utanpotlassport.hu 2019.04.12 20:32 Frissítve: 2019.04.12 20:34

Kézilabda: vereség a dánoktól az ifi Négy Nemzet-tornán

Későn hajrázott a fiú ifjúsági kézilabda-válogatott a dánok ellen a balatonboglári felkészülési torna második fordulójában. Kárpáti Krisztián együttese 22–21-es vereséget szenvedett a dánok ellen. Eközben a serdülők magabiztosan verték a szerbeket Győrben.

B. V. – utanpotlassport.huAz egyik skandináv rivális után máris következett a másik. A fiú ifjúsági kézilabda-válogatott miután csütörtökön felülmúlta a norvégokat, péntek délután a dánokkal találkozott a balatonboglári Négy Nemzet-torna második fordulójában.

Egy góllal kapott ki a dánoktól a fiú ifjúsági válogatott Fotó: Tompos Gábor/NEKA

Egy góllal kapott ki a dánoktól a fiú ifjúsági válogatott  •  Fotó: Tompos Gábor/NEKA

Kárpáti Krisztián együttese ezúttal nem kezdte jól az összecsapást, szűk húszpercnyi játék után 10–4-re a vendégek vezettek. A félidő hátralévő részére azonban nagyon összeállt a magyar védekezés, gólt sem szereztek a dánok, és a szünetig két gólra feljöttek a mieink (8–10).

A második játékrész közepétől aztán újra a piros mezesek irányítottak, és hétre növelték a különbséget. Aztán megint jött a nagy magyar hajrá, de kicsit későn. A legvégén, Tóth Péter utolsó percben szerzett góljával a 22–21-re zárkózott a válogatott, amely a torna zárónapján 12 órától a szerbekkel találkozik.

FIÚ IFJÚSÁGI NÉGY NEMZET-TORNA, BALATONBOGLÁR
Magyarország–Dánia 21–22 (8–10)

A fiú serdülők is megkezdték a szereplésüket a győri mini felkészülési tornán. A  szerbek csak a találkozó elején tudtak lépést tartani Kopornyik Zsolt csapatával, amely aztán magabiztosan érvényesítette a papírformát.

Már a félidőben is négy góllal vezettek a mieink, a második harminc percben pedig méh jobban elhúztak, végül 27–17-re győztek. Szombaton a macedónok ellen játssza második meccsét a magyar csapat a Magvassy Mihály Sportcsarnokban zajló viadalon.

FIÚ SERDÜLŐ NEMZETKÖZI TORNA, GYŐR
Magyarország–Szerbia 27–17 (15–11)

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.09.10 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Akadnak olyan edzők idehaza, akik úgy nevelik a jövő bajnokait, hogy közben maguk sem hagyták még abba az élsportot. Van közöttük olyan, aki a tokiói játékokra készül, van, aki válogatott-kerettag, egy másik szakember pedig már csak a sportág szeretete miatt áll edzésbe rendszeresen.

2020.09.03 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Sokak voltak csalódottak az utánpótlás-világversenyek elhalasztása, törlése miatt. Összegyűjtöttük, három sikersportágunkban (kajak-kenu, úszás, vívás), kik lehettek volna az év nagy nyertesei.

2020.08.26 09:09:17

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Az utóbbi időben jól megfigyelhető tendencia, hogy a gyerekeket egyre fiatalabban igyekeznek „megkaparintani” az egyes sportágak. Összeállításunkban arra keressük a választ, hogy miképpen működik a népszerűsítés az egészen kicsik körében, és arra is, hogy a korai kezdés együtt jár-e nem kívánatos mellékhatásokkal.

2020.07.23 16:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

„Ebben a csapatban a vizet hordani vagy az időkérést meghallgatni is hatalmas dolog” – mondja az FTC 17 éves kézilabdázója, a felnőttekkel készülő Ballai Borbála, aki azt is elárulja, kitől tanulta a legtöbbet a nagyok között.

2020.07.20 14:55:15

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A HISZEK Benned Sport Program második alprogramjának legújabb, ötödik ütemében 250 millió forintot osztanak szét a kis és közepes sportszervezetek között.