HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2019.01.23 13:03 Frissítve: 2019.01.23 13:11

Karate: magyar éremeső a Bozogan-emlékversenyen

Négy magyar klub karatékái indultak, s gyűjtöttek be egy híján kéttucatnyi érmet Kassán, a fiatalon elhunyt Michal Bozogan emlékére kiírt hétvégi nemzetközi versenyen, ahol a teljes mezőnyt tekintve három és félszázan próbáltak szerencsét a japán eredetű harcművészet elkötelezettjei közül.

Jancsó Kornél    utanpotlassport.hu Az idén tizenkettedik alkalommal rendezték meg a szlovákok a Bozogan-emlékversenyt, amelyen a korábbi esztendők gyakorlatának megfelelően a felnőtt karatékák mellett a gyermek, a kadét és a junior korosztályok tehetséges harcművészei is elindultak. A mi szempontunkból az is a hasonlatosság részének tekintendő, hogy ezúttal sem maradtak híján a remek eredményeknek a magyar résztvevők.

Tóth Vanda a felnőtteknél is győzött formagyakorlatával Forrás: justitiase.hu

Tóth Vanda a felnőtteknél is győzött formagyakorlatával
 •  Forrás: justitiase.hu

Olyannyira nem, hogy aranyból hármat, ezüstből és bronzból pedig egyformán tízet hoztak haza a Justitia Fuji-Yama SE, az UTE, a Vasas és a Gankaku Team Hungary versenyzői, akik 35 külföldi klub korosztályos kiválóságaival vetélkedtek. Az igazságosság istennőjének nevét viselő klubunk lett a legeredményesebb a kvartettből, amennyiben két első, egy második, továbbá egy harmadik helyet érdemeltek ki képviselői, s mivel valamennyit katában, azaz formagyakorlatban szerezték, meg is nyerték a csapatversenyt ebben a versenyszámban. A vonatkozó listán a Vasas is az élbolyban – egészen pontosan a hetedik pozícióban - végzett az egy ezüst és öt bronz alkotta medálkollekciónak köszönhetően.

A „jusztíciások” közül a legkimagaslóbban Tóth Vanda tette a dolgát: nemcsak saját korcsoportjában, a 16-17 éveseknél adta elő a teljes mezőnyt tekintve a leghitelesebben a képzelt ellenfelekkel vívott gyakorlatait, hanem „formás” alakítása aranyérmet ért a felnőttek (!) között is.

Küzdelemben – szakszóval kumitében – kevesebb babér termett, de itt is akadt magyar, aki a dobogó tetejére állhatott fel az eredményhirdetéskor: Csóka Boglárka, az UTE karatésa diadalmaskodott a 10-11 évesek korcsoportjában, a 40 kilósok súlycsoportjában. Az újpesti klub egy ezüsttel is gazdagodott, és a két medállal – a magyar klubcsapatok közül a legjobbként – a 12. helyen zárt a kumités eredményességi rangsorban.

Három junior kiválóságot illő még külön is megemlítenünk. A Vasasból Szedő Luca a 16-17 esztendősök 59 kg-os küzdelmi kategóriájában, a felnőttek között pedig a 61 kilósok súlycsoportjában nyert ezüstérmet. A Gankaku karatésa, Krammer Krisztián ugyancsak kumitében érdemelt ki két medált is: egy ezüstöt a 76 kg-os junior, egy bronzot pedig a 78 kilogrammos felnőtt kategóriában. Barta Roland, a Vasas versenyzője hatásos katáinak köszönhetően két bronzéremre tett szert Kassán: az egyiket a juniorok, a másikat a felnőttek mezőnyében érdemelte ki.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.02.21 18:21:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Nyártól a bajnoki címvédő MOL-Pick Szeged kézilabdacsapatát erősíti a 20 éves ifj. Rosta Miklós. A korosztályos válogatott beállós alig várja már a bemutatkozást a Tisza-parti együttesben, amelyben édesapja korábbi mezszámát viselheti szeptembertől.

2019.02.17 19:22:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Klujber Katrin és Pásztor Noémi érkezésével immár öt tavalyi junior-világbajnok játékos erősíti az FTC felnőtt női kézilabdacsapatát. A zöld-fehérek még nem kiforrott játékosokkal a fedélzeten gyakorlatilag bárki ellen felveszik a versenyt a Bajnokok Ligájában. A klub filozófiájáról, a fiatalos koncepcióról Elek Gábor vezetőedzőt, a már rutinos fradistának számító Márton Grétát és a legújabb szerzeményt, Pásztor Noémit kérdeztük.

2019.02.13 15:32:16

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A Ferencvárosi Torna Club újraindítja gyorskorcsolya-szakosztályát, ennek okán a zöld-fehér egyesület sajtótájékoztató keretein belül mutatta be szakmai vezetőit, illetve versenyzőit: a Liu testvérek a klubnál folytatják pályafutásukat.

2019.02.12 20:42:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A sikeres hétfői versenynapot követően kedden folytatódtak a 14. téli ifjúsági olimpiai fesztivál (EYOF) küzdelmei. Az előző napihoz hasonlóan ezúttal is a curlingesek és a rövid pályás gyorskorcsolyázók vitték a prímet. Bontovics Balázs egyéniben az 500 méteres távon szerzett bronzérmet, a vegyes váltónk pedig a 3000 méteres versenyszámban a pénteki döntőbe jutott. Dicséret illeti curlingeseinket is, akik mindkét mérkőzésüket megnyerték, és továbbra is előkelő helyen állnak csoportjukban.

2019.01.24 13:22:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Döntőbe jutott a junior Australian Openen a Nagy Adrienn, Kavagucsi Nacumi leánypáros. A magyar-japán kettős 59 perc alatt, három szettben győzte le francia-máltai ellenfelét, s ezzel mindketten eddigi karrierjük egyik legszebb pillanata előtt állnak. A fináléban egy amerikai duó ellen lépnek pályára.