B. V. utanpotlassport.hu 2020.08.01 16:40 Frissítve: 2020.08.01 16:47

Kézi: erős stábbal készül a szezonra a Balaton-felvidéki akadémia

A balatonfüredi és veszprémi székelyű Balaton-felvidéki akadémián is elkezdték a munkát a fiatalok; a részletekről Gulyás Péter nyilatkozott.

Az államilag elismert kiemelt kézilabda-akadémiák közül mindenképpen különlegesnek számít a Balaton-felvidéki centrum, hiszen a Telekom Veszprém és a Balatonfüredi KSE utánpótlását is magába foglalja.

„Fontos mérföldkő ez a hazai kézilabda-utánpótlásban, egy akadémia, két képzési helyszín nyilatkozta Gulyás Péter, a veszprémi részleg igazgatója (a balatonfüredi munkát Kis Ákos irányítja). – Le kell leszögeznem, Veszprémben és Balatonfüreden is önállóan folyik a szakmai munka, ám ezentúl közös érdekünk, hogy minél több fiatal tehetség válassza a képzési központjaink egyikét. Szilárd alapokat kell adnunk az új akadémiának, úgy gondolom, ez a hosszú távú együttműködés a magyar kézilabdázás érdekét szolgálja.”

Erős stábbal készül a Balaton-felvidéki Kézilabda Akadémia Forrás: bfakademia.hu

Erős stábbal készül a Balaton-felvidéki Kézilabda Akadémia  •  Forrás: bfakademia.hu

A korábban a válogatottban és a Veszprémben is meghatározó jobbszélső elmondta, az U16-ostól az U22-es korosztályig zajlik majd a munka az akadémián, a kisebbek továbbra is Telekom Veszprém néven futnak majd a bajnokságban.

„A név és a logó valóban kicsit még furcsa, szokni kell, ám az alapelveinkhez hűek maradunk. Játékosokat kell nevelnünk a pályán és azon kívül is, hogy később a korosztályos és felnőttválogatottban képesek legyenek mindazt visszaadni, amit nálunk tanultak.”

Gulyás elmondta, voltak változások a játékoskeretben: Szuharev Lev kölcsönben szerepel majd Egerben, Melnyicsuk Viktor a BL-induló Motor Zaporozizzsja csapatában fejlődhet tovább, Hornyák Bence Tatabányára, míg Nagy Benedek pedig a Gyöngyösre került.

Az akadémia U22-es gárdáját Momir Ilics, a serdülőket Rapatyi Tamás, az U16-osokat pedig a szakmai stábba idén nyáron érkezett Iváncsik Tamás irányítja.

Ami az akadémián kívüli korosztályokat illeti, U15-ös korosztályban Ivo Diaz és Iváncsik Gergő kettős dolgozik majd. U14-hben Velkyné Bisján Éva, U13-U12-ben Velky Mihály, U11-es korosztályban Károlyfi Viktor, U10-U9-ben pedig Makkai Balázs dolgozik majd.

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.07.23 16:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

„Ebben a csapatban a vizet hordani vagy az időkérést meghallgatni is hatalmas dolog” – mondja az FTC 17 éves kézilabdázója, a felnőttekkel készülő Ballai Borbála, aki azt is elárulja, kitől tanulta a legtöbbet a nagyok között.

2020.07.20 14:55:15

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A HISZEK Benned Sport Program második alprogramjának legújabb, ötödik ütemében 250 millió forintot osztanak szét a kis és közepes sportszervezetek között.

2020.07.17 20:07:16

Utánpótlássport K. B. utanpotlassport.hu

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnökének, Kulcsár Krisztiánnak a véleményét kértük az után, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) kongresszusa elfogadta a 2022-es dakari ifjúsági olimpia négyéves halasztásáról szóló javaslatot.

2020.07.16 15:57:01

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Nemcsak az NB I-es csapatban, hanem a dunaújvárosi utánpótlásban is szerepet vállal a visszatérő Bulath Anita. A 106-szoros válogatott irányítót a számára nem is annyira ismeretlen feladatról kérdeztük.

2020.06.08 14:13:15

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Kovács Bálint, a H-Moto Team 18 éves gyorsaságimotorosa harmadik lett a cseh bajnokság elmúlt hétvégén rendezett brnói fordulójának első futamán.