utanpotlassport.hu 2019.01.23 13:03 Frissítve: 2019.01.23 13:11

Karate: magyar éremeső a Bozogan-emlékversenyen

Négy magyar klub karatékái indultak, s gyűjtöttek be egy híján kéttucatnyi érmet Kassán, a fiatalon elhunyt Michal Bozogan emlékére kiírt hétvégi nemzetközi versenyen, ahol a teljes mezőnyt tekintve három és félszázan próbáltak szerencsét a japán eredetű harcművészet elkötelezettjei közül.

Jancsó Kornél    utanpotlassport.hu Az idén tizenkettedik alkalommal rendezték meg a szlovákok a Bozogan-emlékversenyt, amelyen a korábbi esztendők gyakorlatának megfelelően a felnőtt karatékák mellett a gyermek, a kadét és a junior korosztályok tehetséges harcművészei is elindultak. A mi szempontunkból az is a hasonlatosság részének tekintendő, hogy ezúttal sem maradtak híján a remek eredményeknek a magyar résztvevők.

Tóth Vanda a felnőtteknél is győzött formagyakorlatával Forrás: justitiase.hu

Tóth Vanda a felnőtteknél is győzött formagyakorlatával
 •  Forrás: justitiase.hu

Olyannyira nem, hogy aranyból hármat, ezüstből és bronzból pedig egyformán tízet hoztak haza a Justitia Fuji-Yama SE, az UTE, a Vasas és a Gankaku Team Hungary versenyzői, akik 35 külföldi klub korosztályos kiválóságaival vetélkedtek. Az igazságosság istennőjének nevét viselő klubunk lett a legeredményesebb a kvartettből, amennyiben két első, egy második, továbbá egy harmadik helyet érdemeltek ki képviselői, s mivel valamennyit katában, azaz formagyakorlatban szerezték, meg is nyerték a csapatversenyt ebben a versenyszámban. A vonatkozó listán a Vasas is az élbolyban – egészen pontosan a hetedik pozícióban - végzett az egy ezüst és öt bronz alkotta medálkollekciónak köszönhetően.

A „jusztíciások” közül a legkimagaslóbban Tóth Vanda tette a dolgát: nemcsak saját korcsoportjában, a 16-17 éveseknél adta elő a teljes mezőnyt tekintve a leghitelesebben a képzelt ellenfelekkel vívott gyakorlatait, hanem „formás” alakítása aranyérmet ért a felnőttek (!) között is.

Küzdelemben – szakszóval kumitében – kevesebb babér termett, de itt is akadt magyar, aki a dobogó tetejére állhatott fel az eredményhirdetéskor: Csóka Boglárka, az UTE karatésa diadalmaskodott a 10-11 évesek korcsoportjában, a 40 kilósok súlycsoportjában. Az újpesti klub egy ezüsttel is gazdagodott, és a két medállal – a magyar klubcsapatok közül a legjobbként – a 12. helyen zárt a kumités eredményességi rangsorban.

Három junior kiválóságot illő még külön is megemlítenünk. A Vasasból Szedő Luca a 16-17 esztendősök 59 kg-os küzdelmi kategóriájában, a felnőttek között pedig a 61 kilósok súlycsoportjában nyert ezüstérmet. A Gankaku karatésa, Krammer Krisztián ugyancsak kumitében érdemelt ki két medált is: egy ezüstöt a 76 kg-os junior, egy bronzot pedig a 78 kilogrammos felnőtt kategóriában. Barta Roland, a Vasas versenyzője hatásos katáinak köszönhetően két bronzéremre tett szert Kassán: az egyiket a juniorok, a másikat a felnőttek mezőnyében érdemelte ki.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.01.24 19:06:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A junior vb- és Eb-, továbbá U23-as Eb-győztes cselgáncsozó, Özbas Szofi és a felnőttvilágbajnok kajakos, Kopasz Bálint lett 2019 legjobb utánpótláskorú sportolója. Mindez a tizenkilencedik alkalommal megrendezett Héraklész Díjátadó Gálán derült ki pénteken.

2020.01.23 19:06:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Elképesztő teljesítménnyel nyerte meg Pekler Zalán a junior légpuskások 10 m-es müncheni versenyét. A komáromi sportlövő jobbat lőtt, mint a világcsúcs (országos csúcsot ért el), ezek után azt kérdeztük tőle, mégis hogyan csinálta.

2020.01.14 21:07:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Elstartolt a junior leánykosarasok bajnokságának felsőházi rájátszása, amelyben a Csata DSE, a DVTK Akadémia és a Vasas Akadémia hozta ez idáig minden meccsét. A miskolciak eddig két mérkőzésből kétszer nyertek ugyanolyan arányú különbséggel: 68−67-re verték az NKA Pécs és a BEAC-Újbuda KA alakulatát is.

2020.01.14 13:07:01

Utánpótlássport G. G. utanpotlassport.hu

Fantasztikus hangulatú összecsapáson az LSU nyerte az amerikai egyetemi amerikaifutball-liga nagydöntőjét. A Tigrisek harcában – merthogy mindkét együttest Tigersnek hívják – 42–25-re diadalmaskodtak, ezzel 2007 óta az első, történetük negyedik végső sikerét aratták az NCAA-ben. Joe Burrow tovább halmozta a rekordokat.

2020.01.12 11:35:15

Utánpótlássport P. K. utanpotlassport.hu

Januárban még nem jellemzőek a kimondott utánpótlás-futballesemények, de februárban már indul a Premier League Cup, az UEFA Ifjúsági Liga, folytatódnak a hazai küzdelmek, majd márciustól már egyre több válogatott mérkőzést is rendeznek. Összegyűjtöttük a fontosabb, magyar vonatkozású futballesemények időpontjait, helyszíneit 2020-ból.