utanpotlassport.hu 2019.06.25 15:44 Frissítve: 2019.06.25 15:47

Kajak-kenu: Makrai Csaba érmektől fénylő nyarat vár az utánpótlástól

Véget ért a két idei korosztályos válogatóverseny, és körvonalazódik, sőt összeállt a csapat az ifjúsági Európa- és világbajnokságra. Az utánpótlás-válogatott szövetségi kapitányával, Makrai Csabával beszélgettünk az idei reményekről, várakozásokról.

Szolnokon válogatták a fiatalokat a gyorsasági szakág idei két legfontosabb korosztályos eseményére, az ifjúsági és U23-as Európa-, illetve világbajnokságra. Ahogyan az utóbbi években, úgy az idén is hatalmas versengés alakult ki a két kvalifikációs viadalon.

A PACS-PACS SE két kenusát, Gönczöl Laurát (balra) és Opavszky Rékát nem lehetett legyőzni az ifjúsági válogatóversenyeken

A PACS-PACS SE két kenusát, Gönczöl Laurát (balra) és Opavszky Rékát nem lehetett legyőzni az ifjúsági válogatóversenyeken

Az utánpótlás szövetségi kapitány, Makrai Csaba is elégedett volt a vízre szálló fiatalok produkciójával:

„Nagyon színvonalas futamokat láthattunk, a legnagyobb örömömre óriási rivalizálás alakult ki a fiatalok között, láthatóan jól felkészített versenyzők szerepeltek a válogatóviadalokon. Több számban is úgymond trónfosztás történt, ami a hazai utánpótlás erejét jelzi.”

A kapitány elmondta, jól látszik, hogy leány kajakban továbbra is pokoli erős a magyar csapat, és a fiúk is jók lehetnek a világversenyre, de természetesen a kenusoktól is sokat vár a nagy nyári eseményeken.

Júliusban ugyanis a csehországi Racicében Eb-t, augusztusban a romániai Pitestiben pedig világbajnokságot rendeznek az ifjúsági, illetve az U23-as korosztálynak. Az utóbbi viadalt háromhetes közös válogatott edzőtábor előzi meg Dunavarsányban, a két esemény közül egyértelműen a vb-t helyezi előtérbe a magyar szakvezetés. Ez egyébként egyáltalán nem számít újdonságnak, hiszen tavaly is a világbajnokságon szerepelt lényegesen jobban a válogatott.

Ennek megfelelően a romániai világbajnokságra utazik a legerősebb magyar keret, míg a racicei Eb-n az úgynevezett B válogatott szerepel, természetesen komoly célokkal.

„Az Európa-bajnokságon mindenképpen többet várok a tavalyi eredményeknél, mivel szerintem idén  a kontinensversenyre is nemzetközileg ütőképes garnitúra állhat össze olyan fiatalokkal, akik bárhol megállják a helyüket. A világbajnokságon pedig ugyanazt a fantasztikus teljesítményeket szeretném látni, mint tavaly. A válogatók alapján azt hiszem, minden adott lesz ehhez.”

További korosztályos hírek KAJAK-KENUBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.07.21 23:09:01

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

„A játékosaink nem tanultak meg védekezni a klubokban, így nem tudunk nemzetközi szinten eredményes kézilabdát játszani" – értékelt csalódottan a Sport TV-nek Gyurka János vezetőedző a tanítványok produkciója láttán. A magyar juniorválogatott 36–28-ra kikapott a portugáloktól, a két csapat közti különbség félelmetes volt.

2019.07.21 19:29:01

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A birkózók szerezték a magyar küldöttség első érmét az azeri fővárosban zajló EYOF-on. A szabadfogás 55 kg-os súlycsoportjában a szegedi Kiss Benedek lengyel, finn és – a bronzmérkőzésen – ukrán ellenfelet győzött le. A kötöttfogású Vitek Amadeusz kilencedik lett.

2019.07.21 09:09:01

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Sorozatunkban utazásra invitáljuk olvasóinkat – a sportágak birodalmába. Túrakalauzunk egy-egy utánpótláskorú sportoló, edző és felnőtt klasszis; az ő segítségükkel igyekszünk bemutatni, milyen adottságok birtokában érdemes belevágni egy-egy sportágba, no meg azt, hogy mire számíthatnak azok a fiatalok, akik már ki is nézték maguknak valamelyik edzőtermet, pályát vagy uszodát. Ezúttal annak jártunk utána, miért jó a műugrás?

2019.07.06 13:08:14

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A MOL Fehérvár FC leigazolta a Haladás együttesétől Funsho Bamgboyet. A 20 esztendős nigériai szélső célja, hogy bekerüljön válogatottja, a szupersasok felnőttkeretébe. A székesfehérváriak új üdvöskéjéről Kovács Zoltán sportigazgató is elismerően nyilatkozott a klub honlapjának.

2019.07.05 14:09:01

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Rajtbüntetés és plusz 50 kiló – várhatóan nem Tassi Attila és nem is a Honda hétvégéje lesz a soron következő portugáliai állomás a túraautós világkupa-sorozatban (WTCR). A 20 éves magyar ennek ellenére bizakodó a nyári szünet előtti utolsó megmérettetést illetően.