HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.07.11 15:00 Frissítve: 2018.07.11 15:05

Kerékpársportok: éremesélyek a junior és U23-as Eb-n

Minden esély adott akár két magyar éremszerzéshez is az országúti kerékpárosok csütörtökön rajtoló junior és U23-as Európa-bajnokságán – véli a szövetségi kapitány, Dér Zsolt.

HIRDETÉS

K. T. I. - utanpotlassport.hu Összesen tizenkét magyar versenyző, tíz fiú és két lány utazott el Csehországba, ahol a hét második felében a kontinens legjobb 23 év alatti országúti kerékpárosai tekernek majd az érmekért.

Mivel a női időfutamokban nem lesz magyar induló, ezért küldöttségünk számára csupán pénteken kezdődik meg az Európa-bajnokság. Akkor az U23-as férfi kategóriában, a fiatal kora ellenére már kétszeres felnőtt magyar bajnok, Peák Barnabás áll majd rajthoz.

Peák Barnabás az U23-as Eb egyik legfőbb magyar éremesélyese Forrás: Bikemag

Peák Barnabás az U23-as Eb egyik legfőbb magyar éremesélyese  •  Forrás: Bikemag

„Az országos bajnokságon 49,1 kilométer/órás átlagot tekert, ami több mint biztató teljesítmény” – mesélte Peákkal kapcsolatban Dér Zsolt szövetségi kapitány. „Mindenképpen benne lehet a top tízes helyezés, de azt mondom, a dobogóra is jó esélye lehet, ha nem jön közbe semmilyen technikai malőr.”

Szombaton már a mezőnyversenyeké lesz a főszerep. Az U23-as nőknél Szabó Zsófia, a junioroknál Buzsáki Virág képviseli a magyar színeket. A két mezőny ugyanazon a pályán verseng majd, csupán a távban lesz eltérés: a tizenkilenc év alattiak valamivel több mint 75, az eggyel idősebbek 108 kilométert bringáznak a rajttól a célig.

„Virág számára fekszik a pálya, habitusa alapján jól mozoghat majd a versenyben. Eredetileg mountain bike-os, ezért a viszonylag nagy szintkülönbségektől sem kell őt félteni. A brnói pályán tizenegy kilométer egy kör, 340 méteres szintkülönbséggel. Ez már nehéz terepnek minősül, ahol ki fognak jönni az erőkülönbségek.” – tekintett a jövőbe Dér Zsolt.

Vasárnap aztán már kilenc magyarért is szoríthatunk. Peák Barnabás az időfutam után mezőnyben is elindul, mellette a Kontent DKSI-beli csapattársa, Gönczy Gergő, valamint négy Pannon Cycling Team-versenyző, Dina Márton, Dina Dániel, Valter Attila és Szöllősi Ferenc lesz ott az U23-as futamon. Nekik 140,4 kilométeren kell magukból a lehető legtöbbet kihozni.

„Remélhetőleg sikerül majd jó csoportba kerülni, és akkor ott lehetünk a táv hajrájában is az élmezőnyben. Vannak favoritok a mezőnyben és nem a mieink azok, viszont ami szintén biztos, hogy nálunk erőnlétileg mindenki rendben van. Kell egy kis szerencse is, de ha a táv utolsó felében ott lesz valamelyik versenyzőnk az élbolyban, bármi előfordulhat. Azt mondom, az elsőtől a harmincadik helyig minden benne van a pakliban az U23-asoknál” – jelentette ki a szövetségi kapitány.

Az U19-es magyar fiúk hárman vágnak neki a mezőnyversenynek: Tomka Boázra, Forray Andrásra és Mészáros Ábelre egyenként 118,8 kilométer vár majd a Brno és Zlín között kijelölt pályán.

További korosztályos hírek a KERÉKPÁRSPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.11.11 09:08:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A szombati nap a magyar úszósport ünnepe volt. Százhalombattán, a felnőtt rövid pályás országos bajnokság utolsó napján számos egyéni és korosztályos csúcs dőlt meg, miközben öt újabb taggal (dr. Sós Csaba, id. Knézy Jenő, Gyenge Valéria, Pásztory Dóra, Risztov Éva) bővült a Hírességek Csarnoka. Emellett a Jövő Bajnokai-program 2018-as díjazottjait is kihirdették.

2018.11.10 13:40:01

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Az év második legjobb európai ifjúsági korú sportolónőjének választották Késely Ajnát. A Kőbánya SC tizenötszörös junior Európa-bajnok és háromszoros ifjúsági olimpiai aranyérmes 17 éves versenyzőjét az osztrák kerékpáros Laura Stigger előzte meg, Késely a díjátadóról nyilatkozott az SzPress Hírszolgálatnak.

2018.11.07 12:08:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Megszerezte első győzelmét a 2018/19-es évadban a női junior kézilabda-válogatott, a fiatalok az MTK Budapest elleni vereség után 28–26-ra legyőzték edzőmeccsen a Kisvárda alakulatát.

2018.11.07 08:18:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Legutóbb egy tizenegyszer újjáélesztett, végül sikerrel meggyógyított tizenhét éves dabasi labdarúgó esetével hallatott magáról Dr. Merkely Béla professzor, a Semmelweis Egyetem rektora, a városmajori szívklinika igazgatója, aki nagy tapasztalatú szívgyógyászként az életmentő műveletekből is folyamatosan kiveszi a részét, miközben szakértő csapatával szervezetten éppen egy évtizede dolgozik azért, hogy kivédhető legyen a hirtelen szívhalál a sportolóknál. A nemzetközi hírű szakember – aki a fiatalkori szűrések fontosságáról is beszélt honlapunknak – meggyőződéssel vallja: a sportpályán, verseny, mérkőzés közben bekövetkező váratlan tragédia igenis megelőzhető.

2018.11.05 19:18:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Több, mint tíz év után hagyta el az érdi úszóklubot, és igazolt a Budapesti Honvédba a világ úszósportjának egyik legnagyobb ígérete, Milák Kristóf. A 18 éves versenyző, ahogyan ő fogalmazott, kicsit kinőtte előző egyesületét, ezért döntött a váltás mellett. Legfőbb célja, hogy nyugodt és tökéletes körülmények között készülhessen tovább két évvel a tokiói olimpia előtt.

HIRDETÉS
HIRDETÉS