Kézilabda: a füredi fiatalnak hosszú távon a Bundesliga az álma

Bruckner Vince utanpotlassport.huBruckner Vince utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.12.04. 12:08
Címkék
Jól kezdte balatonfüredi kalandját a junior kézilabda-válogatott vezéregyénisége, Kőhegyi Ákos. A nyáron a Veszprémet elhagyó 19 éves irányító beszélt a klubváltás okairól, az emlékezetes nyári ifjúsági vb-ről és a Bundesligáról is.

A nyáron Veszprémből Balatonfüredre tette át a székhelyét a junior kézilabda-válogatott 19 éves irányítója, Kőhegyi Ákos. Gyorsan fel is találta magát új klubjában, a felnőtt NB I/B-ben például tíz meccs alatt már harminchat gólnál jár. Néhány hónap után úgy érzi, jól járt a váltással.Kőhegyi Ákos. Gyorsan fel is találta magát új klubjában, a felnőtt NB I/B-ben például tíz meccs alatt már harminchat gólnál jár. Néhány hónap után úgy érzi, jól járt a váltással.

Kőhegyi Ákosnak környezetváltozásra volt szüksége a veszprémi évek után Fotó: Kovács Anikó/MKSZ
Kőhegyi Ákosnak környezetváltozásra volt szüksége a veszprémi évek után Fotó: Kovács Anikó/MKSZ

Kőhegyi Ákosnak környezetváltozásra volt szüksége a veszprémi évek után  •  Fotó: Kovács Anikó/MKSZ

„Nagyon jól érzem magamat az első hónapok után, gyorsan beilleszkedtem, a csapattársaim is pozitívan fogadtak. Amikor eldöntöttem, hogy klubot váltok, elsősorban az NB I-es szereplés lehetőségét tartottam szem előtt. És közben azt is éreztem magamon, hogy nem ártana egy kis környezetváltozás, hiszen hosszú évek óta Veszprémben kézilabdáztam.”

Az őszi szezonban nem csak Kőhegyinek, hanem a Balatonfüredi KSE U21-es gárdájának is jól megy: a csapat a harmadik helyen áll a Nyugati csoportban, és csak a rosszabb gólkülönbsége miatt szorul a Tatai AC mögé. Múlt héten egy pikáns összecsapáson estek túl a Balaton-partiak, a Veszprém otthonából hozták el a két pontot.

„Különleges találkozó volt, égett bennem a bizonyítási vágy, hogy megmutassam, mennyit fejlődtem a nyár óta. Jó jel, hogy közepes játékkal is győztünk, és ezzel jó pozícióba kerültünk a tabellán, engem kicsit meg is lepett, nem számítottam ilyen előkelő pozícióra. De csak akkor lennék igazán boldog, ha vasárnap, az utolsó idei meccsünkön a Szigetszentmiklós ellen még egy sikerrel megfejelnénk az idei teljesítményt.”

Augusztusban pedig az ifjúsági válogatottal alkottak nagyot, minden idők legjobb szereplésével, az ötödik hellyel tértek haza az észak-macedóniai U19-es világbajnokságról, egyébként éppen a füredi edző, Kárpáti Krisztián vezetésével.

„Éppen a múlt héten néztem vissza a világbajnokságon játszott meccseimet, és még mindig kirázott a hideg, annak ellenére, hogy úgymond „csak” az ötödikek lettünk. Egy csapatként harcoltunk, a védekezésünk és a kapusteljesítményünk is rendben volt, az összes ellenfél dolgát megnehezítettük.”

A vb-ötödik füredi irányító hosszú távon a Bundesligába tart Fotó: Kovács Anikó/MKSZ
A vb-ötödik füredi irányító hosszú távon a Bundesligába tart Fotó: Kovács Anikó/MKSZ

A vb-ötödik füredi irányító hosszú távon a Bundesligába tart  •  Fotó: Kovács Anikó/MKSZ

Az új évadban azonban az új célokat is ki kellett tűzni. Kőhegyi Ákos elmondta, mind a klubjával, mind a válogatottal valahol az élmezőnyben szeretne végezni.

„Az NB I/B-ben az eddigi szereplésünk alapján szerintem reálissá vált, hogy a dobogón végezzünk, ahogyan a válogatottal a nyári Európa-bajnokságon is jó lenne, az ötödik hely után már érmet nyerni. Ezen kívül szeretnék a legjobbakkal is találkozni, abban bízom, hogy tavasszal már az élvonalban is több szerepet kapok.

A nagy célokat pedig az mostani évad után sem felejtené el. Ugyanis a füredi irányítónak nem titkolt álma, hogy egy napon a legjobbak között bizonyíthasson.

„Nagyon régóta tervezem, hogy egy napon a Bundesligában fogok szerepelni. És persze a világ legerősebb bajnoksága mellett a Bajnokok Ligáját és a felnőttválogatottat is kipróbálnám. Addig azonban még rengeteg óra edzés és munka áll előttem.”

További korosztályos hírekKÉZILABDÁBANa sportági aloldalunkon.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik