utanpotlassport.hu 2019.04.11 08:58 Frissítve: 2019.04.11 11:22

Kosárlabda: a juniorbajnok Lukács Norbert magántanuló lett

Ugyan az edzések zömét már jó ideje a felnőttcsapat tagjaként végzi, a juniorbajnokság múlt hétvégi nyolcas döntőjében megvédte címét a korosztályos együttessel a 17 esztendős Lukács Norbert, aki ráadásul bekerült a torna All Star-válogatottjába is.

G. G. – utanpotlassport.hu Lukács Norbertet, a fehérváriak bedobóját éppen osztályozó vizsga előtt értük utol, mint azt elmondta, az utolsó félévét már magántanulóként fejezi be, így a jövőben még több energiát tud a sportra fordítani. Hozzátette, ugyanakkor nagyon fontos a tanulás, ezt mi sem mutatja jobban, mint a kiváló érdemjegy.

 

image_511x365_acf_cropped

Lukács Norbert (fehérben) 21 pontjával a döntő legeredményesebb játékosa volt

 

A nyolcas döntőt a fehérváriak a Debrecen 92–49-es legyőzésével kezdték, a Körmend ellen 90–52-re diadalmaskodtak, a csoport zárómérkőzésén pedig nagy csatában 78–72-re verték a Honvédot. A négy között a Vasas ellen 79–64-re nyert a gárda, majd a fináléban újra a Honvéd következett, s ezúttal simán, 83–60-ra győzött a fehérvári alakulat.

Utóbbi találkozón Lukács Norbert 21 pontjával a mezőny legeredményesebbje volt.

„A csoportkörben, úgy gondolom, minden mérkőzésünk jól sikerült. Szerencsére, az első két találkozónkon nagy különbségű győzelmet arattunk, ezáltal mindenki tudott játszani, nem kellett a kulcsjátékosoknak negyven percet a parketten lenniük. A Honvéd elleni csoportmérkőzésen nekem és a csapatnak sem ment annyira, ott volt egy kis holtpontunk, de szerencsére az elődöntőben és a döntőben már újra tudtunk jól teljesíteni” – foglalta össze a finálé történéseit a játékos..

A csapat vezére a sikerrel kapcsolatban megjegyezte, az együttes egyik legnagyobb erőssége, hogy rengeteg jó játékos alkotja a gárdát, akik közül mindig valaki elő tud lépni akkor, ha nehéz helyzetbe kerülnek. Ugyanakkor egységes csapatot alkotnak.

„Két évvel ezelőtt ugyanezzel a gárdával veretlenül lettünk bajnokok az U16-os korosztályban. Idén szerettük volna megismételni, de az alapszakaszban becsúszott egy-két vereség. Abban az időszakban többen is hiányoztak – köztük én is pár meccsről – ilyen-olyan okok miatt, de a felsőházban már mindenki százszázalékos volt, így a nyolcas döntőben úgy érzem, nem is születhetett más eredmény.

 

A következő szezonban már komoly szerep hárulhat rá a felnőttek között

A következő szezonban már komoly szerep hárulhat rá a felnőttek között

 

Norbert nagy előre lépést tervez a karrierjében, éppen ezért is váltott magántanulóvá. „Az év elején meghívót kaptam a felnőttválogatottba, ami nagyon sokat jelentett. Szeretném a kosárlabdára feltenni az életem, kezdeni akarok valamit vele”.

Ezzel együtt a továbbtanulás is fontos kérdés az életében: „Két helyre is beadtam a jelentkezésemet, gazdálkodás menedzsmentet szeretnék tanulni. Ugyan most a kosárlabda az első, de nagyon fontos, hogy legyen a kezembe tudás, ha a pályán történne valami. A szüleimet sikerült meggyőznöm arról, hogy magántanuló legyek, jobb jegyeket is hoztam haza. Nem volt könnyű, de megértettek.”

Az idén már a felnőttek között is bizonyíthatott a fehérvári klubban, igaz, egyelőre még nem jutott neki sok szerep az együttesben, amely negatív meglepetést okozott szurkolóinak azzal, hogy lemaradt a felsőházi rájátszásról: „Mi sem értjük, mi lehetett a gond, hiszen az Európa Kupában kis híján bejutottunk a négy közé, igazán komoly csapatokat győztünk le. Bízom benne, hogy az alsóházban már kicsivel több lehetőséghez jutunk mi, fiatalok.”

A közelgő nyári holtszezonnal kapcsolatban megjegyezte, szeretne némi izmot pakolni magára, hiszen elmondása szerint fizikálisan komoly lemaradása van a többiekkel szemben. Kő keményen megdolgozik minden gramm izomért.

További korosztályos híreink KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.05.16 21:05:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A Farkas Júlia, Fodor Nadin, Kis Janka, Magyar Hanna, Somhegyi Réka, Varga Lujza összeállítású magyar junior ritmikusgimnasztika-kéziszercsapat öt karika gyakorlatával a 14. helyet érdemelte ki a bakui junior Európa-bajnokságon.

2019.05.15 19:57:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

„A legnagyobb szerencsém az, hogy olyan edzőm van, mint Somlai Béla, aki technikailag olyan dolgokat tanít, amilyeneket talán senki más. Azt mondják, dinamikus, gyors vagyok és a testalkatom is alkalmas a vívásra. Balkezesként pedig van némi előnyöm is, amely nagyon kemény edzéssel párosulva később is meghozhatja a gyümölcsét” − vélekedik sikerének titkáról a 17 éves ifjúsági olimpiai bajnok kardvívó, Rabb Krisztián.

2019.05.15 11:47:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Négy év alatt az NB I-es és EHF-kupa negyeddöntős csapat alapemberévé nőtte ki magát Tatabányán ifj. Rosta Miklós. A 20 éves beállós igazi kézilabdacsaládból származik, az idén góllal mutatkozott be a nagyválogatottban, az ősztől pedig már a bajnoki címvédő MOL-Pick Szeged együttesét erősíti.

2019.05.13 17:24:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Parádésan szerepeltek az utánpótláskorú birkózók a három szakág felnőtt magyar bajnokságán. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a harminc súlycsoportból tizennégyet 23 év alatti fiatal nyert meg.

2019.05.05 16:16:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Az már eldőlt az angol labdarúgó-bajnokságban, hogy a Fulham kiesik. Szombaton is kikapott a Wolverhamptontól. A londoniaknak mégis volt búcsúzó, nagy dobásuk. A hajrában pályára küldött Harvey Elliott lett minden idők legfiatalabb Premier League-szereplője.