utanpotlassport.hu 2019.05.20 14:26 Frissítve: 2019.05.25 10:56

Női kézi: Kuczora bízik benne, ott lehet az U19-es Eb-n

Közel fél év után játszott újra tétmérkőzést a Váci NKSE 19 éves kézilabdázója, Kuczora Csenge. A térdszalagszakadásból felépült játékos győztes gólt szerzett a DVSC elleni az NB I utolsó fordulójában, és bízik benne, hogy júliusban részt vehet a győri U19-es Európa-bajnokságon.

Bruckner Vince – utanpotlassport.hu A leány junior kézilabda-válogatott egyik kiemelkedő játékosa, a Váci NKSE 19 éves irányító-átlövője, Kuczora Csenge. Kim Rasmussen felnőtt szövetségi kapitány például januári interjújában egyenesen a magyar női szakág legígéretesebb fiatal játékosának titulálta. Nem volt ugyanakkor könnyű szezonja a nyáron az élvonaltól búcsúzott Vasasból a nemzetközi porondon is szereplő együttesbe szerződött játékosnak, miután ősszel térdszalag-szakadást szenvedett, s több hónapos kihagyásra kényszerült.

Kuczora Csenge győztes góllal tért vissza féléves kihagyása után Fotó: Lakatos Gábor

Kuczora Csenge győztes góllal tért vissza féléves kihagyása után  •  Fotó: Lakatos Gábor

Október harmadika után szombaton futhatott ki újra a pályára az NB I utolsó fordulójában a DVSC elleni hazai bajnokin. És nem csak epizódszereplő volt: noha egyelőre csak hétméteresekre szállt be, akkor viszont nem kegyelmezett. Az első kettőt magabiztosan értékesítette, az utolsó másodpercekben lőtt harmadik bár elsőre kimaradt, a kipattanót bevágta, és ezzel megnyerte a meccset a váciaknak.

„Nagyszerű érzés volt ilyen hosszú idő után újra pályára lépni, még úgy is, hogy csak büntetőket dobtam; egyelőre ez volt a biztos – mondta Kuczora Csenge az utanpotlassport.hu-nak. – Természetesen izgultam a lövések előtt, az utolsót nem is akartam elvállalni, de miután az első kettő bement, erőt vettem magamon. Elsőre nem ment be, de szerencsére hozzám pattant vissza a labda, s így szépen alakult a vége.”

Bár csak öt meccset játszott az évadban, nem szombaton szerzett először győztes gólt. A Siófok bravúros, idegenbeli 29–28-as legyőzésekor ő lőtte a váciak utolsó három találatát.

„Ezekért a pillanatokért érdemes élni és egyáltalán kézilabdázni. Természetesen nem vagyok nyugodt ezekben a helyzetekben, de fiatalon az ember nem mérlegel – legalábbis én nem – ilyen szituációkban, csak elvállalja, amit el kell vállalnia.”

A féléves kihagyás után, bár már egy ideje edzésben van, még nem érzi magát százszázalékosnak.  A csapattársak és a szakmai stáb viszont mindenben segíti, azt mondja, nélkülük biztosan nem sikerült volna ennyire boldogra a visszatérés.

A tavalyi vb-ezüst után hazai rendezésű Eb-re készül a juniorválogatott és Kuczora Csenge Fotó: Cseh Péter/MKSZ

A tavalyi vb-ezüst után hazai rendezésű Eb-re készül a juniorválogatott és Kuczora Csenge  •  Fotó: Cseh Péter/MKSZ

„A nyáron új otthonra találtam Vácon, egy kis családot alkotunk itt. Edzőim és a lányok is rengeteg önbizalmat adtak nekem a mérkőzés előtt. Annak ellenére, hogy a sérülés miatt keveset játszottam, rengeteget tanultam a rutinosabb csapattársaktól mind a pályán, mind a pályán kívül.”

A nagyszerű visszatérés után nemcsak a váciak bizakodhatnak, hiszen nem egészen két hónap múlva, júliusban leány U19-es Európa-bajnokságot rendeznek Győrben. Egyáltalán nem kizárt, hogy az évad nagy részében „pihenő” Kuczora Csenge is bekerül a kontinenstornára készülő, akár a végső győzelemre is esélyes magyar keretbe.

„Nem is kérdés, nagyon szeretnék pályára lépni én is az Audi Arénában. Azt gondolom, hogy júliusra már százszázalékos lehetek. A szövetségi edző, Golovin Vlagyimir azt mondta, ha készen állok, akkor számít rám. Meglátjuk, mi történik addig.”

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.02.09 12:37:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ifjúsági ergométeres kontinensviadal után a párizsi világbajnokságon is megvillantotta klasszisát az Arrabona Evezős Klub 18 éves versenyzője, Siska Bettina, elvégre 500 méteren új egyéni csúccsal a dobogó második fokára állt fel, s nevelőedzője, Halmainé Mészáros Éva szerint immár „stabilan hozza, amit tud".

2020.02.02 16:06:15

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Számos utánpótlássikerről adunk hírt, ám jól tudjuk: ezek még nem garantálják a fényes felnőttpályafutást. Most az érem másik oldalát vizsgáltuk meg: olyan sportolókkal beszéltünk, akik utánpótláskorúként nem arattak nagy sikereket, de későn érő típusként szép pályafutást építettek.

2020.01.24 19:06:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A junior vb- és Eb-, továbbá U23-as Eb-győztes cselgáncsozó, Özbas Szofi és a felnőttvilágbajnok kajakos, Kopasz Bálint lett 2019 legjobb utánpótláskorú sportolója. Mindez a tizenkilencedik alkalommal megrendezett Héraklész Díjátadó Gálán derült ki pénteken.

2020.01.23 19:06:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Elképesztő teljesítménnyel nyerte meg Pekler Zalán a junior légpuskások 10 m-es müncheni versenyét. A komáromi sportlövő jobbat lőtt, mint a világcsúcs (országos csúcsot ért el), ezek után azt kérdeztük tőle, mégis hogyan csinálta.

2020.01.14 21:07:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Elstartolt a junior leánykosarasok bajnokságának felsőházi rájátszása, amelyben a Csata DSE, a DVTK Akadémia és a Vasas Akadémia hozta ez idáig minden meccsét. A miskolciak eddig két mérkőzésből kétszer nyertek ugyanolyan arányú különbséggel: 68−67-re verték az NKA Pécs és a BEAC-Újbuda KA alakulatát is.