UP-info utanpotlassport.hu 2019.10.21 18:07 Frissítve: 2019.10.21 18:13

Karate: a zavargások ellenére megtartják a korosztályos vb-t Chilében

A dél-amerikai országban a napokban kitört zavargások ellenére a Karate Világszövetség (WKF) megrendezi a kadét, junior és U21-es világbajnokságot, amelyre az ország fővárosában, Santiago de Chilében kerül sor szerdától vasárnapig.

A világszervezet  folyamatos kapcsolatban áll a helyi hatóságokkal, akik garantálták a vb biztonságos lebonyolítását és a résztvevők épségét. A Magyar Karate Szakszövetség úgy döntött: a válogatott részt vesz az eseményen.

Chilében áll a bál. Az ország több pontján, köztük a kadét, junior és U21-es karate világbajnokságnak is otthont adó Santiago de Chilében is rendkívüli állapotot hirdetett a kormány, miután múlt hét pénteken véres összecsapásokkal járó gyújtogatások, zavargások törtek ki a helyi tüntetők és katonák között.

A Karate Világszövetség (WKF) egyértelműen jelezte a nemzeti szövetségeknek, hogy a verseny lebonyolítását a katonaság és a rendőrség biztosítja. Felhívta viszont az érintettek figyelmét arra, hogy mindenki tartsa be a szükséges biztonsági előírásokat. Az információk szerint a világbajnokságon résztvevő országok jelentős része már megérkezett Chilébe.

29 karatéka képviseli Magyarországot a chilei korosztályos vb-n Forrás: karate.hu

Huszonkilenc karatéka képviseli Magyarországot a chilei korosztályos vb-n  •  Forrás: karate.hu

A magyar küldöttség egy része, több versenybíró és szakvezető már napok óta Santiago de Chilében tartózkodik. A csapat szállása, akárcsak a világbajnokságnak otthont adó sportcsarnok a zavargások helyszínétől távol helyezkedik el. A magyar versenyzők felkészültek, és indulni akarnak a legrangosabb, két évente sorra kerülő megméretésen.

A hazai szövetség közleményben tudatta, mindent megtesz annak érdekében, hogy a csapat utazása és versenyzése a lehető legnagyobb rendben és biztonságban valósuljon meg. Ennek érdekében a szövetség felvette a kapcsolatot a Külgazdasági és Külügyminisztériummal, folyamatosan tájékozódik és informálja az érintetteket.

A szerdától vasárnapig tartó világversenyen 96 ország közel 1600 versenyzője vesz részt. Magyarországot 29 karatéka képviseli, akik a korosztályos kumite válogatott edzői – Fischer Mihály, Papp Miklós és Egri Tamás –, illetve a kata edzők – Büchler Zsolt és Anti Zsuzsanna – irányítása alatt készültek Tatán.

KADÉT, JUNIOR ÉS U21-ES VB, SANTIAGO DE CHILE
A magyar indulók
Kadét:
Fiúk
Kata: Bárdos Ádám (Sportingbudo)
52 kg: Istovics Ádám (Honvéd)
63 kg: Szilágyi Bence (Honvéd)
+70 kg: Bartos Norbert (MTK)
Lányok
Kata: Kovács Dominika (MTK)
47 kg: Jakubovics Dalma (UTE)
54 kg: Lintz Alexandra (UTE)
Junior
Fiúk:
Kata: Kántor Zéta (Szkítia)
55 kg: Baranyi Barnabás (MTK)
61 kg: Béres Botond (BVSC-Zugló)
68 kg: Király Pál (UTE)
76 kg: Botos Botond (MTK)
+76 kg: Frankó Dániel (Szarvas)
Lányok:
Kata: Kiss Zsófia (MTK)
48 kg: Forintos Fruzsina (Toriki)
53 kg: Ilankovic Aleksandra (MTK)
59 kg: Bihary Boglárka (UTE)
+59 kg: Benkő Zsófia (MTK)
U21
Férfiak:
Kata: Barta Roland (Vasas)
60 kg: Fehér Péter (MTK)
67 kg Nichols Dávid (UTE)
75 kg: Kapdebo Botond (BVSC-Zugló)
84 kg: Knirsch Marcell (Vasas)
Nők:
Kata: Fábián Csenge (MTK)
50 kg: Klement Kármen (Vasas)
55 kg: Baranyi Zsófia (MTK)
61 kg: Takács Virág Vivien (Toriki)
68 kg: Czagány Dóra (MTK)
+68 kg: Pap Dorottya (UTE)

További korosztályos hírek KARATÉBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.07.23 16:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

„Ebben a csapatban a vizet hordani vagy az időkérést meghallgatni is hatalmas dolog” – mondja az FTC 17 éves kézilabdázója, a felnőttekkel készülő Ballai Borbála, aki azt is elárulja, kitől tanulta a legtöbbet a nagyok között.

2020.07.20 14:55:15

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A HISZEK Benned Sport Program második alprogramjának legújabb, ötödik ütemében 250 millió forintot osztanak szét a kis és közepes sportszervezetek között.

2020.07.17 20:07:16

Utánpótlássport K. B. utanpotlassport.hu

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnökének, Kulcsár Krisztiánnak a véleményét kértük az után, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) kongresszusa elfogadta a 2022-es dakari ifjúsági olimpia négyéves halasztásáról szóló javaslatot.

2020.07.16 15:57:01

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Nemcsak az NB I-es csapatban, hanem a dunaújvárosi utánpótlásban is szerepet vállal a visszatérő Bulath Anita. A 106-szoros válogatott irányítót a számára nem is annyira ismeretlen feladatról kérdeztük.

2020.06.08 14:13:15

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Kovács Bálint, a H-Moto Team 18 éves gyorsaságimotorosa harmadik lett a cseh bajnokság elmúlt hétvégén rendezett brnói fordulójának első futamán.