utanpotlassport.hu 2019.04.24 16:43 Frissítve: 2019.04.24 17:24

Jégkorong: így érkezett a Fradiba a most búcsúzó Kercsó Árpád

Kercsó Árpád távozik az FTC-Telekom jégkorong-szakosztályának utánpótlás-szakmai igazgatói tisztségéből. Honlapunk felidézi azt a napot, amikor a mesteredző a Fradiba szerződött. Miután nincs információnk a mostani válás okairól, csak egy kérdésünk lehet: „Netán véget ért egy szerelem?”

Kercsó Árpád

Kercsó Árpád

G. G. – utanpotlassport.hu Távozik posztjáról Kercsó Árpád, a ferencvárosi jégkorong utánpótlás-szakmai igazgatója. A zöld-fehér klub szerdán rövid közleményben jelentette be, hogy közös megegyezéssel szerződést bontott a 70 esztendős mesteredzővel, akinek utódjáról később születik döntés.

A felnőtt férfi válogatott utolsó magyar szövetségi kapitánya 2017 februárjában vette át a zöld-fehérek utánpótlás képzésének szakmai irányítását.

Kercsó Árpád – aki korábban a székesfehérvári ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémiát is irányította – a 2008-ban a világelitbe jutott felnőttválogatott gerincének nevelőedzője volt. A szakember egyelőre nem tudott nyilatkozni a folytatásról.

Természetesen szerkesztőségünk kíváncsi volt a szerződésbontás hátterére, azonban sem a Ferencváros sajtóosztálya, sem Kercsó Árpád nem kívánt nyilatkozni a részletekről.

AZ ÉRKEZÉSI ÜNNEPSÉG
Kercsó ferencvárosi érkezését sajtótájékoztatón jelentették be 2017. február 16-án. Erről a honlapunk így számolt be:
„Hudák Gábor, az FTC jégkorong-szakosztályának szakmai igazgatója megfogalmazta a csütörtökön tartott sajtótájékoztatón: Kercsó Árpád szakmai tudása és elhivatottsága garanciát jelent arra, hogy új alapokra helyezzék a 25 bajnoki címmel és 13 Magyar Kupa-győzelemmel a máig legeredményesebb hazai hokiklub utánpótlás-nevelését. Merthogy a Mester szíve mostantól nemcsak a távolból dobog a zöld-fehérekért, hanem utánpótlás-szakmai igazgatóként magára is ölti a gyerekkora óta szeretett klub színeit.
– Nem kellett azon gondolkodnom, hogy elfogadjam a Ferencváros megkeresését. Mindig is reménykedtem, hogy egyszer a zöld-fehérek sikereiért dolgozhatom, hiszen gyerekként rendszeresen hallgattam a labdarúgó- és a jégkorongcsapat mérkőzéseit rádión, és az is előfordult, hogy több száz kilométert utaztam, hogy élőben láthassam a meccseket. Az élet nagy ajándékaként fogom fel a lehetőséget, tisztában vagyok vele, hogy gyakorlatilag a nulláról kell építkezni, de ez csak hajt előre. Nem tudom, hogy egy vagy két év alatt sikerül elérni a célokat, azaz, hogy a Ferencváros meghatározó csapat legyen az utánpótlás-bajnokságokban. Azt akarom, hogy minél hamarabb.”

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.03.09 09:48:14

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Lehet-e gond, ha egy sportág nagyon népszerűvé válik? Bírják-e a szakosztályok a megnövekedett érdeklődést edzőkkel, infrastruktúrával, ha egy-egy nagy siker után tömegével érkeznek a gyerekek? Öt hazai nevelőműhelyben érdeklődtünk.

2020.02.29 09:18:15

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Az utóbbi néhány évben egyre több 21 éves vagy annál fiatalabb külföldi labdarúgót szerződtetnek az NB I-es klubok. Sallói István, a Zalaegerszeg sportigazgatója szerint ezzel az égvilágon semmi baj nincs, sőt…

2020.02.26 13:48:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A második versenynap délelőttjén már a harmadik érmét (a második aranyat) szerezte meg a magyar küldöttség a sportlövők lengyelországi junior Európa-bajnokságán: Mészáros Eszter Pekler Zalánnal párban győzött a vegyes csapatok küzdelmeiben.

2020.02.21 13:37:14

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Hívta az FTC, a Siófok és a Brest, ő azonban a német élvonal harmadik helyezettjét választotta. A 18 éves junior Eb-aranyérmes kézilabdázóval, Albek Annával a Metzingenbe szerződésről, a nem várt megkeresésekről, az NB I-ről és a távlati céljairól is beszélgettünk.

2020.02.09 12:37:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ifjúsági ergométeres kontinensviadal után a párizsi világbajnokságon is megvillantotta klasszisát az Arrabona Evezős Klub 18 éves versenyzője, Siska Bettina, elvégre 500 méteren új egyéni csúccsal a dobogó második fokára állt fel, s nevelőedzője, Halmainé Mészáros Éva szerint immár „stabilan hozza, amit tud".