HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2019.03.13 19:09 Frissítve: 2019.03.13 19:14

Kosárlabda: a Fehérvár legyőzte a Debrecent a fiú juniorbajnokságban

Fordulatos mérkőzésen ismét a címvédő Alba Fehérvár együttese diadalmaskodott a tavalyi ezüstérmes Debreceni Kosárlabda Akadémia ellen a fiú junior kosárlabda-bajnokság felsőházi rájátszásában. A szoros párharcon pazar egyéni teljesítményeket is láthattak az Oláh Gábor utcai sportcsarnokba kilátogatók, hiszen a debreceni Neuwirth Bence 40 pontot, a székesfehérvári Lukács Norbert 26, csapattársa, Balsay Ádám pedig 24 egységet dobott.

M. Sz. utanpotlassport.hu Esélyt kapott szerdán a fiú junior kosárlabda-bajnokság előző évadának ezüstérmes együttese, a Debreceni Kosárlabda Akadémia, hogy visszavágjon az Alba Fehérvár korosztályos csapatának a hónap első napján elszenvedett idegenbeli vereségért. Akkor Székesfehérváron 86–42-re győzött a címvédő, most azonban hazai környezetben léphettek pályára a debreceni fiatalok.

Ezúttal szorosabb párharcot vívott a címvédő Alba Fehérvár és a Debreceni KA juniorcsapata, ám ezúttal sem tudták megtréfálni riválisukat a hajdúságiak Forrás: MKOSZ

Ezúttal szorosabb párharcot vívott a címvédő Alba Fehérvár és a Debreceni KA juniorcsapata, ám a hajdúságiak sem tudták megtréfálni riválisukat  •  Forrás: MKOSZ

A felsőházi rájátszás pótlómérkőzését ezúttal is a székesfehérváriak kezdték jobban, akik az első negyedben hárompontos előnyt szereztek (17–20). A debreceniek, hogy elkerüljék a két héttel ezelőtti súlyos vereség megismétlődését, a második játékrészben magasabb fokozatba kapcsoltak. Ezzel átvették nemcsak a játék irányítását, hanem a vezetést is, és ötpontos előnnyel zárták a meccs első felét (39–34).

A fordulás azonban a vendégeknek sikerült jobban, akik Balsay Ádám és Lukács Norbert vezérletével megfordították a találkozót, majd egy csöppet el is húztak a hazaiaktól (58–66). A nyolcpontos előny a kosárlabdában korántsem behozhatatlan,  így biztossá vált: a záró játékrész dönti el a rangadót, és ahogyan az várható volt, az utolsó másodpercig kitartott az izgalom. Hét perccel a lefújás előtt még néggyel vezettek a vendégek, hárommal később már csak kettővel, az utolsó hatvan másodpercnek pedig 75–76-os állással, vagyis egypontos dunántúli előnnyel vágtak neki a felek. A végjátékot – mondhatni rutinból – a címvédő Fejér megyeiek zárták eredményesebben, akik végül 80–77-re diadalmaskodtak, így a hajdúságiak számára Neuwirth Bence 40 pontja is kevésnek bizonyult az üdvösséghez.

Az Alba továbbra is második, míg a Debrecen a hatodik helyen áll a nyolccsapatos tabellán.

FIÚ JUNIORBAJNOKSÁG, RÁJÁTSZÁS, FELSŐHÁZ
Debreceni Kosárlabda Akadémia–Alba Fehérvár 77–80 (17–20, 22–14, 19–32, 19–14)
Debrecen: Kalassai 1 pont, Somi, Balázsi 4 pont, Turcsik, Kanyári, Petrikovits, Neuwirth 40 pont, Nemes 9 pont, Galambos, Kurucz, Tóth 2 pont, Csikai 21 pont
Székesfehérvár: Lukács 26 pont, Magda, Molnár 5 pont, Birkás, Kuttor 6 pont, Góbi, Kass 5 pont, Balsay 24 pont, Körmöczi, Áment, Takács 4 pont, Seyi 10 pont

További korosztályos híreink KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.03.23 21:13:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A norvégok elleni döntetlent követően a házigazda horvátoktól vereséget szenvedett U19-es labdarúgó-válogatottunk az Európa-bajnokság elitkörében. Ezzel eldőlt, hogy Németh Antal együttese nem végezhet a csoport első helyén, és lemarad az örményországi kontinensviadalról.

2019.03.17 21:13:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Szép számmal léptek pályára az utánpótláskorú kézilabdázók a női Magyar-kupa debreceni négyes döntőjében; az FTC fiataljai a sírból visszahozták, és kis híján megfordították a Győr elleni finálét, a végén azonban a rutin győzött. Összefoglaló a 1998. január 1. után született játékosok hétvégi teljesítményéről.

2019.03.17 14:03:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Sorozatunkban utazásra invitáljuk olvasóinkat – a sportágak birodalmába. Túrakalauzunk egy-egy utánpótláskorú sportoló, edző és felnőtt klasszis lesz; az ő segítségükkel igyekszünk bemutatni, milyen adottságok birtokában érdemes belevágni egy-egy sportágba, no meg azt, hogy mire számíthatnak azok a fiatalok, akik már ki is nézték maguknak valamelyik edzőtermet, pályát vagy uszodát. Ezúttal annak járunk utána, miért jó a súlyemelés?

2019.03.08 11:23:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

MIÉRT MORZSOLÓDNAK LE A GYEREKSPORTOLÓK? – tette fel tanulmányában a kérdést Tek Dangi és Peter A. Witt, az amerikai Texas A&M Egyetem két kutatója. Két másik tudós, Jeff Crane és Viviene Temple három kontinensen felvett adatai segítségével kirajzolódtak a fő okok. Mi a helyzet itthon?

2019.03.03 19:02:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Bár a foggiai korosztályos vívó Európa-bajnokság zárónapján a vártnál többet bukdácsoltak fiataljaink, azért a végére megint fölfelé görbülhettek a szájak: a junior leány tőrcsapat bronzérmes lett, minek nyomán a mérleg tizenhárom dobogós helyezés. A szám a kabbalisztikában nem szerencsés, egy világversenyen kifejezetten az.