utanpotlassport.hu 2019.04.24 16:43 Frissítve: 2019.04.24 17:24

Jégkorong: így érkezett a Fradiba a most búcsúzó Kercsó Árpád

Kercsó Árpád távozik az FTC-Telekom jégkorong-szakosztályának utánpótlás-szakmai igazgatói tisztségéből. Honlapunk felidézi azt a napot, amikor a mesteredző a Fradiba szerződött. Miután nincs információnk a mostani válás okairól, csak egy kérdésünk lehet: „Netán véget ért egy szerelem?”

Kercsó Árpád

Kercsó Árpád

G. G. – utanpotlassport.hu Távozik posztjáról Kercsó Árpád, a ferencvárosi jégkorong utánpótlás-szakmai igazgatója. A zöld-fehér klub szerdán rövid közleményben jelentette be, hogy közös megegyezéssel szerződést bontott a 70 esztendős mesteredzővel, akinek utódjáról később születik döntés.

A felnőtt férfi válogatott utolsó magyar szövetségi kapitánya 2017 februárjában vette át a zöld-fehérek utánpótlás képzésének szakmai irányítását.

Kercsó Árpád – aki korábban a székesfehérvári ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémiát is irányította – a 2008-ban a világelitbe jutott felnőttválogatott gerincének nevelőedzője volt. A szakember egyelőre nem tudott nyilatkozni a folytatásról.

Természetesen szerkesztőségünk kíváncsi volt a szerződésbontás hátterére, azonban sem a Ferencváros sajtóosztálya, sem Kercsó Árpád nem kívánt nyilatkozni a részletekről.

AZ ÉRKEZÉSI ÜNNEPSÉG
Kercsó ferencvárosi érkezését sajtótájékoztatón jelentették be 2017. február 16-án. Erről a honlapunk így számolt be:
„Hudák Gábor, az FTC jégkorong-szakosztályának szakmai igazgatója megfogalmazta a csütörtökön tartott sajtótájékoztatón: Kercsó Árpád szakmai tudása és elhivatottsága garanciát jelent arra, hogy új alapokra helyezzék a 25 bajnoki címmel és 13 Magyar Kupa-győzelemmel a máig legeredményesebb hazai hokiklub utánpótlás-nevelését. Merthogy a Mester szíve mostantól nemcsak a távolból dobog a zöld-fehérekért, hanem utánpótlás-szakmai igazgatóként magára is ölti a gyerekkora óta szeretett klub színeit.
– Nem kellett azon gondolkodnom, hogy elfogadjam a Ferencváros megkeresését. Mindig is reménykedtem, hogy egyszer a zöld-fehérek sikereiért dolgozhatom, hiszen gyerekként rendszeresen hallgattam a labdarúgó- és a jégkorongcsapat mérkőzéseit rádión, és az is előfordult, hogy több száz kilométert utaztam, hogy élőben láthassam a meccseket. Az élet nagy ajándékaként fogom fel a lehetőséget, tisztában vagyok vele, hogy gyakorlatilag a nulláról kell építkezni, de ez csak hajt előre. Nem tudom, hogy egy vagy két év alatt sikerül elérni a célokat, azaz, hogy a Ferencváros meghatározó csapat legyen az utánpótlás-bajnokságokban. Azt akarom, hogy minél hamarabb.”

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.05.16 21:05:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A Farkas Júlia, Fodor Nadin, Kis Janka, Magyar Hanna, Somhegyi Réka, Varga Lujza összeállítású magyar junior ritmikusgimnasztika-kéziszercsapat öt karika gyakorlatával a 14. helyet érdemelte ki a bakui junior Európa-bajnokságon.

2019.05.15 19:57:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

„A legnagyobb szerencsém az, hogy olyan edzőm van, mint Somlai Béla, aki technikailag olyan dolgokat tanít, amilyeneket talán senki más. Azt mondják, dinamikus, gyors vagyok és a testalkatom is alkalmas a vívásra. Balkezesként pedig van némi előnyöm is, amely nagyon kemény edzéssel párosulva később is meghozhatja a gyümölcsét” − vélekedik sikerének titkáról a 17 éves ifjúsági olimpiai bajnok kardvívó, Rabb Krisztián.

2019.05.15 11:47:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Négy év alatt az NB I-es és EHF-kupa negyeddöntős csapat alapemberévé nőtte ki magát Tatabányán ifj. Rosta Miklós. A 20 éves beállós igazi kézilabdacsaládból származik, az idén góllal mutatkozott be a nagyválogatottban, az ősztől pedig már a bajnoki címvédő MOL-Pick Szeged együttesét erősíti.

2019.05.13 17:24:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Parádésan szerepeltek az utánpótláskorú birkózók a három szakág felnőtt magyar bajnokságán. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a harminc súlycsoportból tizennégyet 23 év alatti fiatal nyert meg.

2019.05.05 16:16:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Az már eldőlt az angol labdarúgó-bajnokságban, hogy a Fulham kiesik. Szombaton is kikapott a Wolverhamptontól. A londoniaknak mégis volt búcsúzó, nagy dobásuk. A hajrában pályára küldött Harvey Elliott lett minden idők legfiatalabb Premier League-szereplője.