utanpotlassport.hu 2019.06.21 15:52 Frissítve: 2019.06.21 16:41

Kézilabda: Bálint Bence az NB I-es Tatabányában folytatja

Újabb játékost ad a hazai felnőttélvonalba a balatonboglári Nemzeti Kézilabda Akadémia. A 19 éves irányító-átlövő Bálint Bence került az elmúlt szezonban bronzérmes Grundfos Tatabánya együtteséhez, ám súlyos sérülése miatt debütálása várhatóan csúszik.

Az elmúlt NB I-es évadban bajnoki bronzérmes Grundfos Tatabánya férfi kézilabdacsapata a Nemzeti Kézilabda Akadémiából szerződtetett új játékost. A 193 centis, 19 éves, dabasi születésű irányító-átlövő, Bálint Bence gyakorlatilag már tavaly is a klub játékosa volt, akkor négy évre kötelezte el magát a „kék Tigrisekhez”.

A 19 éves Bálint Bence a Grundfos Tatabánya együttesében folytatja Forrás: EHF

A 19 éves Bálint Bence a Grundfos Tatabánya együttesében folytatja  •  Forrás: EHF

Az érettségi vizsgák miatt azonban az ifjúsági válogatottban meghatározó játékos lehúzott még egy évet Balatonbogláron, s csak idén nyáron költözik Tatabányára. Az ígéretes sportolóra az élvonalbeli gárda vezetőedzője, Vladan Matics figyelt fel egy ifjúsági mérkőzésen. Akkor elbeszélgettek a kézilabdázóval, aki gyorsan igent mondott a megkeresésre.

„Óriási megtiszteltetés és öröm, hogy a Grundfos Tatabányához kerülhettem – fogalmazott az irányító-átlövő új klubja honlapjának. – Ez a legjobb dolog, ami történhetett velem. Csak az a baj, hogy időközben elszakadt a térdemben a keresztszalag, ezért csúszni fog az első fellépésem, szerintem januártól leszek százszázalékos. Ezután minél hamarabb szeretném kiérdemelni a klubvezetés bizalmát, és minél gyorsabban kiharcolni a csapatba kerülést. Aztán idővel, remélem a felnőttválogatottságot is elérem.”

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.05.22 14:06:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A 18 éves teniszező, Drahota-Szabó Dorka a Budapest-kupa elnevezésű vegyes csapatversenyen; Bondár Annát győzte le két játszmában.

2020.05.13 13:01:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A szövetség honlapján jelentette be, hogy az U20-as jégkorong-válogatott irányítását a 225-szörös válogatott Horváth András veszi át. Az új kapitány csak olyan játékosokat lát szívesen a nemzeti csapatban, akik büszkék arra, hogy felölthetik magukra a címerest mezt.

2020.05.12 09:11:17

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Az MLSZ döntése értelmében hivatalosan is véget értek a korosztályos bajnokságok; helyezettek, illetve végeredmény alapján feljutók és kiesők nincsenek, az UEFA Ifjúsági Ligában az ETO FC Győr U19-es csapata indulhat.

2020.05.08 12:21:15

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Amennyiben a RB Salzburg elfogadná az AC Milan által a Tuttosport szerint tett 20 millió eurós ajánlatot, úgy a 19 éves Szoboszlai Dominik lehetne minden idők legdrágább magyar labdarúgója.

2020.05.01 13:31:16

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

A LEN (Európai Úszó Szövetség) vezető testülete úgy határozott, hogy elhalasztja a 2020-as junior Európa-bajnokságot az összes szakágban (úszás, nyílt vízi úszás, műugrás, műúszás, vízilabda).