utanpotlassport.hu 2019.03.13 19:09 Frissítve: 2019.03.13 19:14

Kosárlabda: a Fehérvár legyőzte a Debrecent a fiú juniorbajnokságban

Fordulatos mérkőzésen ismét a címvédő Alba Fehérvár együttese diadalmaskodott a tavalyi ezüstérmes Debreceni Kosárlabda Akadémia ellen a fiú junior kosárlabda-bajnokság felsőházi rájátszásában. A szoros párharcon pazar egyéni teljesítményeket is láthattak az Oláh Gábor utcai sportcsarnokba kilátogatók, hiszen a debreceni Neuwirth Bence 40 pontot, a székesfehérvári Lukács Norbert 26, csapattársa, Balsay Ádám pedig 24 egységet dobott.

M. Sz. utanpotlassport.hu Esélyt kapott szerdán a fiú junior kosárlabda-bajnokság előző évadának ezüstérmes együttese, a Debreceni Kosárlabda Akadémia, hogy visszavágjon az Alba Fehérvár korosztályos csapatának a hónap első napján elszenvedett idegenbeli vereségért. Akkor Székesfehérváron 86–42-re győzött a címvédő, most azonban hazai környezetben léphettek pályára a debreceni fiatalok.

Ezúttal szorosabb párharcot vívott a címvédő Alba Fehérvár és a Debreceni KA juniorcsapata, ám ezúttal sem tudták megtréfálni riválisukat a hajdúságiak Forrás: MKOSZ

Ezúttal szorosabb párharcot vívott a címvédő Alba Fehérvár és a Debreceni KA juniorcsapata, ám a hajdúságiak sem tudták megtréfálni riválisukat  •  Forrás: MKOSZ

A felsőházi rájátszás pótlómérkőzését ezúttal is a székesfehérváriak kezdték jobban, akik az első negyedben hárompontos előnyt szereztek (17–20). A debreceniek, hogy elkerüljék a két héttel ezelőtti súlyos vereség megismétlődését, a második játékrészben magasabb fokozatba kapcsoltak. Ezzel átvették nemcsak a játék irányítását, hanem a vezetést is, és ötpontos előnnyel zárták a meccs első felét (39–34).

A fordulás azonban a vendégeknek sikerült jobban, akik Balsay Ádám és Lukács Norbert vezérletével megfordították a találkozót, majd egy csöppet el is húztak a hazaiaktól (58–66). A nyolcpontos előny a kosárlabdában korántsem behozhatatlan,  így biztossá vált: a záró játékrész dönti el a rangadót, és ahogyan az várható volt, az utolsó másodpercig kitartott az izgalom. Hét perccel a lefújás előtt még néggyel vezettek a vendégek, hárommal később már csak kettővel, az utolsó hatvan másodpercnek pedig 75–76-os állással, vagyis egypontos dunántúli előnnyel vágtak neki a felek. A végjátékot – mondhatni rutinból – a címvédő Fejér megyeiek zárták eredményesebben, akik végül 80–77-re diadalmaskodtak, így a hajdúságiak számára Neuwirth Bence 40 pontja is kevésnek bizonyult az üdvösséghez.

Az Alba továbbra is második, míg a Debrecen a hatodik helyen áll a nyolccsapatos tabellán.

FIÚ JUNIORBAJNOKSÁG, RÁJÁTSZÁS, FELSŐHÁZ
Debreceni Kosárlabda Akadémia–Alba Fehérvár 77–80 (17–20, 22–14, 19–32, 19–14)
Debrecen: Kalassai 1 pont, Somi, Balázsi 4 pont, Turcsik, Kanyári, Petrikovits, Neuwirth 40 pont, Nemes 9 pont, Galambos, Kurucz, Tóth 2 pont, Csikai 21 pont
Székesfehérvár: Lukács 26 pont, Magda, Molnár 5 pont, Birkás, Kuttor 6 pont, Góbi, Kass 5 pont, Balsay 24 pont, Körmöczi, Áment, Takács 4 pont, Seyi 10 pont

További korosztályos híreink KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.02.21 13:37:14

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Hívta az FTC, a Siófok és a Brest, ő azonban a német élvonal harmadik helyezettjét választotta. A 18 éves junior Eb-aranyérmes kézilabdázóval, Albek Annával a Metzingenbe szerződésről, a nem várt megkeresésekről, az NB I-ről és a távlati céljairól is beszélgettünk.

2020.02.09 12:37:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ifjúsági ergométeres kontinensviadal után a párizsi világbajnokságon is megvillantotta klasszisát az Arrabona Evezős Klub 18 éves versenyzője, Siska Bettina, elvégre 500 méteren új egyéni csúccsal a dobogó második fokára állt fel, s nevelőedzője, Halmainé Mészáros Éva szerint immár „stabilan hozza, amit tud".

2020.02.02 16:06:15

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Számos utánpótlássikerről adunk hírt, ám jól tudjuk: ezek még nem garantálják a fényes felnőttpályafutást. Most az érem másik oldalát vizsgáltuk meg: olyan sportolókkal beszéltünk, akik utánpótláskorúként nem arattak nagy sikereket, de későn érő típusként szép pályafutást építettek.

2020.01.24 19:06:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A junior vb- és Eb-, továbbá U23-as Eb-győztes cselgáncsozó, Özbas Szofi és a felnőttvilágbajnok kajakos, Kopasz Bálint lett 2019 legjobb utánpótláskorú sportolója. Mindez a tizenkilencedik alkalommal megrendezett Héraklész Díjátadó Gálán derült ki pénteken.

2020.01.23 19:06:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Elképesztő teljesítménnyel nyerte meg Pekler Zalán a junior légpuskások 10 m-es müncheni versenyét. A komáromi sportlövő jobbat lőtt, mint a világcsúcs (országos csúcsot ért el), ezek után azt kérdeztük tőle, mégis hogyan csinálta.