HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.07.11 15:00 Frissítve: 2018.07.11 15:05

Kerékpársportok: éremesélyek a junior és U23-as Eb-n

Minden esély adott akár két magyar éremszerzéshez is az országúti kerékpárosok csütörtökön rajtoló junior és U23-as Európa-bajnokságán – véli a szövetségi kapitány, Dér Zsolt.

HIRDETÉS

K. T. I. - utanpotlassport.hu Összesen tizenkét magyar versenyző, tíz fiú és két lány utazott el Csehországba, ahol a hét második felében a kontinens legjobb 23 év alatti országúti kerékpárosai tekernek majd az érmekért.

Mivel a női időfutamokban nem lesz magyar induló, ezért küldöttségünk számára csupán pénteken kezdődik meg az Európa-bajnokság. Akkor az U23-as férfi kategóriában, a fiatal kora ellenére már kétszeres felnőtt magyar bajnok, Peák Barnabás áll majd rajthoz.

Peák Barnabás az U23-as Eb egyik legfőbb magyar éremesélyese Forrás: Bikemag

Peák Barnabás az U23-as Eb egyik legfőbb magyar éremesélyese  •  Forrás: Bikemag

„Az országos bajnokságon 49,1 kilométer/órás átlagot tekert, ami több mint biztató teljesítmény” – mesélte Peákkal kapcsolatban Dér Zsolt szövetségi kapitány. „Mindenképpen benne lehet a top tízes helyezés, de azt mondom, a dobogóra is jó esélye lehet, ha nem jön közbe semmilyen technikai malőr.”

Szombaton már a mezőnyversenyeké lesz a főszerep. Az U23-as nőknél Szabó Zsófia, a junioroknál Buzsáki Virág képviseli a magyar színeket. A két mezőny ugyanazon a pályán verseng majd, csupán a távban lesz eltérés: a tizenkilenc év alattiak valamivel több mint 75, az eggyel idősebbek 108 kilométert bringáznak a rajttól a célig.

„Virág számára fekszik a pálya, habitusa alapján jól mozoghat majd a versenyben. Eredetileg mountain bike-os, ezért a viszonylag nagy szintkülönbségektől sem kell őt félteni. A brnói pályán tizenegy kilométer egy kör, 340 méteres szintkülönbséggel. Ez már nehéz terepnek minősül, ahol ki fognak jönni az erőkülönbségek.” – tekintett a jövőbe Dér Zsolt.

Vasárnap aztán már kilenc magyarért is szoríthatunk. Peák Barnabás az időfutam után mezőnyben is elindul, mellette a Kontent DKSI-beli csapattársa, Gönczy Gergő, valamint négy Pannon Cycling Team-versenyző, Dina Márton, Dina Dániel, Valter Attila és Szöllősi Ferenc lesz ott az U23-as futamon. Nekik 140,4 kilométeren kell magukból a lehető legtöbbet kihozni.

„Remélhetőleg sikerül majd jó csoportba kerülni, és akkor ott lehetünk a táv hajrájában is az élmezőnyben. Vannak favoritok a mezőnyben és nem a mieink azok, viszont ami szintén biztos, hogy nálunk erőnlétileg mindenki rendben van. Kell egy kis szerencse is, de ha a táv utolsó felében ott lesz valamelyik versenyzőnk az élbolyban, bármi előfordulhat. Azt mondom, az elsőtől a harmincadik helyig minden benne van a pakliban az U23-asoknál” – jelentette ki a szövetségi kapitány.

Az U19-es magyar fiúk hárman vágnak neki a mezőnyversenynek: Tomka Boázra, Forray Andrásra és Mészáros Ábelre egyenként 118,8 kilométer vár majd a Brno és Zlín között kijelölt pályán.

További korosztályos hírek a KERÉKPÁRSPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.09.13 14:26:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Parádés hajrával, az utolsó percekben négy utánpótláskorú játékos által szerzett gólokkal győzött a Vác Siófokon a női kézilabda NB I-ben. Az évek óta a fiatalokra építő együttes a tavalyi évad után ismét bizonyította, hogy járható út a magyar tehetségek csapatba építése. Ezúttal a külföldi világklasszisok sora ellen.

2018.09.04 19:06:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

„A huszonhárom évig tartó birkózószövetségi elnöki munkásságom lezárultával, kétezer-tizennégyben rájöttem, hogy valamit még kellene csinálni, hiszen több, mint hat évtizede élek a sportágban. Mindent tőle kaptam, mindent neki köszönhetek. A most elkészült tankönyv a hálám újabb produktuma a legendás Mr. Tus-sportiskola után” – mondta a Mr. Tus-tankönyv bemutatóján Budapesten a két nap múlva 70 éves tuskirály, a 100. magyar olimpiai aranyérmet megszerző dr. Hegedüs Csaba.

2018.08.26 20:55:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Elődöntőbe jutott, így minimum bronzérmes Orbán Adrián a Duna Arénában zajló korosztályos boksz-világbajnokságon!

2018.08.23 11:45:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Sportpszichológusaink rendszeresen beszélnek arról: sportoló gyerekeinket hagyjuk meg gyerekeknek, hadd játszanak! Edzőink és pedagógusaink közben gyakran azt tapasztalják, a magyar fiatalok nem tudnak, nem tanulnak meg kellőképpen küzdeni. De milyennek látják őket és a környezetüket a hazánkban dolgozó neves külföldi szakemberek, Kim Rasmussentől Ivkovics Sztojanon át Nebojsa Vignjevicsig? Körképünkben dán, délszláv-magyar és belga szövetségi kapitány, illetve egy élvonalbeli szerb tréner beszél arról: kézi-, kosár-  és röplabdában, illetve labdarúgásban milyenek az utánpótláskorú sportolóink. És arról is, hogy milyenek lehetnének.

2018.08.05 10:06:01

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Senki nem akar túl nagy terhet rakni Halász Bence vállára, de a szakma sem tehet mást, minthogy legalább finoman utal rá: simán dobogós lehet már ilyen fiatalon is a berlini felnőtt Eb-n. Pedig a kalapácsvetés nem a húszévesek száma. És akkor még van egy 22 éves triónk is, sok tehetséggel megáldva.

HIRDETÉS
HIRDETÉS