UP-info utanpotlassport.hu 2019.08.25 20:53 Frissítve: 2019.08.25 20:58

Jégkorong: ötödik a magyar U20-as válogatott Svédországban

Nem indult jól a Super Challenge Cup elnevezésű nemzetközi felkészülési jégkorongtorna a magyar U20-as válogatottnak: két vereséggel kezdett. Ezt követően azonban négy meccset nyertek egyhuzamban a srácok, így az ötödik helyen zárták a megméretést.

Egy évvel ezelőtt minden idők legjobb szereplését produkálta a svédországi Karlstadban, a Super Challenge Cup elnevezésű nemzetközi felkészülési tornán az U20-as jégkorong-válogatott. A Vas Márton vezette korosztályos együttes akkor a negyedik helyen zárt a rangos viadalon.

Vértes Nátánék ötödikek lettek Svédországban Fotó: Mura László/Utanpotlassport.hu

Vértes Nátánék ötödikek lettek Svédországban  •  Fotó: Mura László/Utanpotlassport.hu

A csapat nem akárhogyan hangolt a 2019-es skandináviai megméretésre: Vértes Nátánék a Megyeri úton fogadták az amerikaiak U18-as alakulatát, és a remek iramú összecsapáson végül 4–6-os vereséget szenvedtek.

A srácok ezúttal a B csoportba kerültek a franciák hasonló korú válogatottja, valamint a svéd Växjö Lakers és Leksands mellé. Ez utóbbi együttessel szemben kezdték a tornát, és 4–6-ra kikaptak. A folytatás sem úgy sikerült, ahogyan eltervezték: 1–4 a hazai pálya előnyét élvező svédekkel szemben. A harmadik akadályt ugyanakkor már sikerrel vették Zsigmond Áronék, 4–2-re nyertek a franciákkal szemben.

Csoportharmadikként az alsóházban folytathatták a tornát. A cél az ötödik hely megszerzése volt. Ehhez először az osztrák U20-as nemzeti gárdán kellett túljutniuk, és az akadályt sikerrel vették (3–1), a helyosztón pedig a HC Rigát verték  5–3-ra, így  ötödikek lettek.

Az U20-as jégkorong-válogatott kerete:
Kapusok: Gönczi Lajos (DEAC), Márkus Levente (UTE), Sági Máté (Vasas)
Hátvédek: Bogesic Vedran (MAC), Falus Ádám (Zürich Lions, svájci), Farkas Botond (Vasas), Gáspár Levente (Vasas), Horváth Milán (Fehérvári Titánok), Ortenszky Tamás (Biel-Bienne, svájci), Pokornyi Dávid (UTE), Seregély Máté (Minnesota Wilderness, amerikai)
Csatárok: Dézsi Bence (Fehérvári Titánok), Farkas Márton (DVTK), Horváth László (SC Csíkszereda, romániai), Kemény Patrik (Wings HC, svéd), Komáromy Botond (Okanagan HC, osztrák), Kónya Krisztián (Linz, osztrák), Kovács Alex (Fehérvári Titánok), Kovács Sebestyén (UTE), Péter Donát (Augsburg, német), Rétfalvi Kristóf (IOGJA), Révész Marcell (Zürich Lions, svájci), Rózsahegyi András (HC Zubr Prerov, cseh), Vértes Nátán (HPK, finn), Zsigmond Áron (UTE)

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.09.15 11:21:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Ritkán látott teljesítménnyel rukkolt elő Donyell Malen a holland labdarúgó első osztály szombat esti bajnoki mérkőzésén. A PSV Eindhoven 20 éves támadója öt gólt szerzett a Vitesse ellen.

2019.09.15 09:51:17

Utánpótlássport Jancsó Kornél utanpotlassport.hu

A tiltás-tűrés-támogatás „szentháromságán” már rég túljutottak a keleti harcművészetek Magyarországon, ahol előbb megvetették lábukat, manapság pedig sosem volt népszerűségnek örvendenek szinte kivétel nélkül. Helyzetükről, az utánpótlásról, az „önképről” a három szövetség elnökét kérdeztük.

2019.09.14 14:11:16

Utánpótlássport K. B. utanpotlassport.hu

Jól kezdett, végül szerencsétlen vereségbe futott bele kétszeres U23-as Európa-bajnokunk, Lévai Zoltán (82 kg) a nur-szultani felnőtt-világbajnokság kötöttfogású nyitónapján. A Budapesti Honvéd SE kiválósága már a vigaszágban sem bízhat: legyőzője, a kategória idei Európa-bajnoka, a dán Bisultanov kikapott a következő körben.

2019.09.13 13:10:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Fűzy Ákos után a pécsi női kosárlabdázás újabb ikonikus alakjára emlékeznek a Nemzeti Kosárlabda Akadémián. A hétvégi 3. Horváth Judit Emléktornán a kadét lányok lépnek pályára.

2019.09.08 15:52:16

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Gáll András a budapesti laser run-világbajnokságon U17-ben egyéniben és vegyes váltóban is ezüstérmet szerzett. A Mol Alapítvány által támogatott 16 éves sportoló elégedett idei teljesítményével, pedig az év utolsó nagy eseménye előtt még úgy gondolta, sikerülhettek volna jobban is világversenyek.