utanpotlassport.hu 2019.04.11 08:58 Frissítve: 2019.04.11 11:22

Kosárlabda: a juniorbajnok Lukács Norbert magántanuló lett

Ugyan az edzések zömét már jó ideje a felnőttcsapat tagjaként végzi, a juniorbajnokság múlt hétvégi nyolcas döntőjében megvédte címét a korosztályos együttessel a 17 esztendős Lukács Norbert, aki ráadásul bekerült a torna All Star-válogatottjába is.

G. G. – utanpotlassport.hu Lukács Norbertet, a fehérváriak bedobóját éppen osztályozó vizsga előtt értük utol, mint azt elmondta, az utolsó félévét már magántanulóként fejezi be, így a jövőben még több energiát tud a sportra fordítani. Hozzátette, ugyanakkor nagyon fontos a tanulás, ezt mi sem mutatja jobban, mint a kiváló érdemjegy.

 

image_511x365_acf_cropped

Lukács Norbert (fehérben) 21 pontjával a döntő legeredményesebb játékosa volt

 

A nyolcas döntőt a fehérváriak a Debrecen 92–49-es legyőzésével kezdték, a Körmend ellen 90–52-re diadalmaskodtak, a csoport zárómérkőzésén pedig nagy csatában 78–72-re verték a Honvédot. A négy között a Vasas ellen 79–64-re nyert a gárda, majd a fináléban újra a Honvéd következett, s ezúttal simán, 83–60-ra győzött a fehérvári alakulat.

Utóbbi találkozón Lukács Norbert 21 pontjával a mezőny legeredményesebbje volt.

„A csoportkörben, úgy gondolom, minden mérkőzésünk jól sikerült. Szerencsére, az első két találkozónkon nagy különbségű győzelmet arattunk, ezáltal mindenki tudott játszani, nem kellett a kulcsjátékosoknak negyven percet a parketten lenniük. A Honvéd elleni csoportmérkőzésen nekem és a csapatnak sem ment annyira, ott volt egy kis holtpontunk, de szerencsére az elődöntőben és a döntőben már újra tudtunk jól teljesíteni” – foglalta össze a finálé történéseit a játékos..

A csapat vezére a sikerrel kapcsolatban megjegyezte, az együttes egyik legnagyobb erőssége, hogy rengeteg jó játékos alkotja a gárdát, akik közül mindig valaki elő tud lépni akkor, ha nehéz helyzetbe kerülnek. Ugyanakkor egységes csapatot alkotnak.

„Két évvel ezelőtt ugyanezzel a gárdával veretlenül lettünk bajnokok az U16-os korosztályban. Idén szerettük volna megismételni, de az alapszakaszban becsúszott egy-két vereség. Abban az időszakban többen is hiányoztak – köztük én is pár meccsről – ilyen-olyan okok miatt, de a felsőházban már mindenki százszázalékos volt, így a nyolcas döntőben úgy érzem, nem is születhetett más eredmény.

 

A következő szezonban már komoly szerep hárulhat rá a felnőttek között

A következő szezonban már komoly szerep hárulhat rá a felnőttek között

 

Norbert nagy előre lépést tervez a karrierjében, éppen ezért is váltott magántanulóvá. „Az év elején meghívót kaptam a felnőttválogatottba, ami nagyon sokat jelentett. Szeretném a kosárlabdára feltenni az életem, kezdeni akarok valamit vele”.

Ezzel együtt a továbbtanulás is fontos kérdés az életében: „Két helyre is beadtam a jelentkezésemet, gazdálkodás menedzsmentet szeretnék tanulni. Ugyan most a kosárlabda az első, de nagyon fontos, hogy legyen a kezembe tudás, ha a pályán történne valami. A szüleimet sikerült meggyőznöm arról, hogy magántanuló legyek, jobb jegyeket is hoztam haza. Nem volt könnyű, de megértettek.”

Az idén már a felnőttek között is bizonyíthatott a fehérvári klubban, igaz, egyelőre még nem jutott neki sok szerep az együttesben, amely negatív meglepetést okozott szurkolóinak azzal, hogy lemaradt a felsőházi rájátszásról: „Mi sem értjük, mi lehetett a gond, hiszen az Európa Kupában kis híján bejutottunk a négy közé, igazán komoly csapatokat győztünk le. Bízom benne, hogy az alsóházban már kicsivel több lehetőséghez jutunk mi, fiatalok.”

A közelgő nyári holtszezonnal kapcsolatban megjegyezte, szeretne némi izmot pakolni magára, hiszen elmondása szerint fizikálisan komoly lemaradása van a többiekkel szemben. Kő keményen megdolgozik minden gramm izomért.

További korosztályos híreink KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.02.21 13:37:14

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Hívta az FTC, a Siófok és a Brest, ő azonban a német élvonal harmadik helyezettjét választotta. A 18 éves junior Eb-aranyérmes kézilabdázóval, Albek Annával a Metzingenbe szerződésről, a nem várt megkeresésekről, az NB I-ről és a távlati céljairól is beszélgettünk.

2020.02.09 12:37:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ifjúsági ergométeres kontinensviadal után a párizsi világbajnokságon is megvillantotta klasszisát az Arrabona Evezős Klub 18 éves versenyzője, Siska Bettina, elvégre 500 méteren új egyéni csúccsal a dobogó második fokára állt fel, s nevelőedzője, Halmainé Mészáros Éva szerint immár „stabilan hozza, amit tud".

2020.02.02 16:06:15

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Számos utánpótlássikerről adunk hírt, ám jól tudjuk: ezek még nem garantálják a fényes felnőttpályafutást. Most az érem másik oldalát vizsgáltuk meg: olyan sportolókkal beszéltünk, akik utánpótláskorúként nem arattak nagy sikereket, de későn érő típusként szép pályafutást építettek.

2020.01.24 19:06:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A junior vb- és Eb-, továbbá U23-as Eb-győztes cselgáncsozó, Özbas Szofi és a felnőttvilágbajnok kajakos, Kopasz Bálint lett 2019 legjobb utánpótláskorú sportolója. Mindez a tizenkilencedik alkalommal megrendezett Héraklész Díjátadó Gálán derült ki pénteken.

2020.01.23 19:06:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Elképesztő teljesítménnyel nyerte meg Pekler Zalán a junior légpuskások 10 m-es müncheni versenyét. A komáromi sportlövő jobbat lőtt, mint a világcsúcs (országos csúcsot ért el), ezek után azt kérdeztük tőle, mégis hogyan csinálta.