Jövőre 40 ország 9 sportágban verseng a kecskeméti gyerekolimpián

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.11.30. 16:20
Címkék
Negyven ország mintegy ezerötszáz fiatal sportolóját várják a jövőre Kecskeméten rendezendő 54. Nemzetközi Gyermek Játékokra, ahol a 12-15 éves korú gyerekek kilenc sportágban mérhetik össze tudásukat.
icg1 hiros
icg1 hiros

2019-ben az oroszországi Ufa városa rendezte az ICG-t • Forrás: hiros.hu

icg1 hiros
icg1 hiros

2019-ben az oroszországi Ufa városa rendezte az ICG-t • Forrás: hiros.hu

 

Jövőre Kecskeméten rendezik az 54. Nemzetközi Gyermek Játékokat (ICG), amelyet a 12-15 éves gyerekek olimpiájaként is emlegetnek. A június 30- július 5. közötti világesemény várhatóan a korosztály legnagyobb nemzetközi sporteseménye lesz 2020-ban Magyarországon, ráadásul a megyeszékhelyen ezzel egyidőben zajlik majd az Európa Jövője elnevezésű nemzetközi gyermek- és ifjúsági találkozó, így ezekre a napokra Kecskemét a kontinens ifjúsági fővárosává válik.

A játékokra előzetes felmérések szerint 40 országból mintegy 1500 fiatal sportoló várható, akik 9 sportágban mérik össze tudásukat. Az atlétika, úszás, tenisz, asztalitenisz, cselgáncs, labdarúgás és kézilabda mellett, a 3x3-as kosárlabda és a strandröplabda képviselői is szerepet kapnak az eseményen, amelynek céljai között szerepel a sportágak népszerűsítése, a különböző kultúrákból érkező gyerekek közti barátság és megértés elősegítése, a béke hirdetése és az olimpiai mozgalom eszméjének erősítése is.

Az egyedülálló rendezvénynek a szervezők látványos nyitó- és záróünnepséget terveznek, amelyek fényét neves sportolókkal és művészekkel kívánják emelni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik