Fekete Tamás utanpotlassport.hu 2019.12.08 11:49 Frissítve: 2019.12.11 09:25

Röplabda: jövőre indul Békéscsabán az első magyar akadémia

Európa egyik legnagyobb röplabda utánpótlásprojektje zajlik Békéscsabán; a jövőre elkészülő, első magyarországi akadémiáról Baran Ádám, a BRSE elnöke honlapunknak elárulta: a városban és környékén annyian űzik a sportágat, hogy elengedhetetlenné vált a nemzetközi színvonalú létesítmény.

Zökkenőmentesen haladnak a munkálatok hazánk újdonsült röplabda-fellegvárában. Mint ismert, jövőre Békéscsabán nyitja meg kapuit Magyarország első röplabdaspecifikus akadémiája, amely a várakozások szerint európai összehasonlításban is párját ritkítja. Baran Ádám, a Békéscsabai Röplabda SE (BRSE) elnöke úgy véli, a városban mindenki tűkön ülve várja, hogy elkészüljön az impozáns létesítmény.

2020 májusában az országos utánpótlás döntővel avathatják fel az impozáns létesítményt Forrás: BRSE

2020 májusában az országos utánpótlásdöntővel avathatják fel hazánk első röplabda-akadémiáját   •  Forrás: BRSE

„Békéscsabán a legnépszerűbb sportág a röplabda, a helyieknek szívügye a BRSE, és azt érzem, mindannyian büszkék vagyunk arra, hogy a városunkban épülhet meg az első hazai röplabda-akadémia. Azt gondolom, letettünk már annyit az asztalra, hogy merjünk nagyot álmodni, hiszen az elmúlt évtizedben nem rendeztek nélkülünk utánpótlás országos döntőt, amellett a korosztályos válogatottakba is rendre mi delegáljuk a legtöbb játékost. Akadtak olyan generációk, amelyek a keretnek több mint a felét adták. A képzésünk szakmai minőségét méltán elismerik szerte az országban, hamarosan pedig a szükséges infrastruktúránk is meglesz ahhoz, hogy aki szeretne, nálunk érintsen először labdát. Beláttuk, hogy a létesítményfejlesztés elengedhetetlen, a városban és környékén ugyanis évről évre rengetegen választják ezt a sportágat, márpedig az igényekhez fel kell nőnünk. Az akadémiának köszönhetően közel négyszáz gyermek űzheti nálunk.”

További nagy ívű elképzeléseik vannak, hiszen szakemberek bevonásával már zajlik a Békéscsabai Röplabda Akadémia projekt II. ütemének tervezése, amelynek keretében sportkollégiumot is építenének.

„Már csak a földrajzi helyzetünkből adódóan is terveink között szerepel a határon túli fiatalok beiskolázása, amihez sportkollégium is szükségeltetik. Illetve úgy véljük, az akadémiával nemcsak a saját klubunk utánpótlásbázisát fogjuk növelni, hanem a jövő válogatottjának az alapjait is letesszük. Hosszú távú stratégiát fogalmaztunk meg, az általunk vizionált jövőképben erős, nemzetközi szinten is sikeres klub szerepel, amely nem létezhet jól működő utánpótlás nélkül. Hisszük, hogy a befektetett energia megtérül.”

További korosztályos hírek RÖPLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.01.24 19:06:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A junior vb- és Eb-, továbbá U23-as Eb-győztes cselgáncsozó, Özbas Szofi és a felnőttvilágbajnok kajakos, Kopasz Bálint lett 2019 legjobb utánpótláskorú sportolója. Mindez a tizenkilencedik alkalommal megrendezett Héraklész Díjátadó Gálán derült ki pénteken.

2020.01.23 19:06:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Elképesztő teljesítménnyel nyerte meg Pekler Zalán a junior légpuskások 10 m-es müncheni versenyét. A komáromi sportlövő jobbat lőtt, mint a világcsúcs (országos csúcsot ért el), ezek után azt kérdeztük tőle, mégis hogyan csinálta.

2020.01.14 21:07:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Elstartolt a junior leánykosarasok bajnokságának felsőházi rájátszása, amelyben a Csata DSE, a DVTK Akadémia és a Vasas Akadémia hozta ez idáig minden meccsét. A miskolciak eddig két mérkőzésből kétszer nyertek ugyanolyan arányú különbséggel: 68−67-re verték az NKA Pécs és a BEAC-Újbuda KA alakulatát is.

2020.01.14 13:07:01

Utánpótlássport G. G. utanpotlassport.hu

Fantasztikus hangulatú összecsapáson az LSU nyerte az amerikai egyetemi amerikaifutball-liga nagydöntőjét. A Tigrisek harcában – merthogy mindkét együttest Tigersnek hívják – 42–25-re diadalmaskodtak, ezzel 2007 óta az első, történetük negyedik végső sikerét aratták az NCAA-ben. Joe Burrow tovább halmozta a rekordokat.

2020.01.12 11:35:15

Utánpótlássport P. K. utanpotlassport.hu

Januárban még nem jellemzőek a kimondott utánpótlás-futballesemények, de februárban már indul a Premier League Cup, az UEFA Ifjúsági Liga, folytatódnak a hazai küzdelmek, majd márciustól már egyre több válogatott mérkőzést is rendeznek. Összegyűjtöttük a fontosabb, magyar vonatkozású futballesemények időpontjait, helyszíneit 2020-ból.