Karate: fiataljaink sikeres évnyitója Szamoborban

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.01.15. 19:09
Címkék
Biztatóan kezdték 2019-et karatés utánpótlásunk reprezentánsai: az új esztendő első jelentős nemzetközi megméretésén, a horvát Grand Prix-n egy halom érmet nyertek.

Jancsó Kornél – utanpotlassport.huIdén is a hagyományos szamobori GP jelentette az évnyitót a magyar karatésoknak, akik a mögöttünk hagyott hét végén huszonöt ország csaknem másfél ezer harcművésze alkotta mezőnyben nemcsak az indulók számát szaporították, hanem többen is nagyszerűen menetelve dobogós helyezéssel zárták a horvátországi túrát.Jancsó Kornél – utanpotlassport.huIdén is a hagyományos szamobori GP jelentette az évnyitót a magyar karatésoknak, akik a mögöttünk hagyott hét végén huszonöt ország csaknem másfél ezer harcművésze alkotta mezőnyben nemcsak az indulók számát szaporították, hanem többen is nagyszerűen menetelve dobogós helyezéssel zárták a horvátországi túrát.

Az ifi olimpián 5. Baranyi Zsófia bronzérmet nyert Szamoborban Forrás: mtk.hu
Az ifi olimpián 5. Baranyi Zsófia bronzérmet nyert Szamoborban Forrás: mtk.hu

Az ifi olimpián 5. Baranyi Zsófia bronzérmet nyert Szamoborban  •  Forrás: mtk.hu

Felnőttek is szerepeltek a 28. alkalommal kiírt nagydíjon, a legnagyobb „tételt” azonban a kadét, a junior és az U21-es korosztályok képviselői alkották, akik között a mieink is szép számban voltak jelen mind formagyakorlatban – szakszóval katában -, mind pedig kumitéban, vagyis küzdelemben.

A népes magyar jelenlét egyik fő magyarázata az, hogy a különböző küzdelmi kategóriákban a GP számított az első pontszerző állomásnak azon az úton, amely a Chilében sorra kerülő utánpótlás-világbajnokságra vezet, s aki a Dél-Amerikába utazó magyar válogatottba be akar kerülni, annak már a kvalifikációs szezonnyitó próbán is „megérte” jeleskedni.

Szamoborban elsősorban a magyar katások arattak sikert, de kumitében is avattak győztest honfitársaink közül, mégpedig Kiss András személyében. A honi sportági szövetség honlapjának összegzése szerint az UTE versenyzője a 18-20 évesek között a 60 kg-os súlycsoportban diadalmaskodott. Az októberi, Buenos Aires-i ifjúsági olimpián ötödikként végzett MTK-s Baranyi Zsófia harmadik lett 55 kilogrammban.

A formagyakorlatok eredményhirdetésekor pedig két magyar is a dobogó tetejére állhatott: az U21-es nőknél Fábián Csenge, a juniorkorú lányok között pedig MTK-s klubtársa, Kiss Zsófia is nyerni tudott, ráadásul utóbbi– a felnőttek közötti első versenyén – bronzérmet szerzett.

Külön siker, hogy a több mint kétszáz klub karatékáit felvonultató GP-n az összeredményeket tekintve az MTK bizonyult a legjobbnak.

A magyar érmesek:
formagyakorlat:
U21:
férfiak: 3. Forgács Tamás (Vasas)
nők: 1. Fábián Csenge (MTK)
juniorok:
lányok: 1. Kiss Zsófia (MTK)
kadétek:
lányok: 3. Kovács Dominika (MTK)
küzdelem:
U21:
férfiak:
60 kg: 1. Kiss András (UTE)
nők:
50 kg: 3. Klement Kármen (Vasas)
55 kg: 3. Baranyi Zsófia (MTK)
juniorok:
lányok:
53 kg: 2. Ilankovic Aleksandra (MTK)
3. Bihary Boglárka (UTE)
+59 kg: 3. Benkő Zsófia (MTK)
kadétok:
fiúk:
63 kg: 3. Farkas Milán (Koroibosz)
+70 kg: 2. Bartos Norbert (MTK)

További korosztályos híreink KARATÉBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik