HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.07.11 15:00 Frissítve: 2018.07.11 15:05

Kerékpársportok: éremesélyek a junior és U23-as Eb-n

Minden esély adott akár két magyar éremszerzéshez is az országúti kerékpárosok csütörtökön rajtoló junior és U23-as Európa-bajnokságán – véli a szövetségi kapitány, Dér Zsolt.

HIRDETÉS

K. T. I. - utanpotlassport.hu Összesen tizenkét magyar versenyző, tíz fiú és két lány utazott el Csehországba, ahol a hét második felében a kontinens legjobb 23 év alatti országúti kerékpárosai tekernek majd az érmekért.

Mivel a női időfutamokban nem lesz magyar induló, ezért küldöttségünk számára csupán pénteken kezdődik meg az Európa-bajnokság. Akkor az U23-as férfi kategóriában, a fiatal kora ellenére már kétszeres felnőtt magyar bajnok, Peák Barnabás áll majd rajthoz.

Peák Barnabás az U23-as Eb egyik legfőbb magyar éremesélyese Forrás: Bikemag

Peák Barnabás az U23-as Eb egyik legfőbb magyar éremesélyese  •  Forrás: Bikemag

„Az országos bajnokságon 49,1 kilométer/órás átlagot tekert, ami több mint biztató teljesítmény” – mesélte Peákkal kapcsolatban Dér Zsolt szövetségi kapitány. „Mindenképpen benne lehet a top tízes helyezés, de azt mondom, a dobogóra is jó esélye lehet, ha nem jön közbe semmilyen technikai malőr.”

Szombaton már a mezőnyversenyeké lesz a főszerep. Az U23-as nőknél Szabó Zsófia, a junioroknál Buzsáki Virág képviseli a magyar színeket. A két mezőny ugyanazon a pályán verseng majd, csupán a távban lesz eltérés: a tizenkilenc év alattiak valamivel több mint 75, az eggyel idősebbek 108 kilométert bringáznak a rajttól a célig.

„Virág számára fekszik a pálya, habitusa alapján jól mozoghat majd a versenyben. Eredetileg mountain bike-os, ezért a viszonylag nagy szintkülönbségektől sem kell őt félteni. A brnói pályán tizenegy kilométer egy kör, 340 méteres szintkülönbséggel. Ez már nehéz terepnek minősül, ahol ki fognak jönni az erőkülönbségek.” – tekintett a jövőbe Dér Zsolt.

Vasárnap aztán már kilenc magyarért is szoríthatunk. Peák Barnabás az időfutam után mezőnyben is elindul, mellette a Kontent DKSI-beli csapattársa, Gönczy Gergő, valamint négy Pannon Cycling Team-versenyző, Dina Márton, Dina Dániel, Valter Attila és Szöllősi Ferenc lesz ott az U23-as futamon. Nekik 140,4 kilométeren kell magukból a lehető legtöbbet kihozni.

„Remélhetőleg sikerül majd jó csoportba kerülni, és akkor ott lehetünk a táv hajrájában is az élmezőnyben. Vannak favoritok a mezőnyben és nem a mieink azok, viszont ami szintén biztos, hogy nálunk erőnlétileg mindenki rendben van. Kell egy kis szerencse is, de ha a táv utolsó felében ott lesz valamelyik versenyzőnk az élbolyban, bármi előfordulhat. Azt mondom, az elsőtől a harmincadik helyig minden benne van a pakliban az U23-asoknál” – jelentette ki a szövetségi kapitány.

Az U19-es magyar fiúk hárman vágnak neki a mezőnyversenynek: Tomka Boázra, Forray Andrásra és Mészáros Ábelre egyenként 118,8 kilométer vár majd a Brno és Zlín között kijelölt pályán.

További korosztályos hírek a KERÉKPÁRSPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.07.07 09:25:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Aranyérmes lett a leány U16-os kézilabda-válogatott a svédországi nyílt Európa-bajnokságon. A magyar csapat valamennyi mérkőzését megnyerte a göteborgi kontinensviadalon, a döntőben hosszabbításban múlta felül a franciákat (31–30).

2018.07.01 21:35:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Bámulatos! ‒ ezzel a jelzővel lehet leginkább leírni azt a hangulatot, amely a szurkolókkal megtelt debreceni Főnix Csarnokba költözött, ugyanis a hajdúsági városban rendezik a női U20-as kézilabda-világbajnokságot. Az első napon a hivatalos nyitóünnepség után ‒ a világhírű 2Cellos lenyűgöző előadásával megkoronázva ‒ a nyitómérkőzésen a magyar játékosok kápráztatták el a közönséget; nehézkesen ugyan, de végül 27‒24-re legyőzve Brazíliát.

2018.06.19 21:05:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Lezajlott a sportlövők ESC ifjúsági liga döntőjének kvalifikációja Innsbruckban, melynek során a magyar korosztályos válogatott a nyugati régió hatos mezőnyében küzdött meg Ausztria, Franciaország, Csehország, Olaszország és Szlovénia együttesével. Puskában sikerrel vették az akadályt a magyar fiatalok, és első helyen jutottak be az októberi fináléba, pisztolyban viszont nem sikerült a bravúr.

2018.06.16 20:34:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Parádés napot zártak a magyar leányok a serdülő Európa-bajnokság második napján Győrött, az Olimpiai Sportparkban. A mindössze 13 esztendős Fáth Laura a 33 kilogrammosok között szerzett ezüstérmet. Matyi Vivien a 46 kilósok versenyében, Szenttamási Róza és Borsos Viktóra az 50 kilogrammosok mezőnyében, míg Vizi Flóra az 54 kilósok csatájában nyert bronzérmet. A válogatott ezzel a teljesítménnyel a pontverseny ötödik helyén végezett.

2018.06.15 08:54:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Újabb két utánpótláskorú játékos kapott profi szerződést az FTC NB I-es csapatában. A 19 éves Bánfai Kírával és a 17 esztendős Tóth Nikolettel is hosszú távon számolnak a zöld-fehérek. Viszont még nem szeptembertől, ugyanis a fiatalok a következő évet a fejlődésük érdekében a szintén élvonalbeli MTK Budapest együttesében töltik.

HIRDETÉS
HIRDETÉS