HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.07.12 16:46 Frissítve: 2018.07.12 16:55

Kosár: tartalékosan is a feljutás a cél a fiú U20-as B divíziós Eb-n

Pénteken kezdődik a fiú kosárlabdázók U20-as B divíziós Európa-bajnoksága Szófiában. A magyar válogatott a kontinenstornán igen nehéz csoportba került; Oroszország, Csehország, Luxemburg, Hollandia és Örményország lesz az ellenfél a kieséses szakasz előtt. Pór Péter vezetőedző elmondása szerint több nehézség is hátráltatta a csapat felkészülését, ugyanakkor elégedett a munkamorállal.

HIRDETÉS

Sz. M.utanpotlassport.hu Tíz napig biztosan a kosárlabdázásé lesz a főszerep Szófiában, hiszen a bolgár fővárosban rendezik péntektől a fiú U20-as B divíziós Európa-bajnokságot. A kontinensviadalon a magyar válogatott is érdekelt, amely a C csoportban kapott helyet Oroszország, Csehország, Luxemburg, Hollandia és Örményország mellett. A hatos első két helyezettje jut tovább a rájátszásba és küzd az élvonalba történő feljutásért, míg a többiek helyosztókat játszanak.

A felkészülés eseménydúsan telt, és a vezetőedző elmondása szerint az előre eltervezett munkát nem sikerült maximálisan elvégezni, hiszen sérülések, tanulmányi kötelezettségek és a klubcsapatokban történő szereplés miatti hiányzások hátráltatták a felkészülést. Hogy néhány példát említsünk… Chester Lewis, a korosztály meghatározó játékosa amerikai egyetemi tanulmányaira készül, így nem tudta vállalni a válogatottságot, de rajta kívül hiányzott az idényben remek formába lendülő, ám a szezon végére megsérülő Rudner Gábor is. A külső sor két minőségi játékosa mellett Durázi Krisztoferre sem számíthatott végül Pór Péter, aki hátsérülése miatt nem utazik Szófiába.

Pénteken megkezdi az Európa-bajnoki szereplést Pór Péter és csapata Forrás: MKOSZ

Pénteken megkezdi az Európa-bajnoki szereplést Pór Péter és csapata  •  Forrás: MKOSZ

„Nehezen állt össze a keret, tudniillik többen érettségiztek vagy egyetemi vizsgákat teljesítettek, valamint sérülések is hátráltattak bennünket. Ettől függetlenül a tervezett munkát véghezvittük, elégedett vagyok a munkamorállal. Valóban nem éppen szerencsés helyzet, hogy többen nem lehetnek velünk, de akik itt vannak, nekünk ők a legjobb játékosok ‒ mondja Pór Péter. ‒ Pechünkre Bordács Soma a térdét ütötte össze egy másik játékoséval, s ő jött ki belőle rosszul, merthogy nem tud azóta sem játszani, így nem is utazott velünk. Majdnem így jártunk Filipovic Stefánnal is, ő is sok edzést kihagyott csípősérülése miatt, végül vele kockáztatnunk kellett, s bár nincs száz százalékos állapotban, de már gyógyulófélben lévő problémájával együtt is elhoztuk, szükségünk van a palánk alatt használható emberekre.”

Már a csoportmeccsek nagy izgalmakat ígérnek, nem lesz könnyű feladata a piros-fehér-zöld alakulatnak, ezt a vezetőedző is pontosan tudja.

„Úgy gondolom, négy csapat lesz versenyben a rájátszást érő pozíciókért: Oroszország, Csehország, Hollandia és mi. Mindegyik rivális komoly fizikális tulajdonságokkal rendelkezik, magasak és rendkívül erősek. Az utóbbi években többször játszott a magyar korosztályos csapat ellenük, így a játékosok valamennyire ismerik egymást. Akkor kiegyenlített volt a párharc, csak az oroszok lógnak ki picit ebből a négyesből, hiszen ők korábban az A divíziósok voltak. Természetesen a cél, hogy mi is ott szerepeljünk, és biztos vagyok benne, hogy a fiúk mindent meg fognak tenni ennek érdekében. Ez a csapat elsősorban a jó védekezésére alapoz, a játékosok nagyon sokat dolgoznak a meccseken, nem ismernek elveszett labdát, harcolnak egészen a lefújás pillanatáig. Nekünk ez lehet a legfőbb fegyverünk”‒ zárja bizakodva a beszélgetést Pór Péter.

