HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.07.12 16:46 Frissítve: 2018.07.12 16:55

Kosár: tartalékosan is a feljutás a cél a fiú U20-as B divíziós Eb-n

Pénteken kezdődik a fiú kosárlabdázók U20-as B divíziós Európa-bajnoksága Szófiában. A magyar válogatott a kontinenstornán igen nehéz csoportba került; Oroszország, Csehország, Luxemburg, Hollandia és Örményország lesz az ellenfél a kieséses szakasz előtt. Pór Péter vezetőedző elmondása szerint több nehézség is hátráltatta a csapat felkészülését, ugyanakkor elégedett a munkamorállal.

HIRDETÉS

Sz. M.utanpotlassport.hu Tíz napig biztosan a kosárlabdázásé lesz a főszerep Szófiában, hiszen a bolgár fővárosban rendezik péntektől a fiú U20-as B divíziós Európa-bajnokságot. A kontinensviadalon a magyar válogatott is érdekelt, amely a C csoportban kapott helyet Oroszország, Csehország, Luxemburg, Hollandia és Örményország mellett. A hatos első két helyezettje jut tovább a rájátszásba és küzd az élvonalba történő feljutásért, míg a többiek helyosztókat játszanak.

A felkészülés eseménydúsan telt, és a vezetőedző elmondása szerint az előre eltervezett munkát nem sikerült maximálisan elvégezni, hiszen sérülések, tanulmányi kötelezettségek és a klubcsapatokban történő szereplés miatti hiányzások hátráltatták a felkészülést. Hogy néhány példát említsünk… Chester Lewis, a korosztály meghatározó játékosa amerikai egyetemi tanulmányaira készül, így nem tudta vállalni a válogatottságot, de rajta kívül hiányzott az idényben remek formába lendülő, ám a szezon végére megsérülő Rudner Gábor is. A külső sor két minőségi játékosa mellett Durázi Krisztoferre sem számíthatott végül Pór Péter, aki hátsérülése miatt nem utazik Szófiába.

Pénteken megkezdi az Európa-bajnoki szereplést Pór Péter és csapata Forrás: MKOSZ

Pénteken megkezdi az Európa-bajnoki szereplést Pór Péter és csapata  •  Forrás: MKOSZ

„Nehezen állt össze a keret, tudniillik többen érettségiztek vagy egyetemi vizsgákat teljesítettek, valamint sérülések is hátráltattak bennünket. Ettől függetlenül a tervezett munkát véghezvittük, elégedett vagyok a munkamorállal. Valóban nem éppen szerencsés helyzet, hogy többen nem lehetnek velünk, de akik itt vannak, nekünk ők a legjobb játékosok ‒ mondja Pór Péter. ‒ Pechünkre Bordács Soma a térdét ütötte össze egy másik játékoséval, s ő jött ki belőle rosszul, merthogy nem tud azóta sem játszani, így nem is utazott velünk. Majdnem így jártunk Filipovic Stefánnal is, ő is sok edzést kihagyott csípősérülése miatt, végül vele kockáztatnunk kellett, s bár nincs száz százalékos állapotban, de már gyógyulófélben lévő problémájával együtt is elhoztuk, szükségünk van a palánk alatt használható emberekre.”

Már a csoportmeccsek nagy izgalmakat ígérnek, nem lesz könnyű feladata a piros-fehér-zöld alakulatnak, ezt a vezetőedző is pontosan tudja.

„Úgy gondolom, négy csapat lesz versenyben a rájátszást érő pozíciókért: Oroszország, Csehország, Hollandia és mi. Mindegyik rivális komoly fizikális tulajdonságokkal rendelkezik, magasak és rendkívül erősek. Az utóbbi években többször játszott a magyar korosztályos csapat ellenük, így a játékosok valamennyire ismerik egymást. Akkor kiegyenlített volt a párharc, csak az oroszok lógnak ki picit ebből a négyesből, hiszen ők korábban az A divíziósok voltak. Természetesen a cél, hogy mi is ott szerepeljünk, és biztos vagyok benne, hogy a fiúk mindent meg fognak tenni ennek érdekében. Ez a csapat elsősorban a jó védekezésére alapoz, a játékosok nagyon sokat dolgoznak a meccseken, nem ismernek elveszett labdát, harcolnak egészen a lefújás pillanatáig. Nekünk ez lehet a legfőbb fegyverünk”‒ zárja bizakodva a beszélgetést Pór Péter.

