Kajak-kenu: élesítés a korosztályos világversenyekre

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.04.25. 14:25
Címkék
Az idén is aranyesőre esélyes ifjúsági válogatott szállhat harcba a korosztályos kajak-kenu világversenyeken. A tavaszi válogatók után a racicei Eb-n és a pitesti világbajnokságon bizonyíthat a két ifjúsági olimpiai bajnokot is felvonultató magyar csapat.

B. V./utanpotlassport.huJön a jó idő, nyakunkon a nyár és lassan közelednek a hagyományosan magyar éremesőt hozó korosztályos kajak-kenu világversenyek is. Természetesen a legjobb utánpótláskorú versenyzők már javában készülnek az év fő feladataira. Az ifjúsági válogatott legígéretesebb versenyzői például az úgynevezett Párizs-kerettel együtt a portugáliai Montebellóban tölthettek el két hetet, és kitűnő körülmények között készülhettek.B. V./utanpotlassport.huJön a jó idő, nyakunkon a nyár és lassan közelednek a hagyományosan magyar éremesőt hozó korosztályos kajak-kenu világversenyek is. Természetesen a legjobb utánpótláskorú versenyzők már javában készülnek az év fő feladataira. Az ifjúsági válogatott legígéretesebb versenyzői például az úgynevezett Párizs-kerettel együtt a portugáliai Montebellóban tölthettek el két hetet, és kitűnő körülmények között készülhettek.

Az ifjúsági olimpiai bajnok Kiss Ádám az idén a korosztályos vb-n is bizonyíthat Fotó: Szalmás Péter/MOB
Az ifjúsági olimpiai bajnok Kiss Ádám az idén a korosztályos vb-n is bizonyíthat Fotó: Szalmás Péter/MOB

Az ifjúsági olimpiai bajnok Kiss Ádám az idén a korosztályos vb-n is bizonyíthat  •  Fotó: Szalmás Péter/MOB

Az év első komolyabb megméretése az ifjúsági rangsorolóverseny lesz május 11-12-én, majd következik – az első májusban, a második júniusban – a két korosztályos válogatóviadal. Mindhárom eseményt Szolnokon bonyolítják le.

Aztán pedig júliusban a csehországi Racicébe utazik a magyar csapat, az U23-as ifjúsági és gyorsasági Európa-bajnokságra, két héttel később pedig ugyanennek a két korosztálynak a világbajnokságát rendezik a romániai Pitestiben. Érdekesség, hogy tavaly a világbajnokságon szerepeltek lényegesen jobban a mieink (kilenc arany, négy ezüst, két bronz), mint az Eb-n (egy arany, négy ezüst, egy bronz). Ennek az volt az oka, hogy a kontinensviadalon az úgymond B válogatott kapott lehetőséget, miközben a vébére bombaerős kerettel utazott a csapat.

És az idén is eredményes szereplésben reménykedhet Makrai Csaba utánpótlás szövetségi kapitány. Ugyanis az ifjúsági válogatott keret tagja többek között a három ígéretes kajakos: az egyaránt ifjúsági olimpiai bajnok Kiss Ádám és Rendessy Eszter, valamint az EYOF-aranyérmes Szellák Szabina.

A nyári korosztályos világversenyek:
Július 11-14.: U23-as és ifjúsági gyorsasági Európa-bajnokság, Racice (Csehország)
Augusztus 1-4.: U23-as és ifjúsági gyorsasági világbajnokság, Pitesti (Románia)

További korosztályos hírek KAJAK-KENUBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik