utanpotlassport.hu 2019.02.15 19:44 Frissítve: 2019.02.15 19:51

Kézilabda: a férfi junior-válogatott a Vecsést is megverte

A szerdai után újabb „NB I-es” győzelmet aratott a férfi junior kézilabda-válogatott Balatonbogláron. Gyurka János csapata ezúttal az élvonalban a mostani évadban még nyeretlen Vecsést múlta felül 36–30-ra, a szövetségi edző mégsem volt maradéktalanul elégedett.

B. V.Az idei első hat meccsén veretlen maradt a férfi junior kézilabda-válogatott: legyőzött három NB I-es riválist, valamint megnyerte a szlovénok, a szerbek és a csehek részvételével lezajlott balatonboglári Négy Nemzet-tornát. Legutóbb szerdán lépett pályára Gyurka János csapata, akkor négy góllal múlta felül a Ceglédet, az újabb felkészülési állomást és a sorozatban hetedik veretlen találkozó lehetőségét pedig a szintén élvonalbeli Vecsés jelentette.

Remek sorozatot produkál Ubornyák Dávid és a juniorválogatott, ezúttal a Vecsést múlták felül a fiatalok Fotó: Cseh Péter/MKSZ

Remek sorozatot produkál Ubornyák Dávid és a juniorválogatott, ezúttal a Vecsést múlták felül a fiatalok  •  Fotó: Cseh Péter/MKSZ

Az összecsapás nem indult valami fényesen, 4–2-es vendégvezetéskor már a hatodik percben időt kért Gyurka. Ezután ha nem is azonnal, de fokozatosan biztatóbb játékot mutatott a korosztályos válogatott. Az első tíz perc után a vezetést is átvette, s onnan már nem is engedte ki a kezéből.

A félidei 18–14-es előnyt a második harminc percben tovább növelte a társaság, előfordult, hogy tízzel is vezettek Kerkovits Gyuláék. A mérkőzés végül 36–30-as  juniorsikert hozott az élvonal sereghajtója ellen. A mezőny legeredményesebb játékosa a kilencgólos Schäffer Zsolt volt.

Az összecsapás után a válogatott szövetségi edzője, Gyurka János a győzelem ellenére sem volt maradéktalanul elégedett.

„Valóban nem indult jól a meccs, csak úgy, mint két nappal ezelőtt a Cegléd ellen. Ez részben ennek tudható be, hogy a nemzetközi kupaszerepelések, Ligakupa-részvétel miatt ezúttal kissé tartalékos kerettel álltunk fel. A védekezés, ami az erősségünknek számít, ezúttal nem működött megfelelően, mindkét meccsen harminc gólnál is többet kaptunk. Ezeken az NB I-es találkozókon a nyári világbajnokságra próbáljuk modellezni a mérkőzéseket, és ennek a célnak ezúttal is megfeleltünk. Viszont a következő ilyen fellépésünkön, márciusban az FTC ellen már jobb játékot várok.”

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS, BALATONBOGLÁR
FÉRFI JUNIORVÁLOGATOTT–VECSÉSI SE 36–30 (18–14)
Férfi juniorválogatott:
Gödör, Győri (kapusok), Csomor, Dörnyei 3, Éles 4, Gábor 3, Horváth L. 2, Kecskeméti 4, Kerkovits 3, Kurucz, Schäffer 9, Simotics 3, Spekhardt 2, Szűcs B. 2, Ubornyák 1. Szövetségi edző: Gyurka János
Két nappal korábban: Férfi juniorválogatott–Ceglédi KKSE 35–31

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.01.14 21:07:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Elstartolt a junior leánykosarasok bajnokságának felsőházi rájátszása, amelyben a Csata DSE, a DVTK Akadémia és a Vasas Akadémia hozta ez idáig minden meccsét. A miskolciak eddig két mérkőzésből kétszer nyertek ugyanolyan arányú különbséggel: 68−67-re verték az NKA Pécs és a BEAC-Újbuda KA alakulatát is.

2020.01.14 13:07:01

Utánpótlássport G. G. utanpotlassport.hu

Fantasztikus hangulatú összecsapáson az LSU nyerte az amerikai egyetemi amerikaifutball-liga nagydöntőjét. A Tigrisek harcában – merthogy mindkét együttest Tigersnek hívják – 42–25-re diadalmaskodtak, ezzel 2007 óta az első, történetük negyedik végső sikerét aratták az NCAA-ben. Joe Burrow tovább halmozta a rekordokat.

2020.01.12 11:35:15

Utánpótlássport P. K. utanpotlassport.hu

Januárban még nem jellemzőek a kimondott utánpótlás-futballesemények, de februárban már indul a Premier League Cup, az UEFA Ifjúsági Liga, folytatódnak a hazai küzdelmek, majd márciustól már egyre több válogatott mérkőzést is rendeznek. Összegyűjtöttük a fontosabb, magyar vonatkozású futballesemények időpontjait, helyszíneit 2020-ból.

2020.01.11 21:25:17

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Több honlap is arról számolt be, hogy – a folyamatos érdeklődés ellenére – nem vált klubot a Red Bull Salzburg mindössze 19 éves magyar válogatott középpályása, Szoboszlai Dominik, akinek a kivásárlási árát immár 15 millió euróra taksálja a legnagyobb játékospiaci értékekkel fogalkozó portál, a transfermarkt.com.

2020.01.11 14:05:15

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A 2020-as szezont is a túraautó-világkupában teljesíti Tassi Attila. A fiatal magyar versenyző azt is nyilvánosságra hozta, hogy továbbra is a Honda színeiben folytatja a versenyzést, és reméli, a tanuló éve után immár jobban kijön neki a lépés.