Kézilabda: tornagyőzelem után a női juniorválogatott

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.26. 09:09
Címkék
„Azt szeretném, hogy ne görcsöljenek, sokkal inkább játsszák a kézilabdát. Az lesz, ami eredményre vezet” – mondta Golovin Vlagyimir, a női juniorválogatott szövetségi edzője. A júliusban junior vb-aranyat nyert szakvezetővel az együttes idei évéről és a közelgő Európa-bajnokságról beszélgettünk.

Bruckner Vince – utanpotlassport.huFárasztó, de feltétlenül hasznos napokon van túl a női junior kézilabda-válogatott, amely a siófoki Kiss Szilárd Sportcsarnokban töltötte az úgynevezett nemzetközi hetet. Az összetartás első felében az edzés dominált, péntektől pedig a bombaerős Négy Nemzet-torna koronázta meg a programot.Bruckner Vince – utanpotlassport.huFárasztó, de feltétlenül hasznos napokon van túl a női junior kézilabda-válogatott, amely a siófoki Kiss Szilárd Sportcsarnokban töltötte az úgynevezett nemzetközi hetet. Az összetartás első felében az edzés dominált, péntektől pedig a bombaerős Négy Nemzet-torna koronázta meg a programot.

Simán nyerte a siófoki Négy Nemzet-tornát a Golovin Vlagyimir vezette női juniorválogatott Fotó: Cseh Péter/MKSZ
Simán nyerte a siófoki Négy Nemzet-tornát a Golovin Vlagyimir vezette női juniorválogatott Fotó: Cseh Péter/MKSZ

Simán nyerte a siófoki Négy Nemzet-tornát a Golovin Vlagyimir vezette női juniorválogatott  •  Fotó: Cseh Péter/MKSZ

Legalábbis a mezőnyre pillantva azt gondolhattuk, hogy a német, dán, francia hármas ellen nem lesz egyszerű dolga az ifjúsági vb-ezüstérmes együttesnek… Ehhez képest a magyar csapat mindhárom riválisát valósággal lesöpörte, a skandinávok „szorongattak” a leginkább, ők csupán héttel kaptak ki.

Így a társaságot szeptember óta irányító, az eggyel idősebb korosztállyal a múlt nyáron, Debrecenben junior-világbajnoki címet ünneplő Golovin Vlagyimirnek nem lehetett rossz szava sem a játékosaira.

„Persze, elégedett vagyok. Akárhogyan is felkészülési tornán vettünk részt, erős riválisokat múltunk felül, és ez még akkor is igaz, ha a múlt nyáron kevésbé szerepeltek jól a világversenyeken. Remekül dolgoztak a lányok, mindent végrehajtottak, amit kértünk. A franciák elleni meccs elején volt némi zavar, megleptek bennünket a nyitott védekezéssel, de végül arra is jól reagáltunk, és biztosan győztünk. De persze azt szeretném, hogy az Európa-bajnokságra még erősebbek legyünk.”

Az MTK Budapest felnőtt női NB I-es csapatát is irányító szakvezető immár fél éve vezeti a korosztályos együttest az új szakmai stábbal. És nem utolsósorban az élvonalbeli felkészülési mérkőzéseknek köszönhetően már látható eredménye is van a közös munkának.

Az Ausztriában dolgozó Albek Anna is jól teljesített a háromnapos viadalon Fotó: Cseh Péter/MKSZ
Az Ausztriában dolgozó Albek Anna is jól teljesített a háromnapos viadalon Fotó: Cseh Péter/MKSZ

Az Ausztriában játszó Albek Anna is jól teljesített a háromnapos viadalon  •  Fotó: Cseh Péter/MKSZ

„Nagyon jó csapatot vettünk át ősszel, nekünk csak folytatnunk kellett a már megkezdett munkát. Amiben biztosan sikerült előrébb lépni, hogy akkor csak néhány meghatározó játékos volt ebben a válogatottban, mint például a klubjában is vezéregyéniségnek számító Kácsor Gréta. Mára viszont többeknek sikerült felnőni melléjük, ezért is igyekeztem minden játékosnak nagyjából ugyanannyi lehetőséget adni most, a siófoki tornán.”

Amelyen bár csak felkészülési mérkőzéseken diadalmaskodott a győri U19-es Európa-bajnokságra készülő társaság, a tétmérkőzések előtt biztató eredmények születtek.

„Az egyik meccsen az öltözőben éppen azt mondtam a lányoknak, hogy bár csak edzőmeccsekről van szó, a kontinenstornán az ellenfél játékosainak fejében ott lehet majd a mostani vereség, miközben nekünk ugyanaz önbizalmat adhat. Természetesen érmekben gondolkozunk, ugyanakkor az utánpótlásban nem az aranyérmek halmozása az első, hanem, hogy felkészítsük a játékosokat a felnőttmezőnyre. Éppen ezért elsősorban azt szeretném, hogy ne görcsöljenek, sokkal inkább játsszák a kézilabdát. Az lesz, ami eredményre vezet.”

NŐI JUNIOR NÉGY NEMZET-TORNA, SIÓFOK
A magyar csapat eredményei: –Németország 35–20, –Dánia 29–22, –Franciaország 29–18
A torna végeredménye: 1. Magyarország, 2. Franciaország, 3. Dánia, 4. Németország

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik