utanpotlassport.hu 2019.04.25 14:25 Frissítve: 2019.04.25 17:14

Kajak-kenu: élesítés a korosztályos világversenyekre

Az idén is aranyesőre esélyes ifjúsági válogatott szállhat harcba a korosztályos kajak-kenu világversenyeken. A tavaszi válogatók után a racicei Eb-n és a pitesti világbajnokságon bizonyíthat a két ifjúsági olimpiai bajnokot is felvonultató magyar csapat.

B. V./utanpotlassport.huJön a jó idő, nyakunkon a nyár és lassan közelednek a hagyományosan magyar éremesőt hozó korosztályos kajak-kenu világversenyek is. Természetesen a legjobb utánpótláskorú versenyzők már javában készülnek az év fő feladataira. Az ifjúsági válogatott legígéretesebb versenyzői például az úgynevezett Párizs-kerettel együtt a portugáliai Montebellóban tölthettek el két hetet, és kitűnő körülmények között készülhettek.

Az ifjúsági olimpiai bajnok Kiss Ádám az idén a korosztályos vb-n is bizonyíthat Fotó: Szalmás Péter/MOB

Az ifjúsági olimpiai bajnok Kiss Ádám az idén a korosztályos vb-n is bizonyíthat  •  Fotó: Szalmás Péter/MOB

Az év első komolyabb megméretése az ifjúsági rangsorolóverseny lesz május 11-12-én, majd következik – az első májusban, a második júniusban – a két korosztályos válogatóviadal. Mindhárom eseményt Szolnokon bonyolítják le.

Aztán pedig júliusban a csehországi Racicébe utazik a magyar csapat, az U23-as ifjúsági és gyorsasági Európa-bajnokságra, két héttel később pedig ugyanennek a két korosztálynak a világbajnokságát rendezik a romániai Pitestiben. Érdekesség, hogy tavaly a világbajnokságon szerepeltek lényegesen jobban a mieink (kilenc arany, négy ezüst, két bronz), mint az Eb-n (egy arany, négy ezüst, egy bronz). Ennek az volt az oka, hogy a kontinensviadalon az úgymond B válogatott kapott lehetőséget, miközben a vébére bombaerős kerettel utazott a csapat.

És az idén is eredményes szereplésben reménykedhet Makrai Csaba utánpótlás szövetségi kapitány. Ugyanis az ifjúsági válogatott keret tagja többek között  a három ígéretes kajakos: az egyaránt ifjúsági olimpiai bajnok Kiss Ádám és Rendessy Eszter, valamint az EYOF-aranyérmes Szellák Szabina.

A nyári korosztályos világversenyek:
Július 11-14.: U23-as és ifjúsági gyorsasági Európa-bajnokság, Racice (Csehország)
Augusztus 1-4.: U23-as és ifjúsági gyorsasági világbajnokság, Pitesti (Románia)

További korosztályos hírek KAJAK-KENUBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.09.10 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Akadnak olyan edzők idehaza, akik úgy nevelik a jövő bajnokait, hogy közben maguk sem hagyták még abba az élsportot. Van közöttük olyan, aki a tokiói játékokra készül, van, aki válogatott-kerettag, egy másik szakember pedig már csak a sportág szeretete miatt áll edzésbe rendszeresen.

2020.09.03 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Sokak voltak csalódottak az utánpótlás-világversenyek elhalasztása, törlése miatt. Összegyűjtöttük, három sikersportágunkban (kajak-kenu, úszás, vívás), kik lehettek volna az év nagy nyertesei.

2020.08.26 09:09:17

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Az utóbbi időben jól megfigyelhető tendencia, hogy a gyerekeket egyre fiatalabban igyekeznek „megkaparintani” az egyes sportágak. Összeállításunkban arra keressük a választ, hogy miképpen működik a népszerűsítés az egészen kicsik körében, és arra is, hogy a korai kezdés együtt jár-e nem kívánatos mellékhatásokkal.

2020.07.23 16:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

„Ebben a csapatban a vizet hordani vagy az időkérést meghallgatni is hatalmas dolog” – mondja az FTC 17 éves kézilabdázója, a felnőttekkel készülő Ballai Borbála, aki azt is elárulja, kitől tanulta a legtöbbet a nagyok között.

2020.07.20 14:55:15

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A HISZEK Benned Sport Program második alprogramjának legújabb, ötödik ütemében 250 millió forintot osztanak szét a kis és közepes sportszervezetek között.