utanpotlassport.hu 2019.04.12 20:32 Frissítve: 2019.04.12 20:34

Kézilabda: vereség a dánoktól az ifi Négy Nemzet-tornán

Későn hajrázott a fiú ifjúsági kézilabda-válogatott a dánok ellen a balatonboglári felkészülési torna második fordulójában. Kárpáti Krisztián együttese 22–21-es vereséget szenvedett a dánok ellen. Eközben a serdülők magabiztosan verték a szerbeket Győrben.

B. V. – utanpotlassport.huAz egyik skandináv rivális után máris következett a másik. A fiú ifjúsági kézilabda-válogatott miután csütörtökön felülmúlta a norvégokat, péntek délután a dánokkal találkozott a balatonboglári Négy Nemzet-torna második fordulójában.

Egy góllal kapott ki a dánoktól a fiú ifjúsági válogatott Fotó: Tompos Gábor/NEKA

Egy góllal kapott ki a dánoktól a fiú ifjúsági válogatott  •  Fotó: Tompos Gábor/NEKA

Kárpáti Krisztián együttese ezúttal nem kezdte jól az összecsapást, szűk húszpercnyi játék után 10–4-re a vendégek vezettek. A félidő hátralévő részére azonban nagyon összeállt a magyar védekezés, gólt sem szereztek a dánok, és a szünetig két gólra feljöttek a mieink (8–10).

A második játékrész közepétől aztán újra a piros mezesek irányítottak, és hétre növelték a különbséget. Aztán megint jött a nagy magyar hajrá, de kicsit későn. A legvégén, Tóth Péter utolsó percben szerzett góljával a 22–21-re zárkózott a válogatott, amely a torna zárónapján 12 órától a szerbekkel találkozik.

FIÚ IFJÚSÁGI NÉGY NEMZET-TORNA, BALATONBOGLÁR
Magyarország–Dánia 21–22 (8–10)

A fiú serdülők is megkezdték a szereplésüket a győri mini felkészülési tornán. A  szerbek csak a találkozó elején tudtak lépést tartani Kopornyik Zsolt csapatával, amely aztán magabiztosan érvényesítette a papírformát.

Már a félidőben is négy góllal vezettek a mieink, a második harminc percben pedig méh jobban elhúztak, végül 27–17-re győztek. Szombaton a macedónok ellen játssza második meccsét a magyar csapat a Magvassy Mihály Sportcsarnokban zajló viadalon.

FIÚ SERDÜLŐ NEMZETKÖZI TORNA, GYŐR
Magyarország–Szerbia 27–17 (15–11)

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.02.21 13:37:14

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Hívta az FTC, a Siófok és a Brest, ő azonban a német élvonal harmadik helyezettjét választotta. A 18 éves junior Eb-aranyérmes kézilabdázóval, Albek Annával a Metzingenbe szerződésről, a nem várt megkeresésekről, az NB I-ről és a távlati céljairól is beszélgettünk.

2020.02.09 12:37:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ifjúsági ergométeres kontinensviadal után a párizsi világbajnokságon is megvillantotta klasszisát az Arrabona Evezős Klub 18 éves versenyzője, Siska Bettina, elvégre 500 méteren új egyéni csúccsal a dobogó második fokára állt fel, s nevelőedzője, Halmainé Mészáros Éva szerint immár „stabilan hozza, amit tud".

2020.02.02 16:06:15

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Számos utánpótlássikerről adunk hírt, ám jól tudjuk: ezek még nem garantálják a fényes felnőttpályafutást. Most az érem másik oldalát vizsgáltuk meg: olyan sportolókkal beszéltünk, akik utánpótláskorúként nem arattak nagy sikereket, de későn érő típusként szép pályafutást építettek.

2020.01.24 19:06:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A junior vb- és Eb-, továbbá U23-as Eb-győztes cselgáncsozó, Özbas Szofi és a felnőttvilágbajnok kajakos, Kopasz Bálint lett 2019 legjobb utánpótláskorú sportolója. Mindez a tizenkilencedik alkalommal megrendezett Héraklész Díjátadó Gálán derült ki pénteken.

2020.01.23 19:06:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Elképesztő teljesítménnyel nyerte meg Pekler Zalán a junior légpuskások 10 m-es müncheni versenyét. A komáromi sportlövő jobbat lőtt, mint a világcsúcs (országos csúcsot ért el), ezek után azt kérdeztük tőle, mégis hogyan csinálta.