Kézilabda: két 17 éves leány kapott profiszerződést Győrben

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.04.24. 11:09
Címkék
A Győri Audi ETO Kézilabda Club bizalomra és bizonyítási lehetőségre hivatkozva kötött profiszerződést a következő szezontól két 17 esztendős lánnyal, Világos Diánával és Tóth Nikolettel.

Krasznai Bence −utanpotlassport.huNapjaink talán legsikeresebb kézilabda-együttese a Győri Audi ETO KC. Erre ékes példa, hogy a klub 2013-ban, 14-ben, 17-ben és 18-ban egyaránt megnyerte a Bajnokok Ligáját. Éppen ezért nem meglepő, hogy a csapat első számú keretébe nem férnek be az utánpótláskorúak. A győrieket az jellemezte az elmúlt időszakban, hogy a fiatalok csupán néhány perc játéklehetőséghez jutnak a bajnoki mérkőzéseken.Krasznai Bence −utanpotlassport.huNapjaink talán legsikeresebb kézilabda-együttese a Győri Audi ETO KC. Erre ékes példa, hogy a klub 2013-ban, 14-ben, 17-ben és 18-ban egyaránt megnyerte a Bajnokok Ligáját. Éppen ezért nem meglepő, hogy a csapat első számú keretébe nem férnek be az utánpótláskorúak. A győrieket az jellemezte az elmúlt időszakban, hogy a fiatalok csupán néhány perc játéklehetőséghez jutnak a bajnoki mérkőzéseken.

 

Világos Diána (balról) és Tóth Nikolett (jobbról) aláírta a szerződését Győrött Forrás: gyorietokc.hu
Világos Diána (balról) és Tóth Nikolett (jobbról) aláírta a szerződését Győrött Forrás: gyorietokc.hu

Világos Diána (balról) és Tóth Nikolett (jobbról) aláírta a szerződését Győrött • Forrás: gyorietokc.hu

 

A másik megoldás az, hogy − több játéklehetőség reményében −kölcsönadják más, az élvonalban szereplő alakulathoz. Erről az ETO hivatalos tájékoztatást adott a honlapján:

„A fiatalok megfelelő fejlődésével kapcsolatos elképzeléseinket folytatva, továbbra is adunk kölcsön játékosokat a magyar bajnoki első osztályba, az NB I-be. A következő szezonban így Pál Tamara az MTK Budapest, Afentaler Sára az Alba Fehérvár KC, Kellermann Dóra a Mosonmagyaróvári KC SE, Binó Boglárka a Vasas SC csapatában szerepel, míg Varga Emőke (Alba Fehérvár KC), Ács Bianka (Vasas SC), Szilovics Fanni (Vasas SC) és Gerháth Kincső (Alba Fehérvár KC) a nyártól végleg klubot vált.”

Ennek ellenére a győri együttes bizalomra és bizonyítási lehetőségre hivatkozva profiszerződést kötött a következő szezontól a két 17 esztendős lánnyal, Világos Diánával és Tóth Nikolettel.

„A játékukraelsősorban az ifjúsági és az NB I/B-s versenysorozatban számítunk, de lehetőséget kapnak arra, hogy a világ legjobbjaival készülhessenek és adott esetben szerepet vállaljanak a felnőttcsapat mérkőzésein is.”

További korosztályos hírekKÉZILABDÁBANa sportági aloldalunkon.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik