utanpotlassport.hu 2019.02.07 10:52 Frissítve: 2019.02.07 11:13

Kézilabda: a 18 éves Vámos Petra már az NB I-re készül

Remekelt a női junior kézilabda-válogatott legutóbbi edzőmérkőzésén, a DVSC ellen Vámos Petra. A NEKA 18 éves irányítója szerint kezdik felvenni az NB I-es tempót, és készen állnak terveik elérésére a júliusi, győri U19-es Európa-bajnokságon.

B. V. – utanpotlassport.huSorozatban a harmadik NB I-es felkészülési mérkőzését is megnyerte a női junior kézilabda-válogatott. Golovin Vlagyimir együttese kedden a Debrecent verte 30–24-re Gyöngyösön, a csapat legjobbja a Nemzeti Kézilabda Akadémia irányítója, Vámos Petra volt, aki meg sem állt hét gólig az élvonal hatodik helyezettje ellen.

Vámos Petra szerint sikerült felvenniük az NB I-ben tapasztalható ritmust Forrás: IHF

Vámos Petra szerint sikerült felvenniük az NB I-ben tapasztalható ritmust  •  Forrás: IHF

A 18 éves játékos is elégedett volt a válogatott játékával, miután a Kisvárda és az Alba Fehérvár elleni siker után újra nyertek.

„Az első, MTK elleni meccs előtt még nem tudtuk, mire vállalkozunk, súlyos vereség lett a vége. Azóta viszont felvettük a ritmust, a DVSC ellen is élveztem minden percet, amit a pályán tölthettem, amit kért tőlünk Golovin Vlagyimir és a szakmai stáb, azt fegyelmezetten végre tudtuk hajtani. A másik utasítás az volt, hogy élvezzük a mérkőzést, és játsszunk felszabadultan. Azt hiszem, az is sikerült.”

Az elmúlt néhány találkozón elért eredmény biztató lehet a nyári, győri Európa-bajnokságra készülő csapatnak, hiszen a világ egyik legerősebb bajnokságának együttesei ellen aratnak győzelmeket. Így természetesen a nyári célok az Eb-re is nagy célokkal készülnek a lányok.

„A csapat magja ugyanaz maradt, mint az elmúlt két évben. A legnagyobb erősségünk a szívünk, bármikor képesek vagyunk egymásért küzdeni, a pályán, és azon kívül is tökéletesen megértjük egymást. Ebben a szezonban kicsit kevesebbet találkozunk, mint korábban, de ezek az NB I-esek meccsek segíthetnek az álmaink elérésében.”

A vágyak júliusban az Audi Arénában valóra válhatnak, mivel Győr ad otthont az U19-es korosztály kontinenstornájának. A hazai rendezés pedig sokat segített a júliusi, debreceni U20-as vb-n az akkori junior-válogatottnak is.

„Reméljük, hogy minél több embert ki tudunk majd csalogatni a mérkőzéseinkre. Nagyon büszkék voltunk a lányokra a tavalyi világbajnokságon, minden erőnkkel azon leszünk, hogy az idén a nyomukba érjünk.”

A nemzeti együttesből sok játékos hétről hétre az NB I-ben lép pályára, Vámos azonban egyelőre a NEKA ifjúsági és NB I/B-s csapatát erősíti. Egyelőre jól is érzi magát Balatonbogláron.

„Természetesen vannak élvonalbeli terveim, de most csakis a NEKÁ-ra koncentrálok. Még hátra van az ifjúsági bajnokság négyes döntője és az NB I/B hajrája is. Azt mindenesetre időnként érzem a válogatott edzéseken, hogy nagyobb az iram, a többiek lendületesebb meccseket játszanak. Minden nap azon dolgozom, hogy én is hasonló állapotba kerüljek, és idővel készen álljak az NB I-re.”

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.12.08 22:17:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A csütörtöki összecsapáson látottakhoz képest jóval simábban nyert az U20-as jégkorong-válogatott Dél-Korea U25-ös együttese ellen; Vas Márton kijevi divízió I/B csoportos világbajnokságra készülő csapata 9–1-re simázta le ázsiai ellenfelét.

2019.12.08 19:37:01

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

„Nemcsak a Mikulás, hanem a gyerekek teljesítménye is mosolyt csalt az arcunkra" – mondja büszkén dr. Vardanjan Gurgen, a műkorcsolya ágazat sportigazgatója, aki szerint a fiatalok többször is bizonyították az egyhetes viadalon, hogy jó úton halad a hazai utánpótlás.

2019.12.01 14:25:17

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A szövetség évzáró gáláján az U23-as, a junior- és az ifjúsági korosztályban is megnevezték az év legjobb atlétáját. A legfiatalabb győztes a 15 esztendős Varga Gréta volt, a 22 éves Halász Bence pedig a felnőttek között nyert.

2019.11.30 16:23:18

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Negyven ország mintegy ezerötszáz fiatal sportolóját várják a jövőre Kecskeméten rendezendő 54. Nemzetközi Gyermek Játékokra, ahol a 12-15 éves korú gyerekek kilenc sportágban mérhetik össze tudásukat.

2019.11.30 09:03:15

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Sorozatunkban olyan korábbi klasszisok mondják el véleményüket a hazai sportági utánpótlásról, akik manapság semmilyen vagy csak csekély szerepet töltenek be annak alakításában. Ezúttal a „kajakkirálynővel”, a háromszoros olimpiai és harmincegyszeres világbajnok Kovács Katalinnal beszélgettünk.