Bruckner Vince utanpotlassport.hu 2020.09.15 17:38 Frissítve: 2020.09.15 17:48

Kézilabda: eredményesen mutatkoztak be a fiatalok az NB I-ben

Az első meccsükön sem illetődtek meg az utánpótláskorú játékosok a kézilabda-élvonalban; Fazekas Gergő, Kecskés Dániel, Kajdon Blanka és Bárdy Noémi is góllal/gólokkal mutatkozott be.

Senkinek nem voltak illúziói, a koronavírus-járvány miatt nem számíthattunk könnyű idényre a kézilabda NB I-ben sem. S bár már eddig is mérkőzések sora maradt el, kijelenthetjük legalább egyszer már valamennyi élvonalbeli együttes megmutathatta magát a 2020/21-es évadban. Akadtak olyan fiatal játékosok is, akik pályafutásuk során először játszottak az élvonalban; ráadásul nem sikerült rosszul az antré, többen már az első meccsükön góllal jelentkeztek. Közülük ezúttal négy utánpótláskorút emelünk ki.

Fazekas Gergő nevét a dabasiak is megtanulták Fotó: Cseh Péter

Fazekas Gergő nevét a dabasiak is megtanulták  •  Fotó: Cseh Péter

Fazekas Gergő (16 éves, Veszprémi KKFT)

Ismerősen csengő név a hazai kézilabdázásban, nem véletlenül… Az előző szezonban visszavonult klasszis kapus, Fazekas Nándor legidősebb fia a mezőnyben, irányítóként riogatja az ellenfeleket, az elmúlt, NB I/B-s csonka évadban tizenöt mérkőzésen 77 gólig jutott.

Az idén sem kezdett rosszul, kulcsszerepe volt az újonc dabasi sikerében, öt találattal vette ki a részét a 29–27-es vendéggyőzelemből. A második, illetve harmadik fordulóban ugyan sérülés miatt nem szerepelt a meccskeretben, valószínűleg lesznek még hasonlóan eredményes mérkőzései, nem véletlenül lehet sokak szerint ő a szezon felfedezettje.

Kecskés Dánielt már az első fordulóban bevetette Juan Carlos Pastor Forrás: MOL-Pick Szeged

Kecskés Dánielt már az első fordulóban bevetette Juan Carlos Pastor  •  Forrás: MOL-Pick Szeged

Kecskés Dániel (18 éves, MOL-Pick Szeged)

A 2019-es észak-macedóniai ifjúsági kézilabda-világbajnokság All Star-csapatába választott jobbszélsőt a nyáron hívta a MOL-Pick Szeged. És lehet-e nemet mondani tizennyolc évesen, amikor az ember a világ egyik legjobb csapata hívja?

A mostani bajnokság a világklasszis csapattársak mellett még valószínűleg nem róla fog szólni, de jelzésértékű lehet, hogy az első fordulóban az Orosháza ellen több mint húsz perc játékidőt kapott, és gólt is szerzett.

Kajdon Blanka az élvonalban is eredményes Forrás: Lotus Seven/NEKA

Kajdon Blanka az élvonalban is eredményes  •  Forrás: Lotus Seven/NEKA

Kajdon Blanka (18 éves, Boglári Akadémia-SZISE)

Szinte csak utánpótláskorú játékossal vette fel a harcot az idén az NB I-ben a Boglári Akadémia-SZISE alakulata, a fedélzeten természetesen a tavalyi ifjúsági Európa-bajnokság MVP-jével (legértékesebb játékosával), Kajdon Blankával.

Az eddig egy bravúrgyőzelmet gyűjtő Balaton-parti együttes irányítója három mérkőzésen tizennégy gólt hozott össze, és tekintve a tavalyi NB I/B-s mérlegét, amikor nyolcvanszor talált be, a nagyok között sem várható, hogy megáll a gólgyártásban.

Bárdy Noémi az első lövéséből gólt lőtt az NB I-ben

Bárdy Noémi az első lövéséből gólt lőtt az NB I-ben

Bárdy Noémi (18 éves, Váci NKSE)

Ötszáztizenkettő, négyszázharmincegy, kétszázkilencvenhat – így fest a 18 éves balátlövő góltermése az elmúlt évadokban az utánpótlásmezőnyben. Ezek után nem csoda, hogy Vácon is úgy látták, itt az ideje a felnőttek között is bemutatkoznia.

Már az első fordulóban az FTC otthonában a mélyvízbe dobta Szilágyi Zoltán vezetőedző, Bárdy pedig az első lövéséből – a válogatott kapusával, Bíró Blankával szemben – góllal hálálta meg a bizalmat. Ez idő szerint az az egyetlen élvonalbeli találata, de nehéz elképzelni, hogy az utolsó is.

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.09.10 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Akadnak olyan edzők idehaza, akik úgy nevelik a jövő bajnokait, hogy közben maguk sem hagyták még abba az élsportot. Van közöttük olyan, aki a tokiói játékokra készül, van, aki válogatott-kerettag, egy másik szakember pedig már csak a sportág szeretete miatt áll edzésbe rendszeresen.

2020.09.03 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Sokak voltak csalódottak az utánpótlás-világversenyek elhalasztása, törlése miatt. Összegyűjtöttük, három sikersportágunkban (kajak-kenu, úszás, vívás), kik lehettek volna az év nagy nyertesei.

2020.08.26 09:09:17

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Az utóbbi időben jól megfigyelhető tendencia, hogy a gyerekeket egyre fiatalabban igyekeznek „megkaparintani” az egyes sportágak. Összeállításunkban arra keressük a választ, hogy miképpen működik a népszerűsítés az egészen kicsik körében, és arra is, hogy a korai kezdés együtt jár-e nem kívánatos mellékhatásokkal.

2020.07.23 16:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

„Ebben a csapatban a vizet hordani vagy az időkérést meghallgatni is hatalmas dolog” – mondja az FTC 17 éves kézilabdázója, a felnőttekkel készülő Ballai Borbála, aki azt is elárulja, kitől tanulta a legtöbbet a nagyok között.

2020.07.20 14:55:15

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A HISZEK Benned Sport Program második alprogramjának legújabb, ötödik ütemében 250 millió forintot osztanak szét a kis és közepes sportszervezetek között.