UP-info utanpotlassport.hu 2020.03.22 19:44 Frissítve: 2020.03.22 19:59

Kosár: meghatározó résztvevő lett a Rátgéber-akadémia az EYBL-ben

Három korosztályban is szerepelt, kettőben pedig döntőbe jutott az EYBL nemzetközi versenysorozatban a Rátgéber Kosárlabda Akadémia. A viadalokon mutatott produkcióról Csák Magdolna szakágvezető nyilatkozott.

A nemzeti bajnokságok mellett a nemzetközi sorozatoknak is véget vetett a koronavírus-járvány: a European Youth Basketball League elnevezésű szériának is, amelyben a Rátgéber Kosárlabda Akadémia három csapattal szerepelt.

A pécsiek U16-os csapata is bejutott a szuperdöntőbe az EYBL-ben; kérdés, hogy mi lesz a döntővel Forrás: Rátgéber Kosárlabda Akadémia

A pécsiek U16-os csapata is bejutott a szuperdöntőbe az EYBL-ben; kérdés, hogy mi lesz a döntővel  •  Forrás: Rátgéber Kosárlabda Akadémia

A színvonalas versenysorozatban az U20-as, az U16-os és U14-es gárda is elindult. A legfiatalabbak mezőnyében ráadásul a pécsiek házigazdái voltak az egyik fordulónak. A teljesítményt az akadémia férfiszakág-vezetője, Csák Magdolna értékelte.

„Az U14-es csapatunk tisztességgel helytállt, de nem jutott tovább ebből a fordulóból, amely során felmérhettük, hol tartunk a nemzetközi mezőnyben Az U20-asok és az U16-osok kiemelkedő eredményeket értek el Európában, egészen a döntőig meneteltek. Nagyon örültünk ezeknek az eredményeknek, mert nem titkoltan azzal a szándékkal vágtunk neki a sorozatnak, hogy szeretnénk elérni az első vagy második helyezést, amely kvalifikál a szuperdöntőkre. Számunkra különösen fájó lenne, ha ezek végleg elmaradnának, ugyanis mindkét korosztályban az akadémiánk rendezné a finálét. A versenysorozat szervezőivel abban maradtunk, hogy ha lesz rá lehetőség, júniusban vagy augusztusban megtartjuk a döntőket.”

A pályán elért remek eredményeknek, sikereknek köszönhetően a Rátgéber Kosárlabda Akadémia csapatai immár nem csak résztvevői a nemzetközi versenysorozatnak, hanem meghatározó, elismert együttesei – ez pedig hatalmas elismerés, hiszen jelzi az előrelépést, a folyamatos fejlődést – áll a sajtóközleményben

„Akadémiánk egyik legfontosabb, kiemelt programja fiataljaink nemzetközi porondon szerepeltetése. A magyar kiemelt bajnokság mellett nagy hangsúlyt fektetünk erre, tehetségeink itt fejlődhetnek, tapasztalatot szerezhetnek, felhívhatják magukra a figyelmet. Ezzel is segítjük a korosztályos válogatottak munkáját, hiszen a kadét és az U20-as korosztályban összesen kilenc kosarast adunk a nemzeti csapatba – tette hozzá a szakágvezető.

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.04.04 14:29:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ausztrál bajnokságban vitézkedő Illawara Hawks kosárlabdacsapata súlyos anyagi gondokkal küzd, a klub év újoncának választott fiatalja, LaMelo Ball pedig a jelek szerint nem tétlenkedik: az NBA-be igyekvő 18 éves srác nemes egyszerűséggel megvásárolja imádott együttesét – minderről az ifjú menedzsere, Jermaine Jackson számolt be az ESPN-nek.

2020.03.09 09:48:14

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Lehet-e gond, ha egy sportág nagyon népszerűvé válik? Bírják-e a szakosztályok a megnövekedett érdeklődést edzőkkel, infrastruktúrával, ha egy-egy nagy siker után tömegével érkeznek a gyerekek? Öt hazai nevelőműhelyben érdeklődtünk.

2020.02.29 09:18:15

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Az utóbbi néhány évben egyre több 21 éves vagy annál fiatalabb külföldi labdarúgót szerződtetnek az NB I-es klubok. Sallói István, a Zalaegerszeg sportigazgatója szerint ezzel az égvilágon semmi baj nincs, sőt…

2020.02.26 13:48:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A második versenynap délelőttjén már a harmadik érmét (a második aranyat) szerezte meg a magyar küldöttség a sportlövők lengyelországi junior Európa-bajnokságán: Mészáros Eszter Pekler Zalánnal párban győzött a vegyes csapatok küzdelmeiben.

2020.02.21 13:37:14

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Hívta az FTC, a Siófok és a Brest, ő azonban a német élvonal harmadik helyezettjét választotta. A 18 éves junior Eb-aranyérmes kézilabdázóval, Albek Annával a Metzingenbe szerződésről, a nem várt megkeresésekről, az NB I-ről és a távlati céljairól is beszélgettünk.