HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.07.12 16:46 Frissítve: 2018.07.12 16:55

Kosár: tartalékosan is a feljutás a cél a fiú U20-as B divíziós Eb-n

Pénteken kezdődik a fiú kosárlabdázók U20-as B divíziós Európa-bajnoksága Szófiában. A magyar válogatott a kontinenstornán igen nehéz csoportba került; Oroszország, Csehország, Luxemburg, Hollandia és Örményország lesz az ellenfél a kieséses szakasz előtt. Pór Péter vezetőedző elmondása szerint több nehézség is hátráltatta a csapat felkészülését, ugyanakkor elégedett a munkamorállal.

HIRDETÉS

Sz. M.utanpotlassport.hu Tíz napig biztosan a kosárlabdázásé lesz a főszerep Szófiában, hiszen a bolgár fővárosban rendezik péntektől a fiú U20-as B divíziós Európa-bajnokságot. A kontinensviadalon a magyar válogatott is érdekelt, amely a C csoportban kapott helyet Oroszország, Csehország, Luxemburg, Hollandia és Örményország mellett. A hatos első két helyezettje jut tovább a rájátszásba és küzd az élvonalba történő feljutásért, míg a többiek helyosztókat játszanak.

A felkészülés eseménydúsan telt, és a vezetőedző elmondása szerint az előre eltervezett munkát nem sikerült maximálisan elvégezni, hiszen sérülések, tanulmányi kötelezettségek és a klubcsapatokban történő szereplés miatti hiányzások hátráltatták a felkészülést. Hogy néhány példát említsünk… Chester Lewis, a korosztály meghatározó játékosa amerikai egyetemi tanulmányaira készül, így nem tudta vállalni a válogatottságot, de rajta kívül hiányzott az idényben remek formába lendülő, ám a szezon végére megsérülő Rudner Gábor is. A külső sor két minőségi játékosa mellett Durázi Krisztoferre sem számíthatott végül Pór Péter, aki hátsérülése miatt nem utazik Szófiába.

Pénteken megkezdi az Európa-bajnoki szereplést Pór Péter és csapata Forrás: MKOSZ

Pénteken megkezdi az Európa-bajnoki szereplést Pór Péter és csapata  •  Forrás: MKOSZ

„Nehezen állt össze a keret, tudniillik többen érettségiztek vagy egyetemi vizsgákat teljesítettek, valamint sérülések is hátráltattak bennünket. Ettől függetlenül a tervezett munkát véghezvittük, elégedett vagyok a munkamorállal. Valóban nem éppen szerencsés helyzet, hogy többen nem lehetnek velünk, de akik itt vannak, nekünk ők a legjobb játékosok ‒ mondja Pór Péter. ‒ Pechünkre Bordács Soma a térdét ütötte össze egy másik játékoséval, s ő jött ki belőle rosszul, merthogy nem tud azóta sem játszani, így nem is utazott velünk. Majdnem így jártunk Filipovic Stefánnal is, ő is sok edzést kihagyott csípősérülése miatt, végül vele kockáztatnunk kellett, s bár nincs száz százalékos állapotban, de már gyógyulófélben lévő problémájával együtt is elhoztuk, szükségünk van a palánk alatt használható emberekre.”

Már a csoportmeccsek nagy izgalmakat ígérnek, nem lesz könnyű feladata a piros-fehér-zöld alakulatnak, ezt a vezetőedző is pontosan tudja.

„Úgy gondolom, négy csapat lesz versenyben a rájátszást érő pozíciókért: Oroszország, Csehország, Hollandia és mi. Mindegyik rivális komoly fizikális tulajdonságokkal rendelkezik, magasak és rendkívül erősek. Az utóbbi években többször játszott a magyar korosztályos csapat ellenük, így a játékosok valamennyire ismerik egymást. Akkor kiegyenlített volt a párharc, csak az oroszok lógnak ki picit ebből a négyesből, hiszen ők korábban az A divíziósok voltak. Természetesen a cél, hogy mi is ott szerepeljünk, és biztos vagyok benne, hogy a fiúk mindent meg fognak tenni ennek érdekében. Ez a csapat elsősorban a jó védekezésére alapoz, a játékosok nagyon sokat dolgoznak a meccseken, nem ismernek elveszett labdát, harcolnak egészen a lefújás pillanatáig. Nekünk ez lehet a legfőbb fegyverünk”‒ zárja bizakodva a beszélgetést Pór Péter.

