Bruckner Vince utanpotlassport.hu 2019.12.04 12:08 Frissítve: 2019.12.04 15:35

Kézilabda: a füredi fiatalnak hosszú távon a Bundesliga az álma

Jól kezdte balatonfüredi kalandját a junior kézilabda-válogatott vezéregyénisége, Kőhegyi Ákos. A nyáron a Veszprémet elhagyó 19 éves irányító beszélt a klubváltás okairól, az emlékezetes nyári ifjúsági vb-ről és a Bundesligáról is.

A nyáron Veszprémből Balatonfüredre tette át a székhelyét a junior kézilabda-válogatott 19 éves irányítója, Kőhegyi Ákos. Gyorsan fel is találta magát új klubjában, a felnőtt NB I/B-ben például tíz meccs alatt már harminchat gólnál jár. Néhány hónap után úgy érzi, jól járt a váltással.

Kőhegyi Ákosnak környezetváltozásra volt szüksége a veszprémi évek után Fotó: Kovács Anikó/MKSZ

Kőhegyi Ákosnak környezetváltozásra volt szüksége a veszprémi évek után  •  Fotó: Kovács Anikó/MKSZ

„Nagyon jól érzem magamat az első hónapok után, gyorsan beilleszkedtem, a csapattársaim is pozitívan fogadtak. Amikor eldöntöttem, hogy klubot váltok, elsősorban az NB I-es szereplés lehetőségét tartottam szem előtt. És közben azt is éreztem magamon, hogy nem ártana egy kis környezetváltozás, hiszen hosszú évek óta Veszprémben kézilabdáztam.”

Az őszi szezonban nem csak Kőhegyinek, hanem a Balatonfüredi KSE U21-es gárdájának is jól megy: a csapat a harmadik helyen áll a Nyugati csoportban, és csak a rosszabb gólkülönbsége miatt szorul a Tatai AC mögé. Múlt héten egy pikáns összecsapáson estek túl a Balaton-partiak, a Veszprém otthonából hozták el a két pontot.

„Különleges találkozó volt, égett bennem a bizonyítási vágy, hogy megmutassam, mennyit fejlődtem a nyár óta. Jó jel, hogy közepes játékkal is győztünk, és ezzel jó pozícióba kerültünk a tabellán, engem kicsit meg is lepett, nem számítottam ilyen előkelő pozícióra. De csak akkor lennék igazán boldog, ha vasárnap, az utolsó idei meccsünkön a Szigetszentmiklós ellen még egy sikerrel megfejelnénk az idei teljesítményt.”

Augusztusban pedig az ifjúsági válogatottal alkottak nagyot, minden idők legjobb szereplésével, az ötödik hellyel tértek haza az észak-macedóniai U19-es világbajnokságról, egyébként éppen a füredi edző, Kárpáti Krisztián vezetésével.

„Éppen a múlt héten néztem vissza a világbajnokságon játszott meccseimet, és még mindig kirázott a hideg, annak ellenére, hogy úgymond „csak” az ötödikek lettünk. Egy csapatként harcoltunk, a védekezésünk és a kapusteljesítményünk is rendben volt, az összes ellenfél dolgát megnehezítettük.”

A vb-ötödik füredi irányító hosszú távon a Bundesligába tart Fotó: Kovács Anikó/MKSZ

A vb-ötödik füredi irányító hosszú távon a Bundesligába tart  •  Fotó: Kovács Anikó/MKSZ

Az új évadban azonban az új célokat is ki kellett tűzni. Kőhegyi Ákos elmondta, mind a klubjával, mind a válogatottal valahol az élmezőnyben szeretne végezni.

„Az NB I/B-ben az eddigi szereplésünk alapján szerintem reálissá vált, hogy a dobogón végezzünk, ahogyan a válogatottal a nyári Európa-bajnokságon is jó lenne, az ötödik hely után már érmet nyerni. Ezen kívül szeretnék a legjobbakkal is találkozni, abban bízom, hogy tavasszal már az élvonalban is több szerepet kapok.

A nagy célokat pedig az mostani évad után sem felejtené el. Ugyanis a füredi irányítónak nem titkolt álma, hogy egy napon a legjobbak között bizonyíthasson.

„Nagyon régóta tervezem, hogy egy napon a Bundesligában fogok szerepelni. És persze a világ legerősebb bajnoksága mellett a Bajnokok Ligáját és a felnőttválogatottat is kipróbálnám. Addig azonban még rengeteg óra edzés és munka áll előttem.”

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.02.09 12:37:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ifjúsági ergométeres kontinensviadal után a párizsi világbajnokságon is megvillantotta klasszisát az Arrabona Evezős Klub 18 éves versenyzője, Siska Bettina, elvégre 500 méteren új egyéni csúccsal a dobogó második fokára állt fel, s nevelőedzője, Halmainé Mészáros Éva szerint immár „stabilan hozza, amit tud".

2020.02.02 16:06:15

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Számos utánpótlássikerről adunk hírt, ám jól tudjuk: ezek még nem garantálják a fényes felnőttpályafutást. Most az érem másik oldalát vizsgáltuk meg: olyan sportolókkal beszéltünk, akik utánpótláskorúként nem arattak nagy sikereket, de későn érő típusként szép pályafutást építettek.

2020.01.24 19:06:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A junior vb- és Eb-, továbbá U23-as Eb-győztes cselgáncsozó, Özbas Szofi és a felnőttvilágbajnok kajakos, Kopasz Bálint lett 2019 legjobb utánpótláskorú sportolója. Mindez a tizenkilencedik alkalommal megrendezett Héraklész Díjátadó Gálán derült ki pénteken.

2020.01.23 19:06:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Elképesztő teljesítménnyel nyerte meg Pekler Zalán a junior légpuskások 10 m-es müncheni versenyét. A komáromi sportlövő jobbat lőtt, mint a világcsúcs (országos csúcsot ért el), ezek után azt kérdeztük tőle, mégis hogyan csinálta.

2020.01.14 21:07:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Elstartolt a junior leánykosarasok bajnokságának felsőházi rájátszása, amelyben a Csata DSE, a DVTK Akadémia és a Vasas Akadémia hozta ez idáig minden meccsét. A miskolciak eddig két mérkőzésből kétszer nyertek ugyanolyan arányú különbséggel: 68−67-re verték az NKA Pécs és a BEAC-Újbuda KA alakulatát is.