A magyar U20-as válogatott Eb-kerete
Irányítók: Kerpel-Fronius Gáspár (Szeged), Boris Krnjajski (PVSK)
Hátvédek: Kozma Gergő (Falco), Fazekas Csaba (Nyíregyháza), Kucsora Csaba (Falco)
Bedobók: Kovács Gábor (DEAC), Németh Ákos (Körmend)
Erőcsatárok: Bonifert Bendegúz (Szeged), Völgyi Marcell (Vasas)
Centerek: Pápai Máté (Miami University), Filipovic Stefán (TF), Anda Dávid (Szolnok)
Vezetőedző: Pór Péter

A magyar U20-as válogatott csoportmérkőzései
07.13., 14.00: Magyarország‒Csehország
07.14., 12.45: Magyarország‒Oroszország
07.15., 19.30: Magyarország‒Hollandia
07.17., 17.15: Magyarország‒Luxemburg
07.18., 15.00: Magyarország‒Örményország

További korosztályos híreink KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.07.07 09:25:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Aranyérmes lett a leány U16-os kézilabda-válogatott a svédországi nyílt Európa-bajnokságon. A magyar csapat valamennyi mérkőzését megnyerte a göteborgi kontinensviadalon, a döntőben hosszabbításban múlta felül a franciákat (31–30).

2018.07.01 21:35:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Bámulatos! ‒ ezzel a jelzővel lehet leginkább leírni azt a hangulatot, amely a szurkolókkal megtelt debreceni Főnix Csarnokba költözött, ugyanis a hajdúsági városban rendezik a női U20-as kézilabda-világbajnokságot. Az első napon a hivatalos nyitóünnepség után ‒ a világhírű 2Cellos lenyűgöző előadásával megkoronázva ‒ a nyitómérkőzésen a magyar játékosok kápráztatták el a közönséget; nehézkesen ugyan, de végül 27‒24-re legyőzve Brazíliát.

2018.06.19 21:05:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Lezajlott a sportlövők ESC ifjúsági liga döntőjének kvalifikációja Innsbruckban, melynek során a magyar korosztályos válogatott a nyugati régió hatos mezőnyében küzdött meg Ausztria, Franciaország, Csehország, Olaszország és Szlovénia együttesével. Puskában sikerrel vették az akadályt a magyar fiatalok, és első helyen jutottak be az októberi fináléba, pisztolyban viszont nem sikerült a bravúr.

2018.06.16 20:34:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Parádés napot zártak a magyar leányok a serdülő Európa-bajnokság második napján Győrött, az Olimpiai Sportparkban. A mindössze 13 esztendős Fáth Laura a 33 kilogrammosok között szerzett ezüstérmet. Matyi Vivien a 46 kilósok versenyében, Szenttamási Róza és Borsos Viktóra az 50 kilogrammosok mezőnyében, míg Vizi Flóra az 54 kilósok csatájában nyert bronzérmet. A válogatott ezzel a teljesítménnyel a pontverseny ötödik helyén végezett.

2018.06.15 08:54:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Újabb két utánpótláskorú játékos kapott profi szerződést az FTC NB I-es csapatában. A 19 éves Bánfai Kírával és a 17 esztendős Tóth Nikolettel is hosszú távon számolnak a zöld-fehérek. Viszont még nem szeptembertől, ugyanis a fiatalok a következő évet a fejlődésük érdekében a szintén élvonalbeli MTK Budapest együttesében töltik.

HIRDETÉS
HIRDETÉS