utanpotlassport.hu 2019.06.25 15:44 Frissítve: 2019.06.25 15:47

Kajak-kenu: Makrai Csaba érmektől fénylő nyarat vár az utánpótlástól

Véget ért a két idei korosztályos válogatóverseny, és körvonalazódik, sőt összeállt a csapat az ifjúsági Európa- és világbajnokságra. Az utánpótlás-válogatott szövetségi kapitányával, Makrai Csabával beszélgettünk az idei reményekről, várakozásokról.

Szolnokon válogatták a fiatalokat a gyorsasági szakág idei két legfontosabb korosztályos eseményére, az ifjúsági és U23-as Európa-, illetve világbajnokságra. Ahogyan az utóbbi években, úgy az idén is hatalmas versengés alakult ki a két kvalifikációs viadalon.

A PACS-PACS SE két kenusát, Gönczöl Laurát (balra) és Opavszky Rékát nem lehetett legyőzni az ifjúsági válogatóversenyeken

A PACS-PACS SE két kenusát, Gönczöl Laurát (balra) és Opavszky Rékát nem lehetett legyőzni az ifjúsági válogatóversenyeken

Az utánpótlás szövetségi kapitány, Makrai Csaba is elégedett volt a vízre szálló fiatalok produkciójával:

„Nagyon színvonalas futamokat láthattunk, a legnagyobb örömömre óriási rivalizálás alakult ki a fiatalok között, láthatóan jól felkészített versenyzők szerepeltek a válogatóviadalokon. Több számban is úgymond trónfosztás történt, ami a hazai utánpótlás erejét jelzi.”

A kapitány elmondta, jól látszik, hogy leány kajakban továbbra is pokoli erős a magyar csapat, és a fiúk is jók lehetnek a világversenyre, de természetesen a kenusoktól is sokat vár a nagy nyári eseményeken.

Júliusban ugyanis a csehországi Racicében Eb-t, augusztusban a romániai Pitestiben pedig világbajnokságot rendeznek az ifjúsági, illetve az U23-as korosztálynak. Az utóbbi viadalt háromhetes közös válogatott edzőtábor előzi meg Dunavarsányban, a két esemény közül egyértelműen a vb-t helyezi előtérbe a magyar szakvezetés. Ez egyébként egyáltalán nem számít újdonságnak, hiszen tavaly is a világbajnokságon szerepelt lényegesen jobban a válogatott.

Ennek megfelelően a romániai világbajnokságra utazik a legerősebb magyar keret, míg a racicei Eb-n az úgynevezett B válogatott szerepel, természetesen komoly célokkal.

„Az Európa-bajnokságon mindenképpen többet várok a tavalyi eredményeknél, mivel szerintem idén  a kontinensversenyre is nemzetközileg ütőképes garnitúra állhat össze olyan fiatalokkal, akik bárhol megállják a helyüket. A világbajnokságon pedig ugyanazt a fantasztikus teljesítményeket szeretném látni, mint tavaly. A válogatók alapján azt hiszem, minden adott lesz ehhez.”

További korosztályos hírek KAJAK-KENUBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.05.22 14:06:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A 18 éves teniszező, Drahota-Szabó Dorka a Budapest-kupa elnevezésű vegyes csapatversenyen; Bondár Annát győzte le két játszmában.

2020.05.13 13:01:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A szövetség honlapján jelentette be, hogy az U20-as jégkorong-válogatott irányítását a 225-szörös válogatott Horváth András veszi át. Az új kapitány csak olyan játékosokat lát szívesen a nemzeti csapatban, akik büszkék arra, hogy felölthetik magukra a címerest mezt.

2020.05.12 09:11:17

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Az MLSZ döntése értelmében hivatalosan is véget értek a korosztályos bajnokságok; helyezettek, illetve végeredmény alapján feljutók és kiesők nincsenek, az UEFA Ifjúsági Ligában az ETO FC Győr U19-es csapata indulhat.

2020.05.08 12:21:15

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Amennyiben a RB Salzburg elfogadná az AC Milan által a Tuttosport szerint tett 20 millió eurós ajánlatot, úgy a 19 éves Szoboszlai Dominik lehetne minden idők legdrágább magyar labdarúgója.

2020.05.01 13:31:16

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

A LEN (Európai Úszó Szövetség) vezető testülete úgy határozott, hogy elhalasztja a 2020-as junior Európa-bajnokságot az összes szakágban (úszás, nyílt vízi úszás, műugrás, műúszás, vízilabda).