utanpotlassport.hu 2019.04.25 14:25 Frissítve: 2019.04.25 17:14

Kajak-kenu: élesítés a korosztályos világversenyekre

Az idén is aranyesőre esélyes ifjúsági válogatott szállhat harcba a korosztályos kajak-kenu világversenyeken. A tavaszi válogatók után a racicei Eb-n és a pitesti világbajnokságon bizonyíthat a két ifjúsági olimpiai bajnokot is felvonultató magyar csapat.

B. V./utanpotlassport.huJön a jó idő, nyakunkon a nyár és lassan közelednek a hagyományosan magyar éremesőt hozó korosztályos kajak-kenu világversenyek is. Természetesen a legjobb utánpótláskorú versenyzők már javában készülnek az év fő feladataira. Az ifjúsági válogatott legígéretesebb versenyzői például az úgynevezett Párizs-kerettel együtt a portugáliai Montebellóban tölthettek el két hetet, és kitűnő körülmények között készülhettek.

Az ifjúsági olimpiai bajnok Kiss Ádám az idén a korosztályos vb-n is bizonyíthat Fotó: Szalmás Péter/MOB

Az ifjúsági olimpiai bajnok Kiss Ádám az idén a korosztályos vb-n is bizonyíthat  •  Fotó: Szalmás Péter/MOB

Az év első komolyabb megméretése az ifjúsági rangsorolóverseny lesz május 11-12-én, majd következik – az első májusban, a második júniusban – a két korosztályos válogatóviadal. Mindhárom eseményt Szolnokon bonyolítják le.

Aztán pedig júliusban a csehországi Racicébe utazik a magyar csapat, az U23-as ifjúsági és gyorsasági Európa-bajnokságra, két héttel később pedig ugyanennek a két korosztálynak a világbajnokságát rendezik a romániai Pitestiben. Érdekesség, hogy tavaly a világbajnokságon szerepeltek lényegesen jobban a mieink (kilenc arany, négy ezüst, két bronz), mint az Eb-n (egy arany, négy ezüst, egy bronz). Ennek az volt az oka, hogy a kontinensviadalon az úgymond B válogatott kapott lehetőséget, miközben a vébére bombaerős kerettel utazott a csapat.

És az idén is eredményes szereplésben reménykedhet Makrai Csaba utánpótlás szövetségi kapitány. Ugyanis az ifjúsági válogatott keret tagja többek között  a három ígéretes kajakos: az egyaránt ifjúsági olimpiai bajnok Kiss Ádám és Rendessy Eszter, valamint az EYOF-aranyérmes Szellák Szabina.

A nyári korosztályos világversenyek:
Július 11-14.: U23-as és ifjúsági gyorsasági Európa-bajnokság, Racice (Csehország)
Augusztus 1-4.: U23-as és ifjúsági gyorsasági világbajnokság, Pitesti (Románia)

További korosztályos hírek KAJAK-KENUBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.02.29 09:18:15

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Az utóbbi néhány évben egyre több 21 éves vagy annál fiatalabb külföldi labdarúgót szerződtetnek az NB I-es klubok. Sallói István, a Zalaegerszeg sportigazgatója szerint ezzel az égvilágon semmi baj nincs, sőt…

2020.02.26 13:48:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A második versenynap délelőttjén már a harmadik érmét (a második aranyat) szerezte meg a magyar küldöttség a sportlövők lengyelországi junior Európa-bajnokságán: Mészáros Eszter Pekler Zalánnal párban győzött a vegyes csapatok küzdelmeiben.

2020.02.21 13:37:14

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Hívta az FTC, a Siófok és a Brest, ő azonban a német élvonal harmadik helyezettjét választotta. A 18 éves junior Eb-aranyérmes kézilabdázóval, Albek Annával a Metzingenbe szerződésről, a nem várt megkeresésekről, az NB I-ről és a távlati céljairól is beszélgettünk.

2020.02.09 12:37:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ifjúsági ergométeres kontinensviadal után a párizsi világbajnokságon is megvillantotta klasszisát az Arrabona Evezős Klub 18 éves versenyzője, Siska Bettina, elvégre 500 méteren új egyéni csúccsal a dobogó második fokára állt fel, s nevelőedzője, Halmainé Mészáros Éva szerint immár „stabilan hozza, amit tud".

2020.02.02 16:06:15

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Számos utánpótlássikerről adunk hírt, ám jól tudjuk: ezek még nem garantálják a fényes felnőttpályafutást. Most az érem másik oldalát vizsgáltuk meg: olyan sportolókkal beszéltünk, akik utánpótláskorúként nem arattak nagy sikereket, de későn érő típusként szép pályafutást építettek.