UP-info utanpotlassport.hu 2020.04.02 20:57 Frissítve: 2020.04.06 14:50

Jégkorong: Vértes Nátán az Államokban képzeli el a jövőjét

A jegkorongblog.hu beszélgetett az Aberdeen Wings 19 éves támadójával, Vértes Nátánnal a céljairól, és arról, hogy sikerült az első szezonja az észak-amerikai junior hokibajnokságban (NAHL).

Tavaly nyáron Magyarország U20-as jégkorongcsapata az Egyesült Államok U18-as együttesével csapott össze Budapesten. A barátságos mérkőzésen négy gólpasszt jegyzett a 19 esztendős Vértes Nátán. Ennek meg is lett az eredménye − néhány héttel később kiderült, a fiatalt leigazolta az NAHL regnáló bajnoka, az Aberdeen Wings:

Vértes Nátán remekül érzi magát Aberdeenben Forrás: jegkorongblog.hu

Vértes Nátán remekül érzi magát Aberdeenben  •  Forrás: jegkorongblog.hu

„Kercsó Árpád kiskoromtól kezdve arra nevelt, hogy bármikor felfigyelhetnek rám, szóval mindig hozzam ki magamból a legtöbbet. Igaza lett, valóra vált egy álom” − mondta Vértes a jegkorongblog.hu-nak.

Az ifjú remekül, mesterhármassal nyitott az Aberdeenben, a szezon „végére” pedig 18 gólig és 12 asszisztig jutott. A csapat 51 fordulót követően 34 győztes meccsel vezette a divízióját, az alapszakasz hátralévő kilenc fordulóját azonban a koronavírus-járvány miatt nem játszották le:

„A klub tavaly megnyerte a bajnokságot, de az együttes háromnegyede egyetemen folytatta a pályafutását. Az edzőnk jó játékosokat igazolt, összekovácsolódtunk. Hihetetlen, hogy ennyire sikeresek voltunk. Mindenki ellenünk készült, a mi taktikánkat akarták gyengíteni.”

A Székesfehérváron nevelkedett támadó az Egyesült Államokban képzeli el a jövőjét:

„Haza kell utaznom az iskolai vizsgáim és az érettségi miatt. Remélhetőleg sikeresen meglépem ezeket a lépcsőfokokat, és a következő szezonban egyetemi csapatban játszhatok. Ha a járványhelyzet elhúzódna, és nem tudnék főiskolára menni, akkor szerintem maradok még egy évet Dél-Dakotában. A legjobb helyen vagyok, profi a stáb, jól érzem magam, és inspirál az amerikai gondolkodásmód. A szurkolók szeretnek, általában ezerötszáz-kétezer ember előtt játszunk. Olyan a hangulat, akárcsak Fehérváron. Aberdeen kisváros, mindenki figyelemmel kíséri a helyi jégkorongegyüttes. Gyakran megállítanak minket fényképért vagy beszélgetni. Kedvesek és közvetlenek az emberek. Úgy érzem magam, mint egy amerikai filmben.”

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.05.30 15:13:17

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A Borussia Dortmund 19 éves norvég csatárzsenije, Erling Braut Haaland 2019. május 30-án írta be magát először a futball történelemkönyvébe, amikor egymaga 9 gólt rúgott a hondurasi válogatott ellen a lengyelországi U20-as világbajnokságon.

2020.05.22 14:06:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A 18 éves teniszező, Drahota-Szabó Dorka a Budapest-kupa elnevezésű vegyes csapatversenyen; Bondár Annát győzte le két játszmában.

2020.05.13 13:01:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A szövetség honlapján jelentette be, hogy az U20-as jégkorong-válogatott irányítását a 225-szörös válogatott Horváth András veszi át. Az új kapitány csak olyan játékosokat lát szívesen a nemzeti csapatban, akik büszkék arra, hogy felölthetik magukra a címerest mezt.

2020.05.12 09:11:17

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Az MLSZ döntése értelmében hivatalosan is véget értek a korosztályos bajnokságok; helyezettek, illetve végeredmény alapján feljutók és kiesők nincsenek, az UEFA Ifjúsági Ligában az ETO FC Győr U19-es csapata indulhat.

2020.05.08 12:21:15

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Amennyiben a RB Salzburg elfogadná az AC Milan által a Tuttosport szerint tett 20 millió eurós ajánlatot, úgy a 19 éves Szoboszlai Dominik lehetne minden idők legdrágább magyar labdarúgója.