Fekete Tamás utanpotlassport.hu 2019.12.08 11:49 Frissítve: 2019.12.11 09:25

Röplabda: jövőre indul Békéscsabán az első magyar akadémia

Európa egyik legnagyobb röplabda utánpótlásprojektje zajlik Békéscsabán; a jövőre elkészülő, első magyarországi akadémiáról Baran Ádám, a BRSE elnöke honlapunknak elárulta: a városban és környékén annyian űzik a sportágat, hogy elengedhetetlenné vált a nemzetközi színvonalú létesítmény.

Zökkenőmentesen haladnak a munkálatok hazánk újdonsült röplabda-fellegvárában. Mint ismert, jövőre Békéscsabán nyitja meg kapuit Magyarország első röplabdaspecifikus akadémiája, amely a várakozások szerint európai összehasonlításban is párját ritkítja. Baran Ádám, a Békéscsabai Röplabda SE (BRSE) elnöke úgy véli, a városban mindenki tűkön ülve várja, hogy elkészüljön az impozáns létesítmény.

2020 májusában az országos utánpótlás döntővel avathatják fel az impozáns létesítményt Forrás: BRSE

2020 májusában az országos utánpótlásdöntővel avathatják fel hazánk első röplabda-akadémiáját   •  Forrás: BRSE

„Békéscsabán a legnépszerűbb sportág a röplabda, a helyieknek szívügye a BRSE, és azt érzem, mindannyian büszkék vagyunk arra, hogy a városunkban épülhet meg az első hazai röplabda-akadémia. Azt gondolom, letettünk már annyit az asztalra, hogy merjünk nagyot álmodni, hiszen az elmúlt évtizedben nem rendeztek nélkülünk utánpótlás országos döntőt, amellett a korosztályos válogatottakba is rendre mi delegáljuk a legtöbb játékost. Akadtak olyan generációk, amelyek a keretnek több mint a felét adták. A képzésünk szakmai minőségét méltán elismerik szerte az országban, hamarosan pedig a szükséges infrastruktúránk is meglesz ahhoz, hogy aki szeretne, nálunk érintsen először labdát. Beláttuk, hogy a létesítményfejlesztés elengedhetetlen, a városban és környékén ugyanis évről évre rengetegen választják ezt a sportágat, márpedig az igényekhez fel kell nőnünk. Az akadémiának köszönhetően közel négyszáz gyermek űzheti nálunk.”

További nagy ívű elképzeléseik vannak, hiszen szakemberek bevonásával már zajlik a Békéscsabai Röplabda Akadémia projekt II. ütemének tervezése, amelynek keretében sportkollégiumot is építenének.

„Már csak a földrajzi helyzetünkből adódóan is terveink között szerepel a határon túli fiatalok beiskolázása, amihez sportkollégium is szükségeltetik. Illetve úgy véljük, az akadémiával nemcsak a saját klubunk utánpótlásbázisát fogjuk növelni, hanem a jövő válogatottjának az alapjait is letesszük. Hosszú távú stratégiát fogalmaztunk meg, az általunk vizionált jövőképben erős, nemzetközi szinten is sikeres klub szerepel, amely nem létezhet jól működő utánpótlás nélkül. Hisszük, hogy a befektetett energia megtérül.”

További korosztályos hírek RÖPLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.07.23 16:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

„Ebben a csapatban a vizet hordani vagy az időkérést meghallgatni is hatalmas dolog” – mondja az FTC 17 éves kézilabdázója, a felnőttekkel készülő Ballai Borbála, aki azt is elárulja, kitől tanulta a legtöbbet a nagyok között.

2020.07.20 14:55:15

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A HISZEK Benned Sport Program második alprogramjának legújabb, ötödik ütemében 250 millió forintot osztanak szét a kis és közepes sportszervezetek között.

2020.07.17 20:07:16

Utánpótlássport K. B. utanpotlassport.hu

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnökének, Kulcsár Krisztiánnak a véleményét kértük az után, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) kongresszusa elfogadta a 2022-es dakari ifjúsági olimpia négyéves halasztásáról szóló javaslatot.

2020.07.16 15:57:01

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Nemcsak az NB I-es csapatban, hanem a dunaújvárosi utánpótlásban is szerepet vállal a visszatérő Bulath Anita. A 106-szoros válogatott irányítót a számára nem is annyira ismeretlen feladatról kérdeztük.

2020.06.08 14:13:15

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Kovács Bálint, a H-Moto Team 18 éves gyorsaságimotorosa harmadik lett a cseh bajnokság elmúlt hétvégén rendezett brnói fordulójának első futamán.