utanpotlassport.hu 2018.07.02 14:16 Frissítve: 2018.07.02 14:25

Kézilabda: Vlagyimir Golovin értékeli a brazilok elleni U20-as sikert

Megkezdte szereplését a magyar válogatott a női U20-as kézilabda-világbajnokságon, Debrecenben. Vlagyimir Golovin szövetségi edző a brazilok elleni nyitómérkőzés után elmondta: a legfontosabb természetesen a győzelem, ugyanakkor csalódott a csapat, hogy nem tudta kiszolgálni teljes mértékben a Főnix Csarnokba összegyűlt közönséget. A szakvezető a további tervekről is szót ejtett, de megszólalt a dél-amerikaiak mestere, Cristiano Da Rocha Silva is.

Sz. M.utanpotlassport.hu Vasárnap kezdte meg világbajnoki szereplését a Vlagyimir Golovin vezette magyar női U20-as kézilabda-válogatott Debrecenben. Az első napon a brazil együttes volt az ellenfél, amely sokak meglepetésére rendkívül jól tartotta magát az egész mérkőzés alatt. A házigazda gárda sokáig nem találta a rést a dél-amerikai pajzson, sőt a félidei egygólos magyar előny a második játékrész elején ugyanilyen mértékű hátránnyá változott.

Megnyerte első mérkőzését a magyar válogatott Debrecenben Fotó: Mura László

Megnyerte első mérkőzését a magyar válogatott Debrecenben  •  Fotó: Mura László

„Nagyon lelassított minket a brazil válogatott a mérkőzés elején. Amikor gyors helyzetbe kerültünk, általában technikai hibával vagy kihagyott ziccerrel fejeződtek be a támadásaink ‒ értékelt Vlagyimir Golovin a meccs után, amelyet végül sikerült megnyernie a piros-fehér-zöld alakulatnak. Igaz, nagy nehézségek árán. „Hajrá magyarok!”‒ zengett a lelátóról a találkozó végéhez közeledve, ami meg is tette a hatását, hiszen a végjátékban érvényesült a házigazdák erőfölénye; a mérkőzésen először négy góllal sikerült ellépnünk. A hajrá már nem tartogatott több fordulatot: a kezdeti nehézségek ellenére 27‒24-re győzött Vlagyimir Golovin csapata.

„A legfontosabb, hogy győztünk, ugyanakkor csalódottak vagyunk, hogy nem tudtuk kiszolgálni teljes mértékben a közönséget. Ritkán játszunk ilyen sok magyar néző előtt, így a nyomás ott volt a lányokon, hogy szép játékkal hálálják meg a buzdítást. Ez a plusz teher aztán a meccs végére legördült róluk, és megmutatkozott, mire képes a válogatott. ‒ összegzett a szövetségi edző, majd a szervezésről beszélt. ‒ Amit idáig kaptunk Debrecenben az önkéntesektől, a szakemberektől és a szurkolóktól, tökéletes volt. A cél, hogy a folytatásban még összeszedettebbek legyünk, és minél tovább meneteljünk, ennek érdekében a következő meccsig rengeteget fogunk készülni, videózni, valamint kielemezni az első párharcot."

A magyarok szakvezetője mellett a brazil válogatott mestere, Cristiano Da Rocha Silva is elmondta véleményét a találkozóról.

„Kiegyenlített meccs volt, két elszánt csapat között. Sok támadást nem sikerült úgy befejezni, ahogy szerettük volna, azonban bízom benne, hogy ez a játék előre visz minket, és a fejlődésünket segíti.”

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.09.10 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Akadnak olyan edzők idehaza, akik úgy nevelik a jövő bajnokait, hogy közben maguk sem hagyták még abba az élsportot. Van közöttük olyan, aki a tokiói játékokra készül, van, aki válogatott-kerettag, egy másik szakember pedig már csak a sportág szeretete miatt áll edzésbe rendszeresen.

2020.09.03 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Sokak voltak csalódottak az utánpótlás-világversenyek elhalasztása, törlése miatt. Összegyűjtöttük, három sikersportágunkban (kajak-kenu, úszás, vívás), kik lehettek volna az év nagy nyertesei.

2020.08.26 09:09:17

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Az utóbbi időben jól megfigyelhető tendencia, hogy a gyerekeket egyre fiatalabban igyekeznek „megkaparintani” az egyes sportágak. Összeállításunkban arra keressük a választ, hogy miképpen működik a népszerűsítés az egészen kicsik körében, és arra is, hogy a korai kezdés együtt jár-e nem kívánatos mellékhatásokkal.

2020.07.23 16:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

„Ebben a csapatban a vizet hordani vagy az időkérést meghallgatni is hatalmas dolog” – mondja az FTC 17 éves kézilabdázója, a felnőttekkel készülő Ballai Borbála, aki azt is elárulja, kitől tanulta a legtöbbet a nagyok között.

2020.07.20 14:55:15

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A HISZEK Benned Sport Program második alprogramjának legújabb, ötödik ütemében 250 millió forintot osztanak szét a kis és közepes sportszervezetek között.