyolc csapata vett részt. A megméretés a Vasas Akadémia győzelmével ért véget.

Krasznai Bence − utanpotlassport.hu A pasaréti U14-es leány kosárlabdázók először a TSMOKI Minsk együttese ellen léptek pályára a Velencében, 19. alkalommal megrendezett húsvéti tornán, és magabiztosan nyertek 90−38-ra.

A Vasas Akadémia U14-és leányaié lett a trófea Velencében Forrás: Vasasbasket.hu

A Vasas Akadémia U14-és leányaié lett a trófea Velencében  •  Forrás: Vasasbasket.hu

“Az első mérkőzésünkön kilencórás buszos utazás után léptünk pályára, de meglepően frissen mozogtak a lányok. Keményen és agresszíven védekeztek a fehéroroszokkal szemben, a lepattanó vagy szerzett labda után pontos indításokkal, hamar tetemes előnyre tettek szert” – mondta a csapat edzője, Eördögh Edit a Vasasbasket.hu-nak.

A budapestiek ezután a hazai alakulattal, a Reyer Veneziával csaptak össze, és némiképp szorosabb csatában, de sikerült 95−78-as diadalt aratniuk.

A folytatásban a Selezione Friuli 2006 (81−44), a Selezione Veneto (67−38) és a ZKK Zagreb (58−57) sem okozott különösebb gondot, így a Vasas megérdemelten hozhatta haza a trófeát.

„A döntőben az a zágrábi csapat várt ránk, amely ellen az idei, soproni nemzetközi tornán ötpontos vereséget szenvedtünk. Igyekeztünk kizárni a játékból a horvátok száznyolcvanhét centis centerét. Ennek eredményeképpen a nyolcadik percben megkapta a harmadik személyi hibáját, lecserélték, és végre bejutottunk a trapézon belülre, tehát ziccerekből is tudtunk kosarat szerezni. Rengeteget ütköztek és harcoltak a lányok a magasabb és erősebb horvátok ellen, de okosak és türelmesek voltak a támadásban, ennek köszönhettük a győzelmet – összegzett a vezetőedző.

A versenyen részt vett a Soproni Darazsak Akadémia második számú alakulata is, amely a nyolcadik helyen zárt.

U14-ES NEMZETKÖZI TORNA, VELENCE
A torna végeredménye:
1. Vasas Akadémia
2. ZKK Zagreb
3. UMANA Reyer Venezia
4. Selezione Veneto
5. TSMOKI Minsk
6. TTP Riga
7. Selezione Friuli 2006
8. Soproni Darazsak Akadémia/B

További korosztályos híreink KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.05.16 21:05:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A Farkas Júlia, Fodor Nadin, Kis Janka, Magyar Hanna, Somhegyi Réka, Varga Lujza összeállítású magyar junior ritmikusgimnasztika-kéziszercsapat öt karika gyakorlatával a 14. helyet érdemelte ki a bakui junior Európa-bajnokságon.

2019.05.15 19:57:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

„A legnagyobb szerencsém az, hogy olyan edzőm van, mint Somlai Béla, aki technikailag olyan dolgokat tanít, amilyeneket talán senki más. Azt mondják, dinamikus, gyors vagyok és a testalkatom is alkalmas a vívásra. Balkezesként pedig van némi előnyöm is, amely nagyon kemény edzéssel párosulva később is meghozhatja a gyümölcsét” − vélekedik sikerének titkáról a 17 éves ifjúsági olimpiai bajnok kardvívó, Rabb Krisztián.

2019.05.15 11:47:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Négy év alatt az NB I-es és EHF-kupa negyeddöntős csapat alapemberévé nőtte ki magát Tatabányán ifj. Rosta Miklós. A 20 éves beállós igazi kézilabdacsaládból származik, az idén góllal mutatkozott be a nagyválogatottban, az ősztől pedig már a bajnoki címvédő MOL-Pick Szeged együttesét erősíti.

2019.05.13 17:24:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Parádésan szerepeltek az utánpótláskorú birkózók a három szakág felnőtt magyar bajnokságán. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a harminc súlycsoportból tizennégyet 23 év alatti fiatal nyert meg.

2019.05.05 16:16:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Az már eldőlt az angol labdarúgó-bajnokságban, hogy a Fulham kiesik. Szombaton is kikapott a Wolverhamptontól. A londoniaknak mégis volt búcsúzó, nagy dobásuk. A hajrában pályára küldött Harvey Elliott lett minden idők legfiatalabb Premier League-szereplője.