UP-info utanpotlassport.hu 2019.12.05 21:40 Frissítve: 2019.12.08 12:47

Jégkorong: U20-as csapatunk legyőzte Dél-Korea U25-öseit

Négy perccel a vége előtt még három góllal vezetett az U20-as jégkorong-válogatottunk a dél-koreaiak U25-ös alakulata ellen a Pesterzsébet Jégcsarnokban, a rivális ugyanakkor − elképesztő hajrával − egyenlített. Vértes Nátánék ennek ellenére nem adták fel, és a hosszabbításban 5−4-re megnyerték a csatát.

A héten megkezdte világbajnoki felkészülést az U20-as jégkorong-válogatott. Vas Márton csapata kétszer is megmérkőzik Dél-Korea U25-ös válogatottjával; az első ütközetre csütörtökön, a Pesterzsébet Jégcsarnokban került sor.

Péter Donát (jobbról) három gólpasszt osztott ki Fotó: Mura László

Péter Donát (jobbról) három gólpasszt osztott ki  •  Fotó: Mura László

Az első néhány percben felmérték egymás képességeit a felek, ám a magyarok jóval nagyobb nyomást gyakoroltak a riválisra. Ennek a nyolcadik percben lett meg az eredménye, amikor Péter Donát passzából Rétfalvi Kristóf talált a kapuba. Alig több, mint egy perccel később ismét Péterhez került a korong, amelyet ezúttal Vértes Nátánnak adott tovább; ő sem hibázott, 2−0-ra duzzadt a hazaiak előnye.

A második felvonás meglehetősen vehemensen indult: Ambrus Gergőt, hat perccel később pedig Csollák Márkót is testre ütésért küldték le két perce. A dél-koreaiak ezt sem tudták kihasználni. A harmad végéhez közeledve a magyarok ismét megindultak, és Keresztes Levente asszisztjából Páterka Bence lőtt újabb gólt.

Az ellenfél a 46 percben törte meg a jeget, Kim-Min Je volt eredményes (3−1). A különbség ugyanakkor nem sokáig stagnált, Farkas Márton hét perccel később ismét háromgólosra módosította a differenciát.

A végén aztán nagyon komoly hajrát indított a dél-koreai gárda: Jeong Hyun Jin az 56., Kim Hyo Suk pedig az 59. percben talált be Gönczi Lajos kapujába. Veszélyben forgott a magyarok győzelme, nagyon elkapták a fonalat az ázsiaiak. Harminc másodperccel később érkezett is az egyenlítés: Kim Min Won passzából Kim Min Je mentette hosszabbításra a meccset.

A Péter−Vértes összjáték a 61. percben ismét működött, helyre állították a rendet a srácok, utóbbi lőtte az aranygólt, 5−4-re nyertek a magyarok.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS, PESTERZSÉBET JÉGCSARNOK
Magyarország U20−Dél-Korea U25 5−4 (2−0, 1−0, 1−4, 1−0)
A magyar csapat gólszerzői
Vértes Nátán 2 gól, Farkas Márton, Páterka Bence, Rétfalvi Kristóf egy-egy

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.07.23 16:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

„Ebben a csapatban a vizet hordani vagy az időkérést meghallgatni is hatalmas dolog” – mondja az FTC 17 éves kézilabdázója, a felnőttekkel készülő Ballai Borbála, aki azt is elárulja, kitől tanulta a legtöbbet a nagyok között.

2020.07.20 14:55:15

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A HISZEK Benned Sport Program második alprogramjának legújabb, ötödik ütemében 250 millió forintot osztanak szét a kis és közepes sportszervezetek között.

2020.07.17 20:07:16

Utánpótlássport K. B. utanpotlassport.hu

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnökének, Kulcsár Krisztiánnak a véleményét kértük az után, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) kongresszusa elfogadta a 2022-es dakari ifjúsági olimpia négyéves halasztásáról szóló javaslatot.

2020.07.16 15:57:01

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Nemcsak az NB I-es csapatban, hanem a dunaújvárosi utánpótlásban is szerepet vállal a visszatérő Bulath Anita. A 106-szoros válogatott irányítót a számára nem is annyira ismeretlen feladatról kérdeztük.

2020.06.08 14:13:15

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Kovács Bálint, a H-Moto Team 18 éves gyorsaságimotorosa harmadik lett a cseh bajnokság elmúlt hétvégén rendezett brnói fordulójának első futamán.