utanpotlassport.hu 2019.04.24 11:09 Frissítve: 2019.04.24 11:14

Kézilabda: két 17 éves leány kapott profiszerződést Győrben

A Győri Audi ETO Kézilabda Club bizalomra és bizonyítási lehetőségre hivatkozva kötött profiszerződést a következő szezontól két 17 esztendős lánnyal, Világos Diánával és Tóth Nikolettel.

Krasznai Bence − utanpotlassport.huNapjaink talán legsikeresebb kézilabda-együttese a Győri Audi ETO KC. Erre ékes példa, hogy a klub 2013-ban, 14-ben, 17-ben és 18-ban egyaránt megnyerte a Bajnokok Ligáját. Éppen ezért nem meglepő, hogy a csapat első számú keretébe nem férnek be az utánpótláskorúak. A győrieket az jellemezte az elmúlt időszakban, hogy a fiatalok csupán néhány perc játéklehetőséghez jutnak a bajnoki mérkőzéseken.

 

Világos Diána (balról) és Tóth Nikolett (jobbról) aláírta a szerződését Győrött Forrás: gyorietokc.hu

Világos Diána (balról) és Tóth Nikolett (jobbról) aláírta a szerződését Győrött  •  Forrás: gyorietokc.hu

 

A másik megoldás az, hogy − több játéklehetőség reményében −kölcsönadják más, az élvonalban szereplő alakulathoz. Erről az ETO hivatalos tájékoztatást adott a honlapján:

„A fiatalok megfelelő fejlődésével kapcsolatos elképzeléseinket folytatva, továbbra is adunk kölcsön játékosokat a magyar bajnoki első osztályba, az NB I-be. A következő szezonban így Pál Tamara az MTK Budapest, Afentaler Sára az Alba Fehérvár KC, Kellermann Dóra a Mosonmagyaróvári KC SE, Binó Boglárka a Vasas SC csapatában szerepel, míg Varga Emőke (Alba Fehérvár KC), Ács Bianka (Vasas SC), Szilovics Fanni (Vasas SC) és Gerháth Kincső (Alba Fehérvár KC) a nyártól végleg klubot vált.”

Ennek ellenére a győri együttes bizalomra és bizonyítási lehetőségre hivatkozva profiszerződést kötött a következő szezontól a két 17 esztendős lánnyal, Világos Diánával és Tóth Nikolettel.

„A játékukra elsősorban az ifjúsági és az NB I/B-s versenysorozatban számítunk, de lehetőséget kapnak arra, hogy a világ legjobbjaival készülhessenek és adott esetben szerepet vállaljanak a felnőttcsapat mérkőzésein is.”

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.02.09 12:37:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ifjúsági ergométeres kontinensviadal után a párizsi világbajnokságon is megvillantotta klasszisát az Arrabona Evezős Klub 18 éves versenyzője, Siska Bettina, elvégre 500 méteren új egyéni csúccsal a dobogó második fokára állt fel, s nevelőedzője, Halmainé Mészáros Éva szerint immár „stabilan hozza, amit tud".

2020.02.02 16:06:15

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Számos utánpótlássikerről adunk hírt, ám jól tudjuk: ezek még nem garantálják a fényes felnőttpályafutást. Most az érem másik oldalát vizsgáltuk meg: olyan sportolókkal beszéltünk, akik utánpótláskorúként nem arattak nagy sikereket, de későn érő típusként szép pályafutást építettek.

2020.01.24 19:06:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A junior vb- és Eb-, továbbá U23-as Eb-győztes cselgáncsozó, Özbas Szofi és a felnőttvilágbajnok kajakos, Kopasz Bálint lett 2019 legjobb utánpótláskorú sportolója. Mindez a tizenkilencedik alkalommal megrendezett Héraklész Díjátadó Gálán derült ki pénteken.

2020.01.23 19:06:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Elképesztő teljesítménnyel nyerte meg Pekler Zalán a junior légpuskások 10 m-es müncheni versenyét. A komáromi sportlövő jobbat lőtt, mint a világcsúcs (országos csúcsot ért el), ezek után azt kérdeztük tőle, mégis hogyan csinálta.

2020.01.14 21:07:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Elstartolt a junior leánykosarasok bajnokságának felsőházi rájátszása, amelyben a Csata DSE, a DVTK Akadémia és a Vasas Akadémia hozta ez idáig minden meccsét. A miskolciak eddig két mérkőzésből kétszer nyertek ugyanolyan arányú különbséggel: 68−67-re verték az NKA Pécs és a BEAC-Újbuda KA alakulatát is.