Jégkorong: így érkezett a Fradiba a most búcsúzó Kercsó Árpád

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.04.24. 16:43
Címkék
Kercsó Árpád távozik az FTC-Telekom jégkorong-szakosztályának utánpótlás-szakmai igazgatói tisztségéből. Honlapunk felidézi azt a napot, amikor a mesteredző a Fradiba szerződött. Miután nincs információnk a mostani válás okairól, csak egy kérdésünk lehet: „Netán véget ért egy szerelem?”

Kercsó Árpád
Kercsó Árpád

Kercsó Árpád

Kercsó Árpád
Kercsó Árpád

Kercsó Árpád

G. G.– utanpotlassport.hu Távozik posztjáról Kercsó Árpád, a ferencvárosi jégkorong utánpótlás-szakmai igazgatója. A zöld-fehér klub szerdán rövid közleményben jelentette be, hogy közös megegyezéssel szerződést bontott a 70 esztendős mesteredzővel, akinek utódjáról később születik döntés.

A felnőtt férfi válogatott utolsó magyar szövetségi kapitánya 2017 februárjában vette át a zöld-fehérek utánpótlás képzésének szakmai irányítását.

Kercsó Árpád – aki korábban a székesfehérvári ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémiát is irányította – a 2008-ban a világelitbe jutott felnőttválogatott gerincének nevelőedzője volt. A szakember egyelőre nem tudott nyilatkozni a folytatásról.

Természetesen szerkesztőségünk kíváncsi volt a szerződésbontás hátterére, azonban sem a Ferencváros sajtóosztálya, sem Kercsó Árpád nem kívánt nyilatkozni a részletekről.

AZ ÉRKEZÉSI ÜNNEPSÉG
Kercsó ferencvárosi érkezését sajtótájékoztatón jelentették be 2017. február 16-án. Erről a honlapunk így számolt be:
„Hudák Gábor, az FTC jégkorong-szakosztályának szakmai igazgatója megfogalmazta a csütörtökön tartott sajtótájékoztatón: Kercsó Árpád szakmai tudása és elhivatottsága garanciát jelent arra, hogy új alapokra helyezzék a 25 bajnoki címmel és 13 Magyar Kupa-győzelemmel a máig legeredményesebb hazai hokiklub utánpótlás-nevelését. Merthogy a Mester szíve mostantól nemcsak a távolból dobog a zöld-fehérekért, hanem utánpótlás-szakmai igazgatóként magára is ölti a gyerekkora óta szeretett klub színeit.
– Nem kellett azon gondolkodnom, hogy elfogadjam a Ferencváros megkeresését. Mindig is reménykedtem, hogy egyszer a zöld-fehérek sikereiért dolgozhatom, hiszen gyerekként rendszeresen hallgattam a labdarúgó- és a jégkorongcsapat mérkőzéseit rádión, és az is előfordult, hogy több száz kilométert utaztam, hogy élőben láthassam a meccseket. Az élet nagy ajándékaként fogom fel a lehetőséget, tisztában vagyok vele, hogy gyakorlatilag a nulláról kell építkezni, de ez csak hajt előre. Nem tudom, hogy egy vagy két év alatt sikerül elérni a célokat, azaz, hogy a Ferencváros meghatározó csapat legyen az utánpótlás-bajnokságokban. Azt akarom, hogy minél hamarabb.”

További korosztályos hírekJÉGKORONGBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik