UP-info utanpotlassport.hu 2019.11.05 15:09 Frissítve: 2019.11.05 15:12

Jégkorong: Négy Nemzet-tornán szerepel az U18-as leányválogatott

A magyar U18-as leány jégkorong-válogatott szerdán az olaszországi Fondóba utazik, ahol a házigazdák mellett a dánokkal és az elitbe feljutott szlovákokkal mérkőzik meg a Négy Nemzet-tornán. Bedő Botond vezetőedző szerint a következő napok is fontos részét képezik a januári I/A csoportos vb-re való felkészülésnek, illetve ahogy a mester fogalmaz: a „leves kevergetésének".

A Bedő Botond vezette magyar U18-as leány jégkorong-válogatott az augusztusi svédországi World Selects Invitational nemzetközi tornán elért hatodik helyezése után újabb fontos mérföldkőhöz érkezett a 2020 januárjában esedékes, németországi I/A csoportos világbajnokságra felkészülés szempontjából. A korosztályos nemzeti csapat szerdán az olaszországi Fondóba utazik, hogy részt vegyen a már hagyománynak nevezhető Négy Nemzet-tornán. A mieink a házigazda mellett a dánokkal és az elitbe feljutott szlovákokkal mérkőznek a vb-t megelőző utolsó előtti felkészülési viadalukon.

A Négy Nemzet-tornán  méreti meg magát az U18-as leányválogatott Forrás: MJSZ

A Négy Nemzet-tornán méreti meg magát az U18-as leányválogatott  •  Forrás: MJSZ

Az újabb megméretésre 22 fős magyar keret utazik, 2 kapussal, 7 hátvéddel és 13 csatárral. Hét klubból kerültek be játékosok a névsorba, amelyben nem található légiós. A válogatott hétfőn a Vasas Jégcentrumban két jeges edzésen vett részt, kedden pedig utazik Olaszországba. Szerdán már a helyszínen gyakorolnak a játékosok, és csütörtök délután játsszák első meccsüket a szlovákok ellen.

Bedő Botond vezetőedző a hazai szövetségnek elárulta: nem a legerősebb magyar együttes utazik Olaszországba, ezért sokkal inkább a kísérletezgetésről szólnak a következő napok, semmint az eredményes szereplésről.

„A torna a felkészülés fontos állomása a világbajnoksághoz közeledve. Az az elvárás a csapattal szemben, hogy minél jobb teljesítményt nyújtsunk, és ha lehet, nyerjük meg a tornát. De nem ez az elsődleges cél, hiszen nem most kell csúcsformában lenni, hanem januárban. Ha most nem jön ki a lépés, akkor sem lehetünk szomorúak, mert legalább kiderül, hogy min kell változtatnunk. Az olaszok és a dánok majd a vb-n is ellenfeleink lesznek, ez a torna tehát jó erőfelmérő lesz ellenük, persze nem tudjuk, milyen kerettel érkeznek. Mi sem a lehető legerősebb kerettel megyünk, hiszen több játékosunk ezúttal is a felnőttekkel készül, és nem is vetünk be mindent a repertoárból. Ez a hét is a kísérletezésről szól. A korongkihozatal csiszolása mellett a harmadba való korongbevitelt kezdjük el gyakorolni. Még ízlelgetjük, kevergetjük a levest, meglátjuk, milyen hozzávalók hiányoznak.”

NÉGY NEMZET-TORNA, FONDO (OLASZORSZÁG)
A magyar U18-as leányválogatott programja
November 7., 14.30: Magyarország-Szlovákia
November 8., 19.15: Magyarország-Olaszország
November 9. 10.00: Magyarország-Dánia
A magyar U18-as leányválogatott kerete
Kapusok: Szabó Fruzsina (MAC), Tóth Zsófia (KMH)
Védők: Marsl Alexandra (MAC), Faggyas Lilla (Győri NEMAK ETO), Fecske Maja Ágnes (MAC), Gengeliczky Dorottya (Győri NEMAK ETO), Lázár Csenge (MAC), Márton Adél (UTE), Véghelyi Dóra (MAC)
Csatárok: Gondos Tamara (MAC), Horváth Imola (MAC), Ivády Nina (Óbuda HA), Józsa Orsolya (MAC), Lendvai Kata (MAC), Losonci Zsófia (MAC), Márton Luca (UTE), Metzler Regina (Vasas), Papacsek Réka (Ferencváros), Pázmándi Zsófia (MAC), Schmidt-Natkay Alíz (KMH), Strobl Lara Katalin (Vasas), Szelényi Nina (MAC)

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.11.12 14:33:15

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A Törökországban rendezett U16-os sakkvilágbajnokságon kevés hiányzott a magyar csapatnak ahhoz, hogy a kiszámíthatatlan mezőnyben megtartsa kiinduló helyezését. Ruck Róbert csapatvezető a verseny összegzése mellett külön kiemelte a hibátlan Juhász Judit teljesítményét.

2019.11.09 15:03:15

Utánpótlássport P. K. utanpotlassport.hu

A svájci székhelyű Sporttudományok Nemzetközi Központja (CIES) októberben tette közzé azt a tanulmányát, amely a 2000-ben vagy azt követően született labdarúgókat a felnőttek között szerzett rutinjuk alapján rangsorolta. Mint ismeretes, Szoboszlai Dominikot a 23. helyre sorolták. A 100-as listát október 1-gyel bezárólag készítették, de az elmúlt hetekben is több 19 éves vagy annál fiatalabb labdarúgó tette le a névjegyét az európai topligákban vagy a nemzetközi kupákban – folyamatosan bővül a lista, itt az új generáció!

2019.11.08 11:46:02

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Elkészítették a 2021-es U21-es labdarúgó Európa-bajnokság előzetes menetrendjét, amely szerint mindkét rendező ország, vagyis Magyarország és Szlovénia válogatottja már a nyitónapon pályára lép. Az U21-es Európa-bajnokságok történetében most először lesz két ország a torna házigazdája.

2019.11.01 20:14:15

Utánpótlássport Krasznai Bence utanpotlassport.hu

Nem sikerült jól kötöttfogású birkózóink bemutatkozása a budapesti U23-as világbajnokság ötödik versenynapján: öt, esélyes versenyzőnkből csupán ketten, a minszki Európa Játékok ezüstérmese, Torba Erik (63 kg) és Rácz Richárd (55 kg) folytathatja a vigaszágon szombaton a Ludovika Arénában. Lévai Zoltán (77 kg), Papp Bertalan (87 kg) és Érsek Róbert (130 kg) kiesett.

2019.11.01 17:54:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az 57 kilogrammos Kovács Kitti ötödik helyezésével indult az oroszországi Izsevszkben zajló U23-as Európa-bajnokság, amelyen a magyar válogatott 14 (köztük 11 juniorkorú) versenyzővel igyekszik minél eredményesebben helytállni. A nyitónapon négy magyarért szoríthattunk, közülük egyedül a Budapesti Honvéd SE dzsúdósa léphetett tatamira éremért, Varga Brigitta (57 kg), Monori Dániel (60 kg) és Boros Bence (67 kg) számára hamar véget ért a megméretés.