A magyar U20-as válogatott Eb-kerete
Irányítók: Kerpel-Fronius Gáspár (Szeged), Boris Krnjajski (PVSK)
Hátvédek: Kozma Gergő (Falco), Fazekas Csaba (Nyíregyháza), Kucsora Csaba (Falco)
Bedobók: Kovács Gábor (DEAC), Németh Ákos (Körmend)
Erőcsatárok: Bonifert Bendegúz (Szeged), Völgyi Marcell (Vasas)
Centerek: Pápai Máté (Miami University), Filipovic Stefán (TF), Anda Dávid (Szolnok)
Vezetőedző: Pór Péter

A magyar U20-as válogatott csoportmérkőzései
07.13., 14.00: Magyarország‒Csehország
07.14., 12.45: Magyarország‒Oroszország
07.15., 19.30: Magyarország‒Hollandia
07.17., 17.15: Magyarország‒Luxemburg
07.18., 15.00: Magyarország‒Örményország

További korosztályos híreink KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.11.11 09:08:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A szombati nap a magyar úszósport ünnepe volt. Százhalombattán, a felnőtt rövid pályás országos bajnokság utolsó napján számos egyéni és korosztályos csúcs dőlt meg, miközben öt újabb taggal (dr. Sós Csaba, id. Knézy Jenő, Gyenge Valéria, Pásztory Dóra, Risztov Éva) bővült a Hírességek Csarnoka. Emellett a Jövő Bajnokai-program 2018-as díjazottjait is kihirdették.

2018.11.10 13:40:01

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Az év második legjobb európai ifjúsági korú sportolónőjének választották Késely Ajnát. A Kőbánya SC tizenötszörös junior Európa-bajnok és háromszoros ifjúsági olimpiai aranyérmes 17 éves versenyzőjét az osztrák kerékpáros Laura Stigger előzte meg, Késely a díjátadóról nyilatkozott az SzPress Hírszolgálatnak.

2018.11.07 12:08:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Megszerezte első győzelmét a 2018/19-es évadban a női junior kézilabda-válogatott, a fiatalok az MTK Budapest elleni vereség után 28–26-ra legyőzték edzőmeccsen a Kisvárda alakulatát.

2018.11.07 08:18:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Legutóbb egy tizenegyszer újjáélesztett, végül sikerrel meggyógyított tizenhét éves dabasi labdarúgó esetével hallatott magáról Dr. Merkely Béla professzor, a Semmelweis Egyetem rektora, a városmajori szívklinika igazgatója, aki nagy tapasztalatú szívgyógyászként az életmentő műveletekből is folyamatosan kiveszi a részét, miközben szakértő csapatával szervezetten éppen egy évtizede dolgozik azért, hogy kivédhető legyen a hirtelen szívhalál a sportolóknál. A nemzetközi hírű szakember – aki a fiatalkori szűrések fontosságáról is beszélt honlapunknak – meggyőződéssel vallja: a sportpályán, verseny, mérkőzés közben bekövetkező váratlan tragédia igenis megelőzhető.

2018.11.05 19:18:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Több, mint tíz év után hagyta el az érdi úszóklubot, és igazolt a Budapesti Honvédba a világ úszósportjának egyik legnagyobb ígérete, Milák Kristóf. A 18 éves versenyző, ahogyan ő fogalmazott, kicsit kinőtte előző egyesületét, ezért döntött a váltás mellett. Legfőbb célja, hogy nyugodt és tökéletes körülmények között készülhessen tovább két évvel a tokiói olimpia előtt.

HIRDETÉS
HIRDETÉS