utanpotlassport.hu 2019.05.20 14:26 Frissítve: 2019.05.25 10:56

Női kézi: Kuczora bízik benne, ott lehet az U19-es Eb-n

Közel fél év után játszott újra tétmérkőzést a Váci NKSE 19 éves kézilabdázója, Kuczora Csenge. A térdszalagszakadásból felépült játékos győztes gólt szerzett a DVSC elleni az NB I utolsó fordulójában, és bízik benne, hogy júliusban részt vehet a győri U19-es Európa-bajnokságon.

Bruckner Vince – utanpotlassport.hu A leány junior kézilabda-válogatott egyik kiemelkedő játékosa, a Váci NKSE 19 éves irányító-átlövője, Kuczora Csenge. Kim Rasmussen felnőtt szövetségi kapitány például januári interjújában egyenesen a magyar női szakág legígéretesebb fiatal játékosának titulálta. Nem volt ugyanakkor könnyű szezonja a nyáron az élvonaltól búcsúzott Vasasból a nemzetközi porondon is szereplő együttesbe szerződött játékosnak, miután ősszel térdszalag-szakadást szenvedett, s több hónapos kihagyásra kényszerült.

Kuczora Csenge győztes góllal tért vissza féléves kihagyása után Fotó: Lakatos Gábor

Kuczora Csenge győztes góllal tért vissza féléves kihagyása után  •  Fotó: Lakatos Gábor

Október harmadika után szombaton futhatott ki újra a pályára az NB I utolsó fordulójában a DVSC elleni hazai bajnokin. És nem csak epizódszereplő volt: noha egyelőre csak hétméteresekre szállt be, akkor viszont nem kegyelmezett. Az első kettőt magabiztosan értékesítette, az utolsó másodpercekben lőtt harmadik bár elsőre kimaradt, a kipattanót bevágta, és ezzel megnyerte a meccset a váciaknak.

„Nagyszerű érzés volt ilyen hosszú idő után újra pályára lépni, még úgy is, hogy csak büntetőket dobtam; egyelőre ez volt a biztos – mondta Kuczora Csenge az utanpotlassport.hu-nak. – Természetesen izgultam a lövések előtt, az utolsót nem is akartam elvállalni, de miután az első kettő bement, erőt vettem magamon. Elsőre nem ment be, de szerencsére hozzám pattant vissza a labda, s így szépen alakult a vége.”

Bár csak öt meccset játszott az évadban, nem szombaton szerzett először győztes gólt. A Siófok bravúros, idegenbeli 29–28-as legyőzésekor ő lőtte a váciak utolsó három találatát.

„Ezekért a pillanatokért érdemes élni és egyáltalán kézilabdázni. Természetesen nem vagyok nyugodt ezekben a helyzetekben, de fiatalon az ember nem mérlegel – legalábbis én nem – ilyen szituációkban, csak elvállalja, amit el kell vállalnia.”

A féléves kihagyás után, bár már egy ideje edzésben van, még nem érzi magát százszázalékosnak.  A csapattársak és a szakmai stáb viszont mindenben segíti, azt mondja, nélkülük biztosan nem sikerült volna ennyire boldogra a visszatérés.

A tavalyi vb-ezüst után hazai rendezésű Eb-re készül a juniorválogatott és Kuczora Csenge Fotó: Cseh Péter/MKSZ

A tavalyi vb-ezüst után hazai rendezésű Eb-re készül a juniorválogatott és Kuczora Csenge  •  Fotó: Cseh Péter/MKSZ

„A nyáron új otthonra találtam Vácon, egy kis családot alkotunk itt. Edzőim és a lányok is rengeteg önbizalmat adtak nekem a mérkőzés előtt. Annak ellenére, hogy a sérülés miatt keveset játszottam, rengeteget tanultam a rutinosabb csapattársaktól mind a pályán, mind a pályán kívül.”

A nagyszerű visszatérés után nemcsak a váciak bizakodhatnak, hiszen nem egészen két hónap múlva, júliusban leány U19-es Európa-bajnokságot rendeznek Győrben. Egyáltalán nem kizárt, hogy az évad nagy részében „pihenő” Kuczora Csenge is bekerül a kontinenstornára készülő, akár a végső győzelemre is esélyes magyar keretbe.

„Nem is kérdés, nagyon szeretnék pályára lépni én is az Audi Arénában. Azt gondolom, hogy júliusra már százszázalékos lehetek. A szövetségi edző, Golovin Vlagyimir azt mondta, ha készen állok, akkor számít rám. Meglátjuk, mi történik addig.”

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.06.18 16:57:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Andrásfi Tibort csupán a negyeddöntőben tudta megállítani jóval rutinosabb olasz ellenfele, de a 19 éves magyar párbajtőröző így is a nap legjobb magyar eredményét érte el a düsseldorfi felnőtt vívó Európa-bajnokságon.

2019.06.12 18:46:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Története legsikeresebb szezonját zárta a Nemzeti Kézilabda Akadémia. A balatonboglári mind a négy korosztályos bajnokság döntőjébe bejutottak, ebből kettőt meg is nyertek. Jövőre pedig mind a férfi, mind a női mezőnyben megcéloznák az NB I-es tagságot.

2019.06.12 14:16:09

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A Ferencváros U17-es labdarúgócsapata egy éven belül másodszor vívta meg sikerrel a három korosztály élvonalbeli szerepléséről döntő osztályozót. A Fradi idén a Mol Vidit verte meg, a fővárosiak a párharc mindkét meccsét megnyerték, 10–3-as összesítéssel győztek, és maradtak első osztályúak.

2019.06.05 09:16:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A lengyelországi U20-as labdarúgó-világbajnokságon kialakult a negyeddöntő mezőnye. A legjobb tizenhat között két olyan csapat is búcsúzott, amelyik a csoportmeccsek során mind a három mérkőzését megnyerte, Uruguay és a végső győzelemre is esélyes Franciaország, de kiesett Argentína is.

2019.06.02 12:27:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A lengyelországi U20-as labdarúgó-világbajnokságon pénteken befejeződött a csoportkör. A hat csoport első két helyezettje, illetve a négy legjobb harmadik vasárnaptól a nyolcaddöntőben folytathatja a küzdelmet. A vb első szakasza után két hibátlan csapat maradt a mezőnyben, Franciaország és Uruguay, ugyanakkor Ukrajna, Olaszország, Szenegál és Japán is veretlenül jutott tovább.