UP-info utanpotlassport.hu 2019.10.21 18:07 Frissítve: 2019.10.21 18:13

Karate: a zavargások ellenére megtartják a korosztályos vb-t Chilében

A dél-amerikai országban a napokban kitört zavargások ellenére a Karate Világszövetség (WKF) megrendezi a kadét, junior és U21-es világbajnokságot, amelyre az ország fővárosában, Santiago de Chilében kerül sor szerdától vasárnapig.

A világszervezet  folyamatos kapcsolatban áll a helyi hatóságokkal, akik garantálták a vb biztonságos lebonyolítását és a résztvevők épségét. A Magyar Karate Szakszövetség úgy döntött: a válogatott részt vesz az eseményen.

Chilében áll a bál. Az ország több pontján, köztük a kadét, junior és U21-es karate világbajnokságnak is otthont adó Santiago de Chilében is rendkívüli állapotot hirdetett a kormány, miután múlt hét pénteken véres összecsapásokkal járó gyújtogatások, zavargások törtek ki a helyi tüntetők és katonák között.

A Karate Világszövetség (WKF) egyértelműen jelezte a nemzeti szövetségeknek, hogy a verseny lebonyolítását a katonaság és a rendőrség biztosítja. Felhívta viszont az érintettek figyelmét arra, hogy mindenki tartsa be a szükséges biztonsági előírásokat. Az információk szerint a világbajnokságon résztvevő országok jelentős része már megérkezett Chilébe.

29 karatéka képviseli Magyarországot a chilei korosztályos vb-n Forrás: karate.hu

Huszonkilenc karatéka képviseli Magyarországot a chilei korosztályos vb-n  •  Forrás: karate.hu

A magyar küldöttség egy része, több versenybíró és szakvezető már napok óta Santiago de Chilében tartózkodik. A csapat szállása, akárcsak a világbajnokságnak otthont adó sportcsarnok a zavargások helyszínétől távol helyezkedik el. A magyar versenyzők felkészültek, és indulni akarnak a legrangosabb, két évente sorra kerülő megméretésen.

A hazai szövetség közleményben tudatta, mindent megtesz annak érdekében, hogy a csapat utazása és versenyzése a lehető legnagyobb rendben és biztonságban valósuljon meg. Ennek érdekében a szövetség felvette a kapcsolatot a Külgazdasági és Külügyminisztériummal, folyamatosan tájékozódik és informálja az érintetteket.

A szerdától vasárnapig tartó világversenyen 96 ország közel 1600 versenyzője vesz részt. Magyarországot 29 karatéka képviseli, akik a korosztályos kumite válogatott edzői – Fischer Mihály, Papp Miklós és Egri Tamás –, illetve a kata edzők – Büchler Zsolt és Anti Zsuzsanna – irányítása alatt készültek Tatán.

KADÉT, JUNIOR ÉS U21-ES VB, SANTIAGO DE CHILE
A magyar indulók
Kadét:
Fiúk
Kata: Bárdos Ádám (Sportingbudo)
52 kg: Istovics Ádám (Honvéd)
63 kg: Szilágyi Bence (Honvéd)
+70 kg: Bartos Norbert (MTK)
Lányok
Kata: Kovács Dominika (MTK)
47 kg: Jakubovics Dalma (UTE)
54 kg: Lintz Alexandra (UTE)
Junior
Fiúk:
Kata: Kántor Zéta (Szkítia)
55 kg: Baranyi Barnabás (MTK)
61 kg: Béres Botond (BVSC-Zugló)
68 kg: Király Pál (UTE)
76 kg: Botos Botond (MTK)
+76 kg: Frankó Dániel (Szarvas)
Lányok:
Kata: Kiss Zsófia (MTK)
48 kg: Forintos Fruzsina (Toriki)
53 kg: Ilankovic Aleksandra (MTK)
59 kg: Bihary Boglárka (UTE)
+59 kg: Benkő Zsófia (MTK)
U21
Férfiak:
Kata: Barta Roland (Vasas)
60 kg: Fehér Péter (MTK)
67 kg Nichols Dávid (UTE)
75 kg: Kapdebo Botond (BVSC-Zugló)
84 kg: Knirsch Marcell (Vasas)
Nők:
Kata: Fábián Csenge (MTK)
50 kg: Klement Kármen (Vasas)
55 kg: Baranyi Zsófia (MTK)
61 kg: Takács Virág Vivien (Toriki)
68 kg: Czagány Dóra (MTK)
+68 kg: Pap Dorottya (UTE)

További korosztályos hírek KARATÉBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.11.09 15:03:15

Utánpótlássport P. K. utanpotlassport.hu

A svájci székhelyű Sporttudományok Nemzetközi Központja (CIES) októberben tette közzé azt a tanulmányát, amely a 2000-ben vagy azt követően született labdarúgókat a felnőttek között szerzett rutinjuk alapján rangsorolta. Mint ismeretes, Szoboszlai Dominikot a 23. helyre sorolták. A 100-as listát október 1-gyel bezárólag készítették, de az elmúlt hetekben is több 19 éves vagy annál fiatalabb labdarúgó tette le a névjegyét az európai topligákban vagy a nemzetközi kupákban – folyamatosan bővül a lista, itt az új generáció!

2019.11.08 11:46:02

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Elkészítették a 2021-es U21-es labdarúgó Európa-bajnokság előzetes menetrendjét, amely szerint mindkét rendező ország, vagyis Magyarország és Szlovénia válogatottja már a nyitónapon pályára lép. Az U21-es Európa-bajnokságok történetében most először lesz két ország a torna házigazdája.

2019.11.01 20:14:15

Utánpótlássport Krasznai Bence utanpotlassport.hu

Nem sikerült jól kötöttfogású birkózóink bemutatkozása a budapesti U23-as világbajnokság ötödik versenynapján: öt, esélyes versenyzőnkből csupán ketten, a minszki Európa Játékok ezüstérmese, Torba Erik (63 kg) és Rácz Richárd (55 kg) folytathatja a vigaszágon szombaton a Ludovika Arénában. Lévai Zoltán (77 kg), Papp Bertalan (87 kg) és Érsek Róbert (130 kg) kiesett.

2019.11.01 17:54:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az 57 kilogrammos Kovács Kitti ötödik helyezésével indult az oroszországi Izsevszkben zajló U23-as Európa-bajnokság, amelyen a magyar válogatott 14 (köztük 11 juniorkorú) versenyzővel igyekszik minél eredményesebben helytállni. A nyitónapon négy magyarért szoríthattunk, közülük egyedül a Budapesti Honvéd SE dzsúdósa léphetett tatamira éremért, Varga Brigitta (57 kg), Monori Dániel (60 kg) és Boros Bence (67 kg) számára hamar véget ért a megméretés.

2019.10.29 19:53:16

Utánpótlássport Krasznai Bence utanpotlassport.hu

Az Oroszországból nemrégiben honosított Kuramagomedov Murad (74 kg) egészen az elődöntőig menetelt az U23-as birkózó világbajnokság második, szabadfogású versenynapján, a Ludovika Arénában. Ott azonban már nem bírt az irániak fiatal kiválóságával, Mohammad Nohidilarimivel, így szerdán a bronzéremért léphet szőnyegre. A vigaszágon folytathatja a viadalt a még junior Budai-Kovács Marcell (61 kg), így érte is szoríthatunk a folytatásban.