Bruckner Vince utanpotlassport.hu 2020.03.24 09:01 Frissítve: 2020.03.24 09:10

Kézi: Elek Gábor segítségével került Debrecenbe az FTC fiatalja

Belekóstolt a Bajnokok Ligájába, de a következő szezont a DVSC-ben tölti kölcsönben a junior Európa-bajnok Bánfai Kíra. Az FTC 20 éves jobbszélsőjével a félbeszakadt bajnokságról, az elmúlt hónapokról és az előtte álló lehetőségekről beszélgettünk.

Éppen a roppant nehéz bajnoki évad hajrájára fordult volna az FTC-Rail Cargo Hungaria női kézilabdacsapata, amikor a koronavírus-járvány miatt – minden más sportági szövetséghez hasonlóan – az MKSZ félbeszakított az NB I küzdelmeit. Kényszerpihenőre vonult a zöld-fehérek 20 éves junior Európa-bajnok és ifjúsági vb-ezüstérmes játékosa, Bánfai Kíra is, akivel kapcsolatban még március elején, a felfordulás előtt kiderült: a következő évadot a DVSC-Schaeffler együttesében tölti kölcsönben.

Bánfai Kíra tapasztalatot szerezne a debreceni kölcsönben Forrás: fradi.hu

Bánfai Kíra tapasztalatot szerezne a debreceni kölcsönben  •  Forrás: fradi.hu

A koronavírus-járvány felforgatta a sportvilágot is. Hogy bírod a bezártságot?

Hazautaztam Kozármislenybe, itt töltöm ezeket a napokat, és bevallom, minden hiányzik a kézilabdából – mondta Bánfai Kíra az Utanpotlassport.hu-nak. – Az első két nap pihenő nyilván jólesett, de most már folytatnám a napi rutint, mennék edzésre. Persze, kaptunk feladatokat a szakmai stábtól, de ez azért nagyon nem ugyanaz, mint a közös edzések.

A hónap elején érkezett a hír, hogy a következő évadot Debrecenben töltöd. Hogyan jött a lehetőség? Miként jutottál erre az elhatározásra?

Kaptam segítséget, méghozzá a vezetőedzőnktől, Elek Gábortól, ő kereste meg Köstner Vilmost, hogy mi lenne, ha… Viszont Gábor is hangsúlyozta, rajtam múlik, az én döntésem, hogy ezt a lehetőséget választom-e. Néhány napot gondolkodtam, de igazából nem kellett rajta sokat agyalni, jó választásnak tűnt a Debrecen, igent mondtam.

Lesz pár ismerős arc a DVSC-ben az Eb-aranyérmes juniorválogatottból. Az ő tanácsukat is kikértek?

Persze, beszéltem velük. A legtöbbet leendő poszttársammal, Arany Rebekával, aki úgy mint a többiek, csupa jót mondott a klubról. Ők is abban erősítettek meg, hogy bele kell vágnom ebbe az egy évbe, aztán pedig meglátjuk, mi történik.

A junior Európa-bajnok jobbszélsőnek hiányzik a kézilabda a kényszerszünet alatt Forrás: fradi.hu

A junior Európa-bajnok jobbszélsőnek hiányzik a kézilabda a kényszerszünet alatt  •  Forrás: fradi.hu

Milyennek láttad a mögöttünk hagyott hónapokat a félbeszakadt szezont? Van hiányérzeted?

Jól indult, az elején teljesen jól ment minden, aztán viszont az egyik edzésen megsérültem. Abból nem tudtam úgy visszajönni, ahogyan szerettem volna, rajtam múlt, hogy nem kaptam annyi játéklehetőséget, mint talán szerettem volna. De nem mondanám, hogy rossz szezon van mögöttem, belekóstoltam a Bajnokok Ligájába, és nagyon sokat tanultam.

Tavaly az MTK Budapestben, most az FTC-ben töltöttél el csaknem teljes évadot az NB I-be. Hogyan lehetne megfogalmazni, mire van szükség ahhoz, hogy igazi, stabil élvonalbeli kézilabdázóvá válj a következő években?

Nagyon egyszerűen, borzasztó sok munkára van szükség.

Bizonytalan hónapok vannak előtted. Hogyan tekintesz előre?

Mindenekelőtt várjuk, mikor folytatódhat a bajnokság, utána pedig reméljük, közösen részt vehetünk még az utolsó korosztályos világversenyünkön, a romániai U20-as világbajnokságon. A nyár végétől pedig ugye Debrecenben folytatom, ahol szeretnék majd minél többet a pályán lenni, és rutinosabb, érettebb játékossá válni.

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.04.04 14:29:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ausztrál bajnokságban vitézkedő Illawara Hawks kosárlabdacsapata súlyos anyagi gondokkal küzd, a klub év újoncának választott fiatalja, LaMelo Ball pedig a jelek szerint nem tétlenkedik: az NBA-be igyekvő 18 éves srác nemes egyszerűséggel megvásárolja imádott együttesét – minderről az ifjú menedzsere, Jermaine Jackson számolt be az ESPN-nek.

2020.03.09 09:48:14

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Lehet-e gond, ha egy sportág nagyon népszerűvé válik? Bírják-e a szakosztályok a megnövekedett érdeklődést edzőkkel, infrastruktúrával, ha egy-egy nagy siker után tömegével érkeznek a gyerekek? Öt hazai nevelőműhelyben érdeklődtünk.

2020.02.29 09:18:15

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Az utóbbi néhány évben egyre több 21 éves vagy annál fiatalabb külföldi labdarúgót szerződtetnek az NB I-es klubok. Sallói István, a Zalaegerszeg sportigazgatója szerint ezzel az égvilágon semmi baj nincs, sőt…

2020.02.26 13:48:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A második versenynap délelőttjén már a harmadik érmét (a második aranyat) szerezte meg a magyar küldöttség a sportlövők lengyelországi junior Európa-bajnokságán: Mészáros Eszter Pekler Zalánnal párban győzött a vegyes csapatok küzdelmeiben.

2020.02.21 13:37:14

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Hívta az FTC, a Siófok és a Brest, ő azonban a német élvonal harmadik helyezettjét választotta. A 18 éves junior Eb-aranyérmes kézilabdázóval, Albek Annával a Metzingenbe szerződésről, a nem várt megkeresésekről, az NB I-ről és a távlati céljairól is beszélgettünk.