B. V. utanpotlassport.hu 2019.08.11 11:24 Frissítve: 2019.08.13 20:49

Férfi U19-es kézi-vb: a csapat töretlen hittel várja a folytatást

„Az eredmények azt mutatják, hogy a világ élmezőnyével is felvesszük a versenyt. Mindkétszer a pillanatnyi forma döntött egyszer ide, egyszer oda” – mondja Kárpáti Krisztián, az ifjúsági válogatott szövetségi edzője a Szkopjéban zajló fiú U19-es kézilabda-vb szünnapján. A magyar együttes már biztosan továbbjutott, hétfőn Egyiptom ellen zárja a csoportkört.

Az első négy mérkőzésén komoly tartás jellemezte a fiú ifjúsági kézilabda-válogatottat az észak-macedóniai U19-es világbajnokságon. Az elején hozta a két úgymond kötelezőt Tajvan és Kanada ellen, majd hatalmas bravúrt végrehajtva legyőzte a franciákat. Szombaton az utolsó másodpercben kapott, peches góllal éppen csak kikapott az Európa-bajnoki címvédő svédektől.

A küzdeni akarás és a győzelmi vágy jellemzi a leginkább a fiú ifjúsági válogatottat Fotó: Kovács Anikó/MKSZ

A küzdeni akarás és a győzelmi vágy jellemzi a leginkább a fiú ifjúsági válogatottat  •  Fotó: Kovács Anikó/MKSZ

Az együttes vezetőedzője, Kárpáti Krisztián is joggal lehetett elégedett a Szkopjéban töltött első héttel, hiszen az alapvető célt már elérték a fiúk: továbbjutottak a csoportból.
„Úgy gondolom, hogy az eddig mérkőzéseken eredménytől függetlenül méltóképpen képviseltük a címeres mezt – kezdte értékelését a szövetségi edző az utanpotlassport.hu-nak. – A fiúk minden pillanatban harcolnak, küzdenek egymásért, a csapatért és azokért a célokért, amelyekért ide jöttünk. Az eredmények azt mutatják, hogy nem becsültünk le senkit, és a világ élmezőnyével is felvesszük a versenyt. Az utóbbi találkozókon a pillanatnyi forma döntött egyszer ide, egyszer oda.”

A franciák és a svédek elleni két összecsapás a végkifejlettől függetlenül is bizakodásra adhat okot. Kárpáti szerint azonban a folytatásban is az lesz a legnagyobb fegyver, hogy hisznek magukban.
„Nem a mérkőzésekből, hanem egymásból szeretnénk erőt meríteni a folytatásra. A fiúk hatalmas akarata és győzelmi vágya lesz az energiánk a soron következő mérkőzéseken. A szakmai stábbal pedig azon dolgozunk, hogy meglegyen a megfelelő stratégia, taktika is.”

Hétfőn, a csoportkör utolsó fordulójában az egyiptomi válogatott következik. A feltörekvő afrikai csapat legyőzésével akár a csoportelsőség is meglehet. De a magyar csapat nem tekintget túlságosan előre, csak a következő feladatra koncentrál.
„Kijelenthető, hogy Egyiptom is csatlakozott a világ élmezőnyéhez: láthattuk a junior-világbajnokságon, ahol bronzérmesek lettek, és eddig itt is szépen szerepelnek. Ugyanakkor meggyőződésem, hogy sikerül legyőzni őket, mert tényleg nagyon egységes a társaság. A többi eredményt nem nézegetjük, az a dolgunk, hogy az összes meccset megpróbáljunk megnyerni. Azért teszünk meg mindent.”

Fiú U19-es kézilabda-világbajnokság, Szkopje (Észak-Macedónia)
A magyar válogatott eddigi mérkőzései:
Csoportkör: –Tajvan 38–20, –Kanada 41–13, –Franciaország 26–25, –Svédország 28–29
A csoport állása: 1. Svédország 6 pont, 2. Magyarország 6, 3. Franciaország 6, 4. Egyiptom 6, 5. Tajvan 0, 6. Kanada 0
A magyar válogatott további programja:
Augusztus 12., 12.30: Magyarország–Egyiptom

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.05.22 14:06:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A 18 éves teniszező, Drahota-Szabó Dorka a Budapest-kupa elnevezésű vegyes csapatversenyen; Bondár Annát győzte le két játszmában.

2020.05.13 13:01:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A szövetség honlapján jelentette be, hogy az U20-as jégkorong-válogatott irányítását a 225-szörös válogatott Horváth András veszi át. Az új kapitány csak olyan játékosokat lát szívesen a nemzeti csapatban, akik büszkék arra, hogy felölthetik magukra a címerest mezt.

2020.05.12 09:11:17

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Az MLSZ döntése értelmében hivatalosan is véget értek a korosztályos bajnokságok; helyezettek, illetve végeredmény alapján feljutók és kiesők nincsenek, az UEFA Ifjúsági Ligában az ETO FC Győr U19-es csapata indulhat.

2020.05.08 12:21:15

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Amennyiben a RB Salzburg elfogadná az AC Milan által a Tuttosport szerint tett 20 millió eurós ajánlatot, úgy a 19 éves Szoboszlai Dominik lehetne minden idők legdrágább magyar labdarúgója.

2020.05.01 13:31:16

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

A LEN (Európai Úszó Szövetség) vezető testülete úgy határozott, hogy elhalasztja a 2020-as junior Európa-bajnokságot az összes szakágban (úszás, nyílt vízi úszás, műugrás, műúszás, vízilabda).