utanpotlassport.hu 2019.04.25 14:25 Frissítve: 2019.04.25 17:14

Kajak-kenu: élesítés a korosztályos világversenyekre

Az idén is aranyesőre esélyes ifjúsági válogatott szállhat harcba a korosztályos kajak-kenu világversenyeken. A tavaszi válogatók után a racicei Eb-n és a pitesti világbajnokságon bizonyíthat a két ifjúsági olimpiai bajnokot is felvonultató magyar csapat.

B. V./utanpotlassport.huJön a jó idő, nyakunkon a nyár és lassan közelednek a hagyományosan magyar éremesőt hozó korosztályos kajak-kenu világversenyek is. Természetesen a legjobb utánpótláskorú versenyzők már javában készülnek az év fő feladataira. Az ifjúsági válogatott legígéretesebb versenyzői például az úgynevezett Párizs-kerettel együtt a portugáliai Montebellóban tölthettek el két hetet, és kitűnő körülmények között készülhettek.

Az ifjúsági olimpiai bajnok Kiss Ádám az idén a korosztályos vb-n is bizonyíthat Fotó: Szalmás Péter/MOB

Az ifjúsági olimpiai bajnok Kiss Ádám az idén a korosztályos vb-n is bizonyíthat  •  Fotó: Szalmás Péter/MOB

Az év első komolyabb megméretése az ifjúsági rangsorolóverseny lesz május 11-12-én, majd következik – az első májusban, a második júniusban – a két korosztályos válogatóviadal. Mindhárom eseményt Szolnokon bonyolítják le.

Aztán pedig júliusban a csehországi Racicébe utazik a magyar csapat, az U23-as ifjúsági és gyorsasági Európa-bajnokságra, két héttel később pedig ugyanennek a két korosztálynak a világbajnokságát rendezik a romániai Pitestiben. Érdekesség, hogy tavaly a világbajnokságon szerepeltek lényegesen jobban a mieink (kilenc arany, négy ezüst, két bronz), mint az Eb-n (egy arany, négy ezüst, egy bronz). Ennek az volt az oka, hogy a kontinensviadalon az úgymond B válogatott kapott lehetőséget, miközben a vébére bombaerős kerettel utazott a csapat.

És az idén is eredményes szereplésben reménykedhet Makrai Csaba utánpótlás szövetségi kapitány. Ugyanis az ifjúsági válogatott keret tagja többek között  a három ígéretes kajakos: az egyaránt ifjúsági olimpiai bajnok Kiss Ádám és Rendessy Eszter, valamint az EYOF-aranyérmes Szellák Szabina.

A nyári korosztályos világversenyek:
Július 11-14.: U23-as és ifjúsági gyorsasági Európa-bajnokság, Racice (Csehország)
Augusztus 1-4.: U23-as és ifjúsági gyorsasági világbajnokság, Pitesti (Románia)

További korosztályos hírek KAJAK-KENUBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.05.16 21:05:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A Farkas Júlia, Fodor Nadin, Kis Janka, Magyar Hanna, Somhegyi Réka, Varga Lujza összeállítású magyar junior ritmikusgimnasztika-kéziszercsapat öt karika gyakorlatával a 14. helyet érdemelte ki a bakui junior Európa-bajnokságon.

2019.05.15 19:57:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

„A legnagyobb szerencsém az, hogy olyan edzőm van, mint Somlai Béla, aki technikailag olyan dolgokat tanít, amilyeneket talán senki más. Azt mondják, dinamikus, gyors vagyok és a testalkatom is alkalmas a vívásra. Balkezesként pedig van némi előnyöm is, amely nagyon kemény edzéssel párosulva később is meghozhatja a gyümölcsét” − vélekedik sikerének titkáról a 17 éves ifjúsági olimpiai bajnok kardvívó, Rabb Krisztián.

2019.05.15 11:47:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Négy év alatt az NB I-es és EHF-kupa negyeddöntős csapat alapemberévé nőtte ki magát Tatabányán ifj. Rosta Miklós. A 20 éves beállós igazi kézilabdacsaládból származik, az idén góllal mutatkozott be a nagyválogatottban, az ősztől pedig már a bajnoki címvédő MOL-Pick Szeged együttesét erősíti.

2019.05.13 17:24:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Parádésan szerepeltek az utánpótláskorú birkózók a három szakág felnőtt magyar bajnokságán. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a harminc súlycsoportból tizennégyet 23 év alatti fiatal nyert meg.

2019.05.05 16:16:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Az már eldőlt az angol labdarúgó-bajnokságban, hogy a Fulham kiesik. Szombaton is kikapott a Wolverhamptontól. A londoniaknak mégis volt búcsúzó, nagy dobásuk. A hajrában pályára küldött Harvey Elliott lett minden idők legfiatalabb Premier League-szereplője.