B. V. utanpotlassport.hu 2019.08.11 11:24 Frissítve: 2019.08.13 20:49

Férfi U19-es kézi-vb: a csapat töretlen hittel várja a folytatást

„Az eredmények azt mutatják, hogy a világ élmezőnyével is felvesszük a versenyt. Mindkétszer a pillanatnyi forma döntött egyszer ide, egyszer oda” – mondja Kárpáti Krisztián, az ifjúsági válogatott szövetségi edzője a Szkopjéban zajló fiú U19-es kézilabda-vb szünnapján. A magyar együttes már biztosan továbbjutott, hétfőn Egyiptom ellen zárja a csoportkört.

Az első négy mérkőzésén komoly tartás jellemezte a fiú ifjúsági kézilabda-válogatottat az észak-macedóniai U19-es világbajnokságon. Az elején hozta a két úgymond kötelezőt Tajvan és Kanada ellen, majd hatalmas bravúrt végrehajtva legyőzte a franciákat. Szombaton az utolsó másodpercben kapott, peches góllal éppen csak kikapott az Európa-bajnoki címvédő svédektől.

A küzdeni akarás és a győzelmi vágy jellemzi a leginkább a fiú ifjúsági válogatottat Fotó: Kovács Anikó/MKSZ

A küzdeni akarás és a győzelmi vágy jellemzi a leginkább a fiú ifjúsági válogatottat  •  Fotó: Kovács Anikó/MKSZ

Az együttes vezetőedzője, Kárpáti Krisztián is joggal lehetett elégedett a Szkopjéban töltött első héttel, hiszen az alapvető célt már elérték a fiúk: továbbjutottak a csoportból.
„Úgy gondolom, hogy az eddig mérkőzéseken eredménytől függetlenül méltóképpen képviseltük a címeres mezt – kezdte értékelését a szövetségi edző az utanpotlassport.hu-nak. – A fiúk minden pillanatban harcolnak, küzdenek egymásért, a csapatért és azokért a célokért, amelyekért ide jöttünk. Az eredmények azt mutatják, hogy nem becsültünk le senkit, és a világ élmezőnyével is felvesszük a versenyt. Az utóbbi találkozókon a pillanatnyi forma döntött egyszer ide, egyszer oda.”

A franciák és a svédek elleni két összecsapás a végkifejlettől függetlenül is bizakodásra adhat okot. Kárpáti szerint azonban a folytatásban is az lesz a legnagyobb fegyver, hogy hisznek magukban.
„Nem a mérkőzésekből, hanem egymásból szeretnénk erőt meríteni a folytatásra. A fiúk hatalmas akarata és győzelmi vágya lesz az energiánk a soron következő mérkőzéseken. A szakmai stábbal pedig azon dolgozunk, hogy meglegyen a megfelelő stratégia, taktika is.”

Hétfőn, a csoportkör utolsó fordulójában az egyiptomi válogatott következik. A feltörekvő afrikai csapat legyőzésével akár a csoportelsőség is meglehet. De a magyar csapat nem tekintget túlságosan előre, csak a következő feladatra koncentrál.
„Kijelenthető, hogy Egyiptom is csatlakozott a világ élmezőnyéhez: láthattuk a junior-világbajnokságon, ahol bronzérmesek lettek, és eddig itt is szépen szerepelnek. Ugyanakkor meggyőződésem, hogy sikerül legyőzni őket, mert tényleg nagyon egységes a társaság. A többi eredményt nem nézegetjük, az a dolgunk, hogy az összes meccset megpróbáljunk megnyerni. Azért teszünk meg mindent.”

Fiú U19-es kézilabda-világbajnokság, Szkopje (Észak-Macedónia)
A magyar válogatott eddigi mérkőzései:
Csoportkör: –Tajvan 38–20, –Kanada 41–13, –Franciaország 26–25, –Svédország 28–29
A csoport állása: 1. Svédország 6 pont, 2. Magyarország 6, 3. Franciaország 6, 4. Egyiptom 6, 5. Tajvan 0, 6. Kanada 0
A magyar válogatott további programja:
Augusztus 12., 12.30: Magyarország–Egyiptom

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.08.22 17:39:15

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

A Tiszavasvári-Balmazújváros-Balatonboglár útvonalat járta be eddigi pályafutása során a fiú U19-es kézilabda-világbajnokság All Star-csapatába választott Kecskés Dániel. A NEKA 17 éves jobbszélsőjével a sikeres vb-ről, az akadémiáról és a céljairól beszélgettünk.

2019.08.22 09:49:18

Utánpótlássport Budai Zoltán utanpotlassport.hu

A 17 éves Bajos Gitta azután, hogy a suhli világkupán két érmet is szerzett, a plzeni Olimpiai Reménységek Versenyén újabb öttel, köztük három arannyal gazdagodott.

2019.08.21 21:09:15

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az írországi Európa-bajnokságon szerephez jutó játékosokkal harcolta ki a győzelmet a magyar U18-as válogatott, amely 3–2-re múlt felül a lettek korosztályos együttesét. Preisinger Sándor a mieink második félidőben alábbhagyó figyelmét emelte ki a hazai szövetség holnapjának adott nyilatkozatában.

2019.08.20 09:09:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Nem akármilyen teljesítménnyel vétette észre magát a magyar síugrósport egyik legnagyobb ígérete, Vörös Virág. A 20 esztendős lánynak olyasvalami sikerült, ami előtte senkinek hazánkból: pontot szerzett a nyári Grand Prix-sorozatban. Ezzel a 2022-es pekingi olimpiai részvételhez is tett egy óriási lépést.

2019.08.18 20:59:15

Utánpótlássport Krasznai Bence jelenti Tallinnból utanpotlassport.hu

Magyar aranyéremmel zárult a junior birkózók tallinni világbajnoksága: Takács István (82 kg) a júnusi junior Európa-bajnoki címe után a világ mezőnyét is maga mögé utasította a Tondiraba jégcsarnokban − Lám Bálint 2012-es pattajai sikere óta először ünnepelhetett vb-címet ebben a korosztályban a sportág. Szőke Alexért (97 kg) is szoríthattunk vasárnapi helyosztón, ám ő végül ötödik lett.