K. B. utanpotlassport.hu 2020.08.14 08:58 Frissítve: 2020.08.14 09:07

Kosár: Somogyi Ádám remekül érezte magát a felnőttválogatott táborában

A húszéves kosárlabdázót, Somogyi Ádámot kérdeztük arról, milyen volt ismét a felnőttválogatottal készülni, amely augusztus 2-től egy hétig Kecskeméten edzőtáborozott.

Nagy meglepetést okozott a most húszéves Somogyi Ádám 2018 nyarán: meghívót kapott a férfiválogatott szövetségi kapitányától, Ivkovics Sztojantól a bő keretbe. A csapatba először a hollandok elleni világbajnoki selejtezőmérkőzésen került, ám akkor még nem léphetett pályára. Arra februárban került sor ugyanabban a sorozatban (a csapat 75−41-re kikapott Varesében).

Ezt követően nem számított rá a kapitány, a jég viszont megtört, ugyanis Ádám ismét a legjobbakkal készülhetett az együttes augusztus 2-án kezdődő, kecskeméti összetartásán.

Somogyi Ádám ismét bekerült a felnőttválogatott keretébe FORRÁS: FIBA.BASKETBALL

Somogyi Ádám ismét bekerült a felnőttválogatott keretébe FORRÁS: FIBA.BASKETBALL

„Egyhetes tábor volt. Odafelé menet nagyon izgatott voltam, és amikor megérkeztem, az járt a fejemben, megéri az a rengeteg pluszmunka, amit az edzések mellett végzek. Ez a legjobb visszajelzés arról, hogy jó úton halad valaki. A felnőttválogatottban páratlan a hangulat, a csapatban is remek volt az összhang, ráadásul kiváló körülmények között dolgozhattunk” − fejti ki gondolatait a fiatal.

Több olyan program volt, amellyel még jobban összekovácsolták a társaságot.

„Közösen mentünk étterembe, meglátogattunk egy tanyasi bisztrót, sőt még FIFA-bajnokságot is szerveztünk. A bajnok Perl Zoltán lett; egy góllal győzött le az elődöntőben. A Barcelona csapatával voltam egyébként, a kosárklub klasszisa, Hanga Ádám a tábor ezen szakaszában már nem volt ott, szóval bátran mertem választani.”

A kikapcsolódás mellett komoly munka is zajlott Kecskeméten.

„Az erő és az állóképesség fejlesztésén volt a legnagyobb hangsúly. Persze voltak labdás edzéseink is, ám ez nem nagyon volt jellemző. Szerintem rendkívül hasznos napokat élhettünk át, remekül éreztem magam. Hanga Ádámra visszatérve: nagyon motiváló volt a jelenléte, inspiráló személyiség. Egészen elképesztő, hogy az eredményei ellenére is alázatos, visszafogott ember maradt, igazi sportember.”

Somogyi azóta visszatért Debrecenbe, épp tegnap esett át a szezonkezdet előtt megszokott sportorvosi vizsgálatokon; elmondta, mindent rendben találtak nála. Noha az edzések csak jövő hétfőn kezdődnek, lehetőségük van arra, hogy addig is egyénileg készüljenek. Ádám jó szokásához híven természetesen él ezzel a lehetőséggel, és már nagyon várja, hogy elrajtoljon a bajnokság.

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.09.10 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Akadnak olyan edzők idehaza, akik úgy nevelik a jövő bajnokait, hogy közben maguk sem hagyták még abba az élsportot. Van közöttük olyan, aki a tokiói játékokra készül, van, aki válogatott-kerettag, egy másik szakember pedig már csak a sportág szeretete miatt áll edzésbe rendszeresen.

2020.09.03 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Sokak voltak csalódottak az utánpótlás-világversenyek elhalasztása, törlése miatt. Összegyűjtöttük, három sikersportágunkban (kajak-kenu, úszás, vívás), kik lehettek volna az év nagy nyertesei.

2020.08.26 09:09:17

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Az utóbbi időben jól megfigyelhető tendencia, hogy a gyerekeket egyre fiatalabban igyekeznek „megkaparintani” az egyes sportágak. Összeállításunkban arra keressük a választ, hogy miképpen működik a népszerűsítés az egészen kicsik körében, és arra is, hogy a korai kezdés együtt jár-e nem kívánatos mellékhatásokkal.

2020.07.23 16:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

„Ebben a csapatban a vizet hordani vagy az időkérést meghallgatni is hatalmas dolog” – mondja az FTC 17 éves kézilabdázója, a felnőttekkel készülő Ballai Borbála, aki azt is elárulja, kitől tanulta a legtöbbet a nagyok között.

2020.07.20 14:55:15

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A HISZEK Benned Sport Program második alprogramjának legújabb, ötödik ütemében 250 millió forintot osztanak szét a kis és közepes sportszervezetek között.