utanpotlassport.hu 2019.06.21 15:52 Frissítve: 2019.06.21 16:41

Kézilabda: Bálint Bence az NB I-es Tatabányában folytatja

Újabb játékost ad a hazai felnőttélvonalba a balatonboglári Nemzeti Kézilabda Akadémia. A 19 éves irányító-átlövő Bálint Bence került az elmúlt szezonban bronzérmes Grundfos Tatabánya együtteséhez, ám súlyos sérülése miatt debütálása várhatóan csúszik.

Az elmúlt NB I-es évadban bajnoki bronzérmes Grundfos Tatabánya férfi kézilabdacsapata a Nemzeti Kézilabda Akadémiából szerződtetett új játékost. A 193 centis, 19 éves, dabasi születésű irányító-átlövő, Bálint Bence gyakorlatilag már tavaly is a klub játékosa volt, akkor négy évre kötelezte el magát a „kék Tigrisekhez”.

A 19 éves Bálint Bence a Grundfos Tatabánya együttesében folytatja Forrás: EHF

A 19 éves Bálint Bence a Grundfos Tatabánya együttesében folytatja  •  Forrás: EHF

Az érettségi vizsgák miatt azonban az ifjúsági válogatottban meghatározó játékos lehúzott még egy évet Balatonbogláron, s csak idén nyáron költözik Tatabányára. Az ígéretes sportolóra az élvonalbeli gárda vezetőedzője, Vladan Matics figyelt fel egy ifjúsági mérkőzésen. Akkor elbeszélgettek a kézilabdázóval, aki gyorsan igent mondott a megkeresésre.

„Óriási megtiszteltetés és öröm, hogy a Grundfos Tatabányához kerülhettem – fogalmazott az irányító-átlövő új klubja honlapjának. – Ez a legjobb dolog, ami történhetett velem. Csak az a baj, hogy időközben elszakadt a térdemben a keresztszalag, ezért csúszni fog az első fellépésem, szerintem januártól leszek százszázalékos. Ezután minél hamarabb szeretném kiérdemelni a klubvezetés bizalmát, és minél gyorsabban kiharcolni a csapatba kerülést. Aztán idővel, remélem a felnőttválogatottságot is elérem.”

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.08.18 20:59:15

Utánpótlássport Krasznai Bence jelenti Tallinnból utanpotlassport.hu

Magyar aranyéremmel zárult a junior birkózók tallinni világbajnoksága: Takács István (82 kg) a júnusi junior Európa-bajnoki címe után a világ mezőnyét is maga mögé utasította a Tondiraba jégcsarnokban − Lám Bálint 2012-es pattajai sikere óta először ünnepelhetett vb-címet ebben a korosztályban a sportág. Szőke Alexért (97 kg) is szoríthattunk vasárnapi helyosztón, ám ő végül ötödik lett.

2019.08.02 20:08:15

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

„Minden várakozásunkat felülmúlta a pénteki versenynap. Persze, tudtuk, erősek vagyunk, ugyanakkor azzal nem számoltunk, hogy ilyen jó lesz a kezdés” − mondta büszkén a nyílt vízi úszók szövetségi kapitánya, Gellért Gábor a racicei utánpótlás Európa-bajnokság pénteki versenynapja után, amelyen egy arany-, két ezüst- és egy bronzérmet nyertek a magyarok.

2019.08.01 14:28:15

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Szerdán az U16-os korosztály döntőjével folytatódott az MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokság a Lupa-tónál. A dobogó tetejére a lányoknál Gubik Hanna és Puskás Sára, a fiúknál Udvarhelyi Márton és Zarka Márton állhatott fel.

2019.07.29 20:28:15

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A H-Moto Team 17 éves gyorsasági motorosa, Kovács Bálint a hétvégén ezúttal Schleizben, az IDM Suzuki-kupa sorozatának harmadik fordulójában állt rajthoz, és akárcsak az előző versenyhétvégén, a belgiumi Zolderben, itt is övé lett a pole pozíció, a versenyben futott leggyorsabb köridő, továbbá mindkét futamon őt intették le elsőként. A magyar fiú ezzel megerősítette vezető helyét összetettben is, előnye 31 pontra nőtt vetélytársai előtt.

2019.07.25 13:49:17

Utánpótlássport Krasznai Bence utanpotlassport.hu

„A fiúknak mindig azt mondom: kis hittel nem lehet fellépni a pályára, meg kell próbálni megszerezni az első két hely valamelyikét, hogy bejussunk a legjobb nyolcba. A realitás azt diktálja, hogy a kilenc-tizedik hely valamelyikén végzünk, de igyekszünk ennél jobban szerepelni” – mondta az U18-es fiú kosárválogatott vezetőedzője, Forray Gábor a korosztályos B divíziós nagyváradi Európa-bajnokság előtt.