UP-info utanpotlassport.hu 2019.08.25 20:53 Frissítve: 2019.08.25 20:58

Jégkorong: ötödik a magyar U20-as válogatott Svédországban

Nem indult jól a Super Challenge Cup elnevezésű nemzetközi felkészülési jégkorongtorna a magyar U20-as válogatottnak: két vereséggel kezdett. Ezt követően azonban négy meccset nyertek egyhuzamban a srácok, így az ötödik helyen zárták a megméretést.

Egy évvel ezelőtt minden idők legjobb szereplését produkálta a svédországi Karlstadban, a Super Challenge Cup elnevezésű nemzetközi felkészülési tornán az U20-as jégkorong-válogatott. A Vas Márton vezette korosztályos együttes akkor a negyedik helyen zárt a rangos viadalon.

Vértes Nátánék ötödikek lettek Svédországban Fotó: Mura László/Utanpotlassport.hu

Vértes Nátánék ötödikek lettek Svédországban  •  Fotó: Mura László/Utanpotlassport.hu

A csapat nem akárhogyan hangolt a 2019-es skandináviai megméretésre: Vértes Nátánék a Megyeri úton fogadták az amerikaiak U18-as alakulatát, és a remek iramú összecsapáson végül 4–6-os vereséget szenvedtek.

A srácok ezúttal a B csoportba kerültek a franciák hasonló korú válogatottja, valamint a svéd Växjö Lakers és Leksands mellé. Ez utóbbi együttessel szemben kezdték a tornát, és 4–6-ra kikaptak. A folytatás sem úgy sikerült, ahogyan eltervezték: 1–4 a hazai pálya előnyét élvező svédekkel szemben. A harmadik akadályt ugyanakkor már sikerrel vették Zsigmond Áronék, 4–2-re nyertek a franciákkal szemben.

Csoportharmadikként az alsóházban folytathatták a tornát. A cél az ötödik hely megszerzése volt. Ehhez először az osztrák U20-as nemzeti gárdán kellett túljutniuk, és az akadályt sikerrel vették (3–1), a helyosztón pedig a HC Rigát verték  5–3-ra, így  ötödikek lettek.

Az U20-as jégkorong-válogatott kerete:
Kapusok: Gönczi Lajos (DEAC), Márkus Levente (UTE), Sági Máté (Vasas)
Hátvédek: Bogesic Vedran (MAC), Falus Ádám (Zürich Lions, svájci), Farkas Botond (Vasas), Gáspár Levente (Vasas), Horváth Milán (Fehérvári Titánok), Ortenszky Tamás (Biel-Bienne, svájci), Pokornyi Dávid (UTE), Seregély Máté (Minnesota Wilderness, amerikai)
Csatárok: Dézsi Bence (Fehérvári Titánok), Farkas Márton (DVTK), Horváth László (SC Csíkszereda, romániai), Kemény Patrik (Wings HC, svéd), Komáromy Botond (Okanagan HC, osztrák), Kónya Krisztián (Linz, osztrák), Kovács Alex (Fehérvári Titánok), Kovács Sebestyén (UTE), Péter Donát (Augsburg, német), Rétfalvi Kristóf (IOGJA), Révész Marcell (Zürich Lions, svájci), Rózsahegyi András (HC Zubr Prerov, cseh), Vértes Nátán (HPK, finn), Zsigmond Áron (UTE)

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.05.22 14:06:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A 18 éves teniszező, Drahota-Szabó Dorka a Budapest-kupa elnevezésű vegyes csapatversenyen; Bondár Annát győzte le két játszmában.

2020.05.13 13:01:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A szövetség honlapján jelentette be, hogy az U20-as jégkorong-válogatott irányítását a 225-szörös válogatott Horváth András veszi át. Az új kapitány csak olyan játékosokat lát szívesen a nemzeti csapatban, akik büszkék arra, hogy felölthetik magukra a címerest mezt.

2020.05.12 09:11:17

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Az MLSZ döntése értelmében hivatalosan is véget értek a korosztályos bajnokságok; helyezettek, illetve végeredmény alapján feljutók és kiesők nincsenek, az UEFA Ifjúsági Ligában az ETO FC Győr U19-es csapata indulhat.

2020.05.08 12:21:15

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Amennyiben a RB Salzburg elfogadná az AC Milan által a Tuttosport szerint tett 20 millió eurós ajánlatot, úgy a 19 éves Szoboszlai Dominik lehetne minden idők legdrágább magyar labdarúgója.

2020.05.01 13:31:16

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

A LEN (Európai Úszó Szövetség) vezető testülete úgy határozott, hogy elhalasztja a 2020-as junior Európa-bajnokságot az összes szakágban (úszás, nyílt vízi úszás, műugrás, műúszás, vízilabda).