Kajak-kenu: Makrai Csaba érmektől fénylő nyarat vár az utánpótlástól

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.06.25. 15:44
Címkék
Véget ért a két idei korosztályos válogatóverseny, és körvonalazódik, sőt összeállt a csapat az ifjúsági Európa- és világbajnokságra. Az utánpótlás-válogatott szövetségi kapitányával, Makrai Csabával beszélgettünk az idei reményekről, várakozásokról.

Szolnokon válogatták a fiatalokat a gyorsasági szakág idei két legfontosabb korosztályos eseményére, az ifjúsági és U23-as Európa-, illetve világbajnokságra. Ahogyan az utóbbi években, úgy az idén is hatalmas versengés alakult ki a két kvalifikációs viadalon.

A PACS-PACS SE két kenusát, Gönczöl Laurát (balra) és Opavszky Rékát nem lehetett legyőzni az ifjúsági válogatóversenyeken
A PACS-PACS SE két kenusát, Gönczöl Laurát (balra) és Opavszky Rékát nem lehetett legyőzni az ifjúsági válogatóversenyeken

A PACS-PACS SE két kenusát, Gönczöl Laurát (balra) és Opavszky Rékát nem lehetett legyőzni az ifjúsági válogatóversenyeken

Az utánpótlás szövetségi kapitány, Makrai Csaba is elégedett volt a vízre szálló fiatalok produkciójával:

„Nagyon színvonalas futamokat láthattunk, a legnagyobb örömömre óriási rivalizálás alakult ki a fiatalok között, láthatóan jól felkészített versenyzők szerepeltek a válogatóviadalokon. Több számban is úgymond trónfosztás történt, ami a hazai utánpótlás erejét jelzi.”

A kapitány elmondta, jól látszik, hogy leány kajakban továbbra is pokoli erős a magyar csapat, és a fiúk is jók lehetnek a világversenyre, de természetesen a kenusoktól is sokat vár a nagy nyári eseményeken.

Júliusban ugyanisa csehországi Racicében Eb-t, augusztusban a romániai Pitestiben pedig világbajnokságot rendeznek az ifjúsági, illetve az U23-as korosztálynak. Az utóbbi viadalt háromhetes közös válogatott edzőtábor előzi meg Dunavarsányban, a két esemény közül egyértelműen a vb-t helyezi előtérbe a magyar szakvezetés. Ez egyébként egyáltalán nem számít újdonságnak, hiszen tavaly is a világbajnokságon szerepelt lényegesen jobban a válogatott.

Ennek megfelelően a romániai világbajnokságra utazik a legerősebb magyar keret, míg a racicei Eb-n az úgynevezett B válogatott szerepel, természetesen komoly célokkal.

„Az Európa-bajnokságon mindenképpen többet várok a tavalyi eredményeknél, mivel szerintem idén a kontinensversenyre is nemzetközileg ütőképes garnitúra állhat össze olyan fiatalokkal, akik bárhol megállják a helyüket. A világbajnokságon pedig ugyanazt a fantasztikus teljesítményeket szeretném látni, mint tavaly. A válogatók alapján azt hiszem, minden adott lesz ehhez.”

További korosztályos hírekKAJAK-KENUBANa sportági aloldalunkon.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik