utanpotlassport.hu 2019.04.24 11:09 Frissítve: 2019.04.24 11:14

Kézilabda: két 17 éves leány kapott profiszerződést Győrben

A Győri Audi ETO Kézilabda Club bizalomra és bizonyítási lehetőségre hivatkozva kötött profiszerződést a következő szezontól két 17 esztendős lánnyal, Világos Diánával és Tóth Nikolettel.

Krasznai Bence − utanpotlassport.huNapjaink talán legsikeresebb kézilabda-együttese a Győri Audi ETO KC. Erre ékes példa, hogy a klub 2013-ban, 14-ben, 17-ben és 18-ban egyaránt megnyerte a Bajnokok Ligáját. Éppen ezért nem meglepő, hogy a csapat első számú keretébe nem férnek be az utánpótláskorúak. A győrieket az jellemezte az elmúlt időszakban, hogy a fiatalok csupán néhány perc játéklehetőséghez jutnak a bajnoki mérkőzéseken.

 

Világos Diána (balról) és Tóth Nikolett (jobbról) aláírta a szerződését Győrött Forrás: gyorietokc.hu

Világos Diána (balról) és Tóth Nikolett (jobbról) aláírta a szerződését Győrött  •  Forrás: gyorietokc.hu

 

A másik megoldás az, hogy − több játéklehetőség reményében −kölcsönadják más, az élvonalban szereplő alakulathoz. Erről az ETO hivatalos tájékoztatást adott a honlapján:

„A fiatalok megfelelő fejlődésével kapcsolatos elképzeléseinket folytatva, továbbra is adunk kölcsön játékosokat a magyar bajnoki első osztályba, az NB I-be. A következő szezonban így Pál Tamara az MTK Budapest, Afentaler Sára az Alba Fehérvár KC, Kellermann Dóra a Mosonmagyaróvári KC SE, Binó Boglárka a Vasas SC csapatában szerepel, míg Varga Emőke (Alba Fehérvár KC), Ács Bianka (Vasas SC), Szilovics Fanni (Vasas SC) és Gerháth Kincső (Alba Fehérvár KC) a nyártól végleg klubot vált.”

Ennek ellenére a győri együttes bizalomra és bizonyítási lehetőségre hivatkozva profiszerződést kötött a következő szezontól a két 17 esztendős lánnyal, Világos Diánával és Tóth Nikolettel.

„A játékukra elsősorban az ifjúsági és az NB I/B-s versenysorozatban számítunk, de lehetőséget kapnak arra, hogy a világ legjobbjaival készülhessenek és adott esetben szerepet vállaljanak a felnőttcsapat mérkőzésein is.”

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.05.16 21:05:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A Farkas Júlia, Fodor Nadin, Kis Janka, Magyar Hanna, Somhegyi Réka, Varga Lujza összeállítású magyar junior ritmikusgimnasztika-kéziszercsapat öt karika gyakorlatával a 14. helyet érdemelte ki a bakui junior Európa-bajnokságon.

2019.05.15 19:57:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

„A legnagyobb szerencsém az, hogy olyan edzőm van, mint Somlai Béla, aki technikailag olyan dolgokat tanít, amilyeneket talán senki más. Azt mondják, dinamikus, gyors vagyok és a testalkatom is alkalmas a vívásra. Balkezesként pedig van némi előnyöm is, amely nagyon kemény edzéssel párosulva később is meghozhatja a gyümölcsét” − vélekedik sikerének titkáról a 17 éves ifjúsági olimpiai bajnok kardvívó, Rabb Krisztián.

2019.05.15 11:47:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Négy év alatt az NB I-es és EHF-kupa negyeddöntős csapat alapemberévé nőtte ki magát Tatabányán ifj. Rosta Miklós. A 20 éves beállós igazi kézilabdacsaládból származik, az idén góllal mutatkozott be a nagyválogatottban, az ősztől pedig már a bajnoki címvédő MOL-Pick Szeged együttesét erősíti.

2019.05.13 17:24:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Parádésan szerepeltek az utánpótláskorú birkózók a három szakág felnőtt magyar bajnokságán. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a harminc súlycsoportból tizennégyet 23 év alatti fiatal nyert meg.

2019.05.05 16:16:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Az már eldőlt az angol labdarúgó-bajnokságban, hogy a Fulham kiesik. Szombaton is kikapott a Wolverhamptontól. A londoniaknak mégis volt búcsúzó, nagy dobásuk. A hajrában pályára küldött Harvey Elliott lett minden idők legfiatalabb Premier League-szereplője.