utanpotlassport.hu 2019.06.10 19:43 Frissítve: 2019.06.10 19:46

Kerékpár: Tour de Hongrie-t akar nyerni Valter Attila

Az összetett elsőséget célozza meg Valter Attila a kedden rajtoló Tour de Hongrie körversenyen, amelyen csapatkapitányként áll rajthoz. A hegyimenőnek számító magyar kerekes egy nappal a rajt előtt beszélt honlapunknak várakozásairól.

„Nagyon jól érzem magam, hiszen végre egy egész hetet itthon tudtam lenni Csömörön. Bár rengeteget edzettem, viszont a családommal és a párommal is el tudtam tölteni egy kis időt, ez pedig számomra igazi kikapcsolódást jelent. Nagyon régen készültem ilyen kipihenten egy versenyre, fejben, erőben és motivációban is erősnek érzem magam” – nyilatkozta honlapunknak a 21. születésnapját szerdán ünneplő Valter Attila, aki csapata kapitányaként indul majd a viadalon.

A végső győzelemre tör hazai környezetben Fotó: bikemag.hu

A végső győzelemre tör hazai környezetben  •  Fotó: bikemag.hu

„Ez speciális, de nagyon jó helyzet, hiszen itt a srácok értem mennek, segítenek, ha szükség van rá, nagyon nem mindegy ez ilyen nagy versenyen” – tette hozzá, s megjegyezte, óriási ugrás tapasztalható a Tour de Hongrie színvonalában, mind szervezésben, mind az ellenfelek tekintetében, így kiváló versenyre számít.

Mint elmondta, nem zavarja, hogy hirtelen beköszöntött a nagy nyári meleg: „Bíztam benne, hogy jó idő lesz, hiszen nekem ezzel még nem volt problémám. Jól megizzadunk az elején, és onnan kezdve a meleg szél is hűsítő tud lenni, persze nagyon oda kell figyelnünk magukra így is.”

Valter Attila a versennyel kapcsolatban megjegyezte, nagyon résen kell lennie minden szakaszon: „Figyelnem kell minden egyes szökésre, hiszen ha valaki nagyon elmegy egy etapon, akkor azt már összetettben nehéz behozni. A legfontosabb, hogy minden nap az élbolyban kell célba érkeznem. Nekem a prológon például nem szabad sokat kapnom, én majd a hegyeken akarok valami használhatót összehozni, viszont ehhez már a nyitánykor is jól kell mennem” – mondta Valter Attila, aki előzetesen az összetett elsőséget célozta meg.

További híreink KERÉKPÁRSPORTOKBAN sportági aloldalunkon

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.06.21 16:02:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Újabb játékost ad a hazai felnőttélvonalba a balatonboglári Nemzeti Kézilabda Akadémia. A 19 éves irányító-átlövő Bálint Bence került az elmúlt szezonban bronzérmes Grundfos Tatabánya együtteséhez, ám súlyos sérülése miatt debütálása várhatóan csúszik.

2019.06.21 09:12:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A Trion SC fiataljai kiváló eredményekkel tértek haza a korosztályos öttusa Európa-bajnokságokról. Az egyesület vezetőedzője, Burcsa Szabolcs tanítványairól és a sikerek hátteréről is mesélt.

2019.06.18 16:57:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Andrásfi Tibort csupán a negyeddöntőben tudta megállítani jóval rutinosabb olasz ellenfele, de a 19 éves magyar párbajtőröző így is a nap legjobb magyar eredményét érte el a düsseldorfi felnőtt vívó Európa-bajnokságon.

2019.06.12 18:46:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Története legsikeresebb szezonját zárta a Nemzeti Kézilabda Akadémia. A balatonboglári mind a négy korosztályos bajnokság döntőjébe bejutottak, ebből kettőt meg is nyertek. Jövőre pedig mind a férfi, mind a női mezőnyben megcéloznák az NB I-es tagságot.

2019.06.12 14:16:09

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A Ferencváros U17-es labdarúgócsapata egy éven belül másodszor vívta meg sikerrel a három korosztály élvonalbeli szerepléséről döntő osztályozót. A Fradi idén a Mol Vidit verte meg, a fővárosiak a párharc mindkét meccsét megnyerték, 10–3-as összesítéssel győztek, és maradtak első osztályúak.