A magyar U20-as válogatott Eb-kerete
Irányítók: Kerpel-Fronius Gáspár (Szeged), Boris Krnjajski (PVSK)
Hátvédek: Kozma Gergő (Falco), Fazekas Csaba (Nyíregyháza), Kucsora Csaba (Falco)
Bedobók: Kovács Gábor (DEAC), Németh Ákos (Körmend)
Erőcsatárok: Bonifert Bendegúz (Szeged), Völgyi Marcell (Vasas)
Centerek: Pápai Máté (Miami University), Filipovic Stefán (TF), Anda Dávid (Szolnok)
Vezetőedző: Pór Péter

A magyar U20-as válogatott csoportmérkőzései
07.13., 14.00: Magyarország‒Csehország
07.14., 12.45: Magyarország‒Oroszország
07.15., 19.30: Magyarország‒Hollandia
07.17., 17.15: Magyarország‒Luxemburg
07.18., 15.00: Magyarország‒Örményország

További korosztályos híreink KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.09.13 14:26:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Parádés hajrával, az utolsó percekben négy utánpótláskorú játékos által szerzett gólokkal győzött a Vác Siófokon a női kézilabda NB I-ben. Az évek óta a fiatalokra építő együttes a tavalyi évad után ismét bizonyította, hogy járható út a magyar tehetségek csapatba építése. Ezúttal a külföldi világklasszisok sora ellen.

2018.09.04 19:06:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

„A huszonhárom évig tartó birkózószövetségi elnöki munkásságom lezárultával, kétezer-tizennégyben rájöttem, hogy valamit még kellene csinálni, hiszen több, mint hat évtizede élek a sportágban. Mindent tőle kaptam, mindent neki köszönhetek. A most elkészült tankönyv a hálám újabb produktuma a legendás Mr. Tus-sportiskola után” – mondta a Mr. Tus-tankönyv bemutatóján Budapesten a két nap múlva 70 éves tuskirály, a 100. magyar olimpiai aranyérmet megszerző dr. Hegedüs Csaba.

2018.08.26 20:55:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Elődöntőbe jutott, így minimum bronzérmes Orbán Adrián a Duna Arénában zajló korosztályos boksz-világbajnokságon!

2018.08.23 11:45:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Sportpszichológusaink rendszeresen beszélnek arról: sportoló gyerekeinket hagyjuk meg gyerekeknek, hadd játszanak! Edzőink és pedagógusaink közben gyakran azt tapasztalják, a magyar fiatalok nem tudnak, nem tanulnak meg kellőképpen küzdeni. De milyennek látják őket és a környezetüket a hazánkban dolgozó neves külföldi szakemberek, Kim Rasmussentől Ivkovics Sztojanon át Nebojsa Vignjevicsig? Körképünkben dán, délszláv-magyar és belga szövetségi kapitány, illetve egy élvonalbeli szerb tréner beszél arról: kézi-, kosár-  és röplabdában, illetve labdarúgásban milyenek az utánpótláskorú sportolóink. És arról is, hogy milyenek lehetnének.

2018.08.05 10:06:01

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Senki nem akar túl nagy terhet rakni Halász Bence vállára, de a szakma sem tehet mást, minthogy legalább finoman utal rá: simán dobogós lehet már ilyen fiatalon is a berlini felnőtt Eb-n. Pedig a kalapácsvetés nem a húszévesek száma. És akkor még van egy 22 éves triónk is, sok tehetséggel megáldva.

HIRDETÉS
HIRDETÉS