utanpotlassport.hu 2019.04.12 20:32 Frissítve: 2019.04.12 20:34

Kézilabda: vereség a dánoktól az ifi Négy Nemzet-tornán

Későn hajrázott a fiú ifjúsági kézilabda-válogatott a dánok ellen a balatonboglári felkészülési torna második fordulójában. Kárpáti Krisztián együttese 22–21-es vereséget szenvedett a dánok ellen. Eközben a serdülők magabiztosan verték a szerbeket Győrben.

B. V. – utanpotlassport.huAz egyik skandináv rivális után máris következett a másik. A fiú ifjúsági kézilabda-válogatott miután csütörtökön felülmúlta a norvégokat, péntek délután a dánokkal találkozott a balatonboglári Négy Nemzet-torna második fordulójában.

Egy góllal kapott ki a dánoktól a fiú ifjúsági válogatott Fotó: Tompos Gábor/NEKA

Egy góllal kapott ki a dánoktól a fiú ifjúsági válogatott  •  Fotó: Tompos Gábor/NEKA

Kárpáti Krisztián együttese ezúttal nem kezdte jól az összecsapást, szűk húszpercnyi játék után 10–4-re a vendégek vezettek. A félidő hátralévő részére azonban nagyon összeállt a magyar védekezés, gólt sem szereztek a dánok, és a szünetig két gólra feljöttek a mieink (8–10).

A második játékrész közepétől aztán újra a piros mezesek irányítottak, és hétre növelték a különbséget. Aztán megint jött a nagy magyar hajrá, de kicsit későn. A legvégén, Tóth Péter utolsó percben szerzett góljával a 22–21-re zárkózott a válogatott, amely a torna zárónapján 12 órától a szerbekkel találkozik.

FIÚ IFJÚSÁGI NÉGY NEMZET-TORNA, BALATONBOGLÁR
Magyarország–Dánia 21–22 (8–10)

A fiú serdülők is megkezdték a szereplésüket a győri mini felkészülési tornán. A  szerbek csak a találkozó elején tudtak lépést tartani Kopornyik Zsolt csapatával, amely aztán magabiztosan érvényesítette a papírformát.

Már a félidőben is négy góllal vezettek a mieink, a második harminc percben pedig méh jobban elhúztak, végül 27–17-re győztek. Szombaton a macedónok ellen játssza második meccsét a magyar csapat a Magvassy Mihály Sportcsarnokban zajló viadalon.

FIÚ SERDÜLŐ NEMZETKÖZI TORNA, GYŐR
Magyarország–Szerbia 27–17 (15–11)

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.04.18 11:24:03

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Bekerült az német U17-es válogatott Európa-bajnokságra készülő keretébe Dárdai Pál középső fia, Márton. A Herthában pallérozódó középhátvéd korábban már csapatkapitányként is vezethette a korosztályos-csapatot, továbbá alapember volt az elitkörben is, így nem meglepő, hogy Michael Feichtenbeiner számít rá az írországi kontinenstornán.

2019.04.11 17:04:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A mezőny egyik legfiatalabbjaként szerepelt élete első felnőtt Európa-bajnokságán a békéscsabaiak tehetséggel megáldott súlyemelője, Mitykó Veronika, aki a 71 kilósok kategóriájában összetettben a 11. helyen végzett Batumiban.

2019.04.11 09:14:18

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Ugyan az edzések zömét már jó ideje a felnőttcsapat tagjaként végzi, a juniorbajnokság múlt hétvégi nyolcas döntőjében megvédte címét a korosztályos együttessel a 17 esztendős Lukács Norbert, aki ráadásul bekerült a torna All Star-válogatottjába is.

2019.03.28 14:24:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A W Series bejelentette a rajtrácsot kiérdemlők listáját, melyből kiderül, hogy a 18 éves Keszthelyi Vivien a sorozat szerződtetett, hivatalos tesztpilótájaként folytatja pályafutását, így ő lesz a mezőny egyik legfiatalabb tagja.

2019.03.27 18:33:17

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Megszerezte első sikerét a hazai rendezésű Európa-bajnoki elitkörben U17-es leányválogatottunk. Schumi Dorottya együttese magabiztos, 4−0-s győzelmet aratott a grúzok felett, így másodikként zárt csoportjában. A kvartettből az angolok jutottak ki a bulgáriai kontinensviadalra.