utanpotlassport.hu 2019.04.15 18:06 Frissítve: 2019.04.15 18:13

Karate: ezernél több induló, tizenhat magyar érem Cacakon

Az U21-es mezőnyben egy, a juniorban két magyar aranyérmest avattak a szerbiai Cacakon, a felnőttek mellett az ifjabb korosztályokat is harcba szólító rangos nemzetközi karateversenyen, amelyen ezernél több karatéka vonult fel. A hagyományosan az Arany Övért kiírt viadalon Magyarországról felettébb népes csapat próbált szerencsét, s többeknek is érmet akasztottak a nyakába.

Jancsó Kornél – utanpotlassport.hu  Módfelett nagy múltú karateesemény, az immár 48. alkalommal meghirdetett Arany Öv kínált szereplési lehetőséget az elmúlt hét végén a japán gyökerű küzdősport avatott művelőinek, így a mieinknek is, akik nemcsak szép számban léptek tatamira, hanem az ezernél is több karatékát felvonultató cacaki versenyről 16 medállal gazdagabban tértek haza.

aranyövesmagyarok-cacak

Nagy csapat, sok érem – eredményes kirándulást tett Szerbiában a magyar karateválogatott  •  Forrás: karate.hu

A hét ezüst és hat bronz önmagában is megsüvegelendő, hiszen a különböző korosztályok mindegyikében a minőség is jelen volt a már fiatalon számos babért begyűjtött tehetségeknek köszönhetően. Már pusztán ezért nagy szó, hogy három győztest mi adtunk a megméretésen, amely az őszi chilei utánpótláscsúcsig vezető útnak – vagyis a kadét, junior és U21-es világbajnokság kvalifikációs pontszerző sorozatának – egyik állomása is volt.

Különösen kitett magáért a katával, tehát formagyakorlattal jelentkező Kiss Zsuzsa, aki a juniorkorú lányok versenyében szerzett aranyérme mellé a felnőttek között begyűjtött egy ezüstöt is. A 16 esztendős MTK-s versenyző, aki Miklós Nikolett tanítványa, hét különböző katát bemutatva menetelt a dobogó tetejéig, világversenyes érmest is maga mögé utasítva.

Kumitében, vagyis küzdelemben két honfitársunk is legyőzhetetlennek bizonyult. A 19 éves, az U21-eseknél már felnőtt vb-t és Eb-t is megjárt Fehér Péter többek között Eb-érmes olasz riválist verve nyert a 60 kilósok kategóriájában, ráadásul úgy, hogy négyből három mérkőzésén hátrányból fordítva diadalmaskodott.

Négy győzelmet aratott Ilankovic Aleksandra, a februári dániai korosztályos kontinensviadalon Európa-bajnokká avanzsált 16 éves MTK-s karatéka is, aki a szerbiai viadalon az 53 kilósoknál emlékeztetett mindenkit rá, hogy jelenleg ő a legjobb kortársai között. Mestere, Fischer Mihály okkal értékelt úgy honlapunknak, hogy Aleksandra roppant ígéretes versenyző, aki meggyőző teljesítménnyel érzékeltette, egyben tudatosította a többiekben, hogy kategóriájában nem véletlenül lett pár hete kontinenselső.

A szövetség beszámolója szerint eredményes szereplésével a nemzeti együttes – amely a közös nevezés miatt formailag klubnak számított a szerbiai Arany Öv-versenyen – az első helyen végzett az éremtáblázaton az egyesületek versenyében.

További korosztályos híreink KARATÉBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.02.09 12:37:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ifjúsági ergométeres kontinensviadal után a párizsi világbajnokságon is megvillantotta klasszisát az Arrabona Evezős Klub 18 éves versenyzője, Siska Bettina, elvégre 500 méteren új egyéni csúccsal a dobogó második fokára állt fel, s nevelőedzője, Halmainé Mészáros Éva szerint immár „stabilan hozza, amit tud".

2020.02.02 16:06:15

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Számos utánpótlássikerről adunk hírt, ám jól tudjuk: ezek még nem garantálják a fényes felnőttpályafutást. Most az érem másik oldalát vizsgáltuk meg: olyan sportolókkal beszéltünk, akik utánpótláskorúként nem arattak nagy sikereket, de későn érő típusként szép pályafutást építettek.

2020.01.24 19:06:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A junior vb- és Eb-, továbbá U23-as Eb-győztes cselgáncsozó, Özbas Szofi és a felnőttvilágbajnok kajakos, Kopasz Bálint lett 2019 legjobb utánpótláskorú sportolója. Mindez a tizenkilencedik alkalommal megrendezett Héraklész Díjátadó Gálán derült ki pénteken.

2020.01.23 19:06:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Elképesztő teljesítménnyel nyerte meg Pekler Zalán a junior légpuskások 10 m-es müncheni versenyét. A komáromi sportlövő jobbat lőtt, mint a világcsúcs (országos csúcsot ért el), ezek után azt kérdeztük tőle, mégis hogyan csinálta.

2020.01.14 21:07:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Elstartolt a junior leánykosarasok bajnokságának felsőházi rájátszása, amelyben a Csata DSE, a DVTK Akadémia és a Vasas Akadémia hozta ez idáig minden meccsét. A miskolciak eddig két mérkőzésből kétszer nyertek ugyanolyan arányú különbséggel: 68−67-re verték az NKA Pécs és a BEAC-Újbuda KA alakulatát is.