utanpotlassport.hu 2019.04.25 19:58 Frissítve: 2019.04.25 20:04

Kézilabda: a juniorválogatott Bánfai Kíra még visszatérne az FTC-be

Fiatal játékosok sorával szerepel a kézilabda NB I-ben az MTK Budapest női együttese. Az első teljes NB I-es évadját ott tölti kölcsönben a juniorválogatott 19 éves játékosa, Bánfai Kíra. A legutóbbi korosztályos vb-n a torna álomcsapatába választott jobbszélső elmondta, szeretne kiegyensúlyozottabban teljesíteni és nagy célja, hogy egy napon visszatérjen az FTC-be.

Bruckner Vince – utanpotlassport.huA női kézilabda NB I talán legkiszámíthatatlanabb teljesítményt nyújtó együttese az MTK Budapest. Az évről évre sok fiatal játékost felvonultató fővárosi kék-fehérek az alsóházban, a tizenegyedik pozícióban foglalnak helyet, de korábban sikerült pontot szerezniük a Siófok, múlt héten pedig a szintén lényegesen esélyesebb Vác otthonában is.

Bánfai Kíra szeretne kiegyensúlyozottabb teljesítményt nyújtani az NB I-ben Forrás: mtk.hu

Bánfai Kíra szeretne kiegyensúlyozottabb teljesítményt nyújtani az NB I-ben  •  Forrás: mtk.hu

Golovin Vlagyimir együttesében szerepel az idén kölcsönben az FTC 19 éves jobbszélsője, Bánfai Kíra is, aki pályafutása első teljes NB I-es évadjában huszonöt mérkőzésen harminc gólt szerzett.

„Már tavaly a Ferencvárosban is az első csapattal edzettem, így akkor már kicsit belekóstolhattam az NB I-es légkörbe – mondta az utanpotlassport.hu-nak tavalyi U18-as vb-n a torna All Star-csapatába választott játékos. – De természetesen a mérkőzéseken minden egészen más: a játék sebessége, egy-egy ütközés… Szóval azt még szokni kell. Nekem jól indult a bajnokság, de az utóbbi néhány mérkőzésen elvesztettem a fonalat. Bízom benne, hogy hamarosan újra megtalálom a legjobb formámat.”

A csapat ezzel szemben éppen az elmúlt hetekben kiváló teljesítményt nyújtott, és óriási lépést tett a bennmaradásért: Bánfaiék előbb hazai pályán verték a Dunaújvárost (26–24), majd következett a már említett Vác elleni idegenbeli iksz (27–27).

„A szezon során sok szoros meccset játszottunk, és többször maradtunk alul mindössze egyetlen góllal, amiben valószínűleg a rutintalanságunk is benne volt. Az elmúlt két meccsen viszont lendületbe jött a csapat, s az – reméljük – a bajnokság végéig kitart.”

A juniorválogatott jobbszélső mellett a szintén fradista kölcsönjátékos, Zsiborás Luca (17) – na meg a 18 esztendős Stranigg Zsófia – is az MTK-keretét erősíti az idei szezonban. És akkor az időközben sérülése miatt az FTC-hez visszatérő Tóth Nikolettet (17) nem is említettük. A zöld színt ideiglenesen kékre cserélő fiatalok célja, amellett, hogy a maximumot nyújtják minden meccsen, jobb játékosként visszatérni a Népligetbe. Ahogyan azt Faluvégi Dorottya, Háfra Noémi és Márton Gréta is tette néhány évvel ezelőtt.

„Kétségkívül példaképek lehetnek előttünk. Részint, mert annak ellenére, hogy ők is fiatalok, már nagyon magas szinten játszanak, részint pedig, mert ugyanazt az utat járták végig, amelyen most mi is haladunk. Természetesen egyszer szeretnék visszatérni a Fradiba, de azt még nem tudom, mikor érkezik el az a nap.”

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.03.09 09:48:14

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Lehet-e gond, ha egy sportág nagyon népszerűvé válik? Bírják-e a szakosztályok a megnövekedett érdeklődést edzőkkel, infrastruktúrával, ha egy-egy nagy siker után tömegével érkeznek a gyerekek? Öt hazai nevelőműhelyben érdeklődtünk.

2020.02.29 09:18:15

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Az utóbbi néhány évben egyre több 21 éves vagy annál fiatalabb külföldi labdarúgót szerződtetnek az NB I-es klubok. Sallói István, a Zalaegerszeg sportigazgatója szerint ezzel az égvilágon semmi baj nincs, sőt…

2020.02.26 13:48:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A második versenynap délelőttjén már a harmadik érmét (a második aranyat) szerezte meg a magyar küldöttség a sportlövők lengyelországi junior Európa-bajnokságán: Mészáros Eszter Pekler Zalánnal párban győzött a vegyes csapatok küzdelmeiben.

2020.02.21 13:37:14

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Hívta az FTC, a Siófok és a Brest, ő azonban a német élvonal harmadik helyezettjét választotta. A 18 éves junior Eb-aranyérmes kézilabdázóval, Albek Annával a Metzingenbe szerződésről, a nem várt megkeresésekről, az NB I-ről és a távlati céljairól is beszélgettünk.

2020.02.09 12:37:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ifjúsági ergométeres kontinensviadal után a párizsi világbajnokságon is megvillantotta klasszisát az Arrabona Evezős Klub 18 éves versenyzője, Siska Bettina, elvégre 500 méteren új egyéni csúccsal a dobogó második fokára állt fel, s nevelőedzője, Halmainé Mészáros Éva szerint immár „stabilan hozza, amit tud".