utanpotlassport.hu 2019.04.15 18:06 Frissítve: 2019.04.15 18:13

Karate: ezernél több induló, tizenhat magyar érem Cacakon

Az U21-es mezőnyben egy, a juniorban két magyar aranyérmest avattak a szerbiai Cacakon, a felnőttek mellett az ifjabb korosztályokat is harcba szólító rangos nemzetközi karateversenyen, amelyen ezernél több karatéka vonult fel. A hagyományosan az Arany Övért kiírt viadalon Magyarországról felettébb népes csapat próbált szerencsét, s többeknek is érmet akasztottak a nyakába.

Jancsó Kornél – utanpotlassport.hu  Módfelett nagy múltú karateesemény, az immár 48. alkalommal meghirdetett Arany Öv kínált szereplési lehetőséget az elmúlt hét végén a japán gyökerű küzdősport avatott művelőinek, így a mieinknek is, akik nemcsak szép számban léptek tatamira, hanem az ezernél is több karatékát felvonultató cacaki versenyről 16 medállal gazdagabban tértek haza.

aranyövesmagyarok-cacak

Nagy csapat, sok érem – eredményes kirándulást tett Szerbiában a magyar karateválogatott  •  Forrás: karate.hu

A hét ezüst és hat bronz önmagában is megsüvegelendő, hiszen a különböző korosztályok mindegyikében a minőség is jelen volt a már fiatalon számos babért begyűjtött tehetségeknek köszönhetően. Már pusztán ezért nagy szó, hogy három győztest mi adtunk a megméretésen, amely az őszi chilei utánpótláscsúcsig vezető útnak – vagyis a kadét, junior és U21-es világbajnokság kvalifikációs pontszerző sorozatának – egyik állomása is volt.

Különösen kitett magáért a katával, tehát formagyakorlattal jelentkező Kiss Zsuzsa, aki a juniorkorú lányok versenyében szerzett aranyérme mellé a felnőttek között begyűjtött egy ezüstöt is. A 16 esztendős MTK-s versenyző, aki Miklós Nikolett tanítványa, hét különböző katát bemutatva menetelt a dobogó tetejéig, világversenyes érmest is maga mögé utasítva.

Kumitében, vagyis küzdelemben két honfitársunk is legyőzhetetlennek bizonyult. A 19 éves, az U21-eseknél már felnőtt vb-t és Eb-t is megjárt Fehér Péter többek között Eb-érmes olasz riválist verve nyert a 60 kilósok kategóriájában, ráadásul úgy, hogy négyből három mérkőzésén hátrányból fordítva diadalmaskodott.

Négy győzelmet aratott Ilankovic Aleksandra, a februári dániai korosztályos kontinensviadalon Európa-bajnokká avanzsált 16 éves MTK-s karatéka is, aki a szerbiai viadalon az 53 kilósoknál emlékeztetett mindenkit rá, hogy jelenleg ő a legjobb kortársai között. Mestere, Fischer Mihály okkal értékelt úgy honlapunknak, hogy Aleksandra roppant ígéretes versenyző, aki meggyőző teljesítménnyel érzékeltette, egyben tudatosította a többiekben, hogy kategóriájában nem véletlenül lett pár hete kontinenselső.

A szövetség beszámolója szerint eredményes szereplésével a nemzeti együttes – amely a közös nevezés miatt formailag klubnak számított a szerbiai Arany Öv-versenyen – az első helyen végzett az éremtáblázaton az egyesületek versenyében.

További korosztályos híreink KARATÉBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.04.22 19:44:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A Budapest Honvéd-MFA a 3. helyen zárt a VIII. Honvéd-kupán, miután a bronzmeccsen 0–1-ről fordítva, a kétgólos Benczenleitner Barna vezérletével 4–1-re legyőzte az izraeli Maccabi Petah Tikvát.

2019.04.22 18:34:17

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Kocsis Mihály testnevelő tanár élete és munkássága címmel jelent meg könyv a Központi Sportiskola egykori igazgatójáról, aki máig érvényes irányt szabott a magyar sport utánpótlás-nevelésének. A kötet – illusztris szerzők tolmácsolásában – a 20. század hazai történelmének és sportjának is árnyalt tükörképe.

2019.04.22 18:14:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A Hertha BSC labdarúgócsapata a hivatalos Instagram-oldalán tudatta, hogy a klub német U-válogatott középpályása, a 19 éves Dárdai Palkó múlt héten a Chemnitz elleni U23-as meccsen megsérült,  elszakadt a bokaszalagja, így ebben a szezonban már nem léphet pályára.

2019.04.18 11:24:03

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Bekerült az német U17-es válogatott Európa-bajnokságra készülő keretébe Dárdai Pál középső fia, Márton. A Herthában pallérozódó középhátvéd korábban már csapatkapitányként is vezethette a korosztályos-csapatot, továbbá alapember volt az elitkörben is, így nem meglepő, hogy Michael Feichtenbeiner számít rá az írországi kontinenstornán.

2019.04.11 17:04:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A mezőny egyik legfiatalabbjaként szerepelt élete első felnőtt Európa-bajnokságán a békéscsabaiak tehetséggel megáldott súlyemelője, Mitykó Veronika, aki a 71 kilósok kategóriájában összetettben a 11. helyen végzett Batumiban.