Röplabda: jövőre indul Békéscsabán az első magyar akadémia

Fekete Tamás utanpotlassport.huFekete Tamás utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.12.08. 11:49
Címkék
Európa egyik legnagyobb röplabda utánpótlásprojektje zajlik Békéscsabán; a jövőre elkészülő, első magyarországi akadémiáról Baran Ádám, a BRSE elnöke honlapunknak elárulta: a városban és környékén annyian űzik a sportágat, hogy elengedhetetlenné vált a nemzetközi színvonalú létesítmény.

Zökkenőmentesen haladnak a munkálatok hazánk újdonsült röplabda-fellegvárában. Mint ismert, jövőre Békéscsabán nyitjameg kapuit Magyarország első röplabdaspecifikus akadémiája, amely a várakozások szerint európaiösszehasonlításbanis párját ritkítja. Baran Ádám, a Békéscsabai Röplabda SE (BRSE) elnöke úgy véli, a városban mindenki tűkön ülve várja, hogy elkészüljön az impozáns létesítmény.Baran Ádám, a Békéscsabai Röplabda SE (BRSE) elnöke úgy véli, a városban mindenki tűkön ülve várja, hogy elkészüljön az impozáns létesítmény.

2020 májusában az országos utánpótlás döntővel avathatják fel az impozáns létesítményt Forrás: BRSE
2020 májusában az országos utánpótlás döntővel avathatják fel az impozáns létesítményt Forrás: BRSE

2020 májusában az országos utánpótlásdöntővel avathatják fel hazánk első röplabda-akadémiáját  •  Forrás: BRSE

„Békéscsabán a legnépszerűbb sportág a röplabda, a helyieknek szívügye a BRSE, és azt érzem, mindannyian büszkék vagyunk arra, hogy a városunkban épülhet meg az első hazai röplabda-akadémia. Azt gondolom, letettünk már annyit az asztalra, hogy merjünk nagyot álmodni, hiszen az elmúlt évtizedben nem rendeztek nélkülünk utánpótlás országos döntőt, amellett a korosztályos válogatottakba is rendre mi delegáljuk a legtöbb játékost. Akadtak olyan generációk, amelyek a keretnek több mint a felét adták. A képzésünk szakmai minőségét méltán elismerik szerte az országban, hamarosan pedig a szükséges infrastruktúránk is meglesz ahhoz, hogy aki szeretne, nálunkérintsen először labdát. Beláttuk, hogy a létesítményfejlesztés elengedhetetlen, a városban és környékén ugyanis évről évre rengetegen választják ezt a sportágat, márpedig az igényekhez fel kell nőnünk. Az akadémiának köszönhetően közelnégyszáz gyermek űzheti nálunk.”

További nagy ívű elképzeléseik vannak, hiszen szakemberek bevonásával már zajlik a Békéscsabai Röplabda Akadémia projekt II. ütemének tervezése, amelynek keretében sportkollégiumot is építenének.

„Már csak a földrajzi helyzetünkből adódóan is terveink között szerepel a határon túli fiatalok beiskolázása, amihez sportkollégiumis szükségeltetik. Illetve úgy véljük, az akadémiával nemcsak a saját klubunk utánpótlásbázisát fogjuk növelni, hanem a jövő válogatottjának az alapjait is letesszük. Hosszú távú stratégiát fogalmaztunk meg, az általunk vizionált jövőképben erős, nemzetközi szinten is sikeres klub szerepel, amely nem létezhet jól működő utánpótlás nélkül. Hisszük, hogy abefektetett energia megtérül.”

További korosztályos hírek RÖPLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik