UP-info utanpotlassport.hu 2020.05.13 12:59 Frissítve: 2020.05.13 17:06

Jégkorong: Horváth András a juniorválogatott új szövetségi kapitánya

A szövetség honlapján jelentette be, hogy az U20-as jégkorong-válogatott irányítását a 225-szörös válogatott Horváth András veszi át. Az új kapitány csak olyan játékosokat lát szívesen a nemzeti csapatban, akik büszkék arra, hogy felölthetik magukra a címerest mezt.

 

Horváth András az új U20-as szövetségi kapitány Forrás: MJSZ

Horváth András az új U20-as szövetségi kapitány  •  Forrás: MJSZ

 

Vas Márton, a Magyar Jégkorong Szövetség általános menedzsere eddigi segítőjét, Horváth Andrást kérte fel a juniorválogatott irányítására, és a felkérést – a szakmai bizottság véleményezését és támogatását követően – elfogadta az MJSZ elnöksége is – számol be a jegkorongszovetseg.hu. A 225-szörös válogatott klasszis 19 felnőtt-világbajnokságon szerepelt játékosként, és az U15-ös korosztály után másodszor lesz vezetőedző nemzeti csapatnál, de a legfelső korosztállyal már harmadik éve dolgozik: másodedzőként két junior-világbajnokságon van túl. Előbb 2018-ban harmadik lett a válogatott a divízió I/B-s vb-n, tavaly decemberben pedig hibátlan teljesítménnyel megnyerte a tornát Kijevben, így jövőre a divízió I/A-csoportban folytathatja.

Az új kapitány a szövetség honlapjának adott interjújában elmondta, nem kellett sokat gondolkoznia a felkérésen és örül a megbízatásnak. Filozófiáját is felvázolta.

„Olyan játékosokat szeretnék a válogatottba, akik büszkék arra, hogy felölthetik magukra a magyar mezt. Ez a kiindulópont, amit sosem felejthetünk el. Mindent annak fogok alárendelni, hogy ezeket a srácokat a felnőtthoki irányába tereljem, tereljük, és próbáljunk nekik olyan dolgokat átadni, amik segíthetik őket abban, hogy profi jégkorongozóvá váljanak. Ebből semmiképp sem engednék. A legfontosabb emellett az lenne, hogy a srácok megérezzék, hogy bár a sikereket, az előrelépést nagyon kemény munkával és áldozatokkal lehet elérni, közben azért élvezni is lehet azt, amit csinálunk. Ha ezt megtanulják, akkor felejthetetlen élményekben lesz részük a közeljövőben és az elkövetkezendő pár évben is” – nyilatkozta a szakember, és arról is szót ejtett, hogy az eddigi tapasztalatait a saját ötleteivel ötvözve kamatoztatná a juniorválogatottnál, melynek szakmai stábja a következő hetekben lesz végleges.

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.05.22 14:06:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A 18 éves teniszező, Drahota-Szabó Dorka a Budapest-kupa elnevezésű vegyes csapatversenyen; Bondár Annát győzte le két játszmában.

2020.05.13 13:01:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A szövetség honlapján jelentette be, hogy az U20-as jégkorong-válogatott irányítását a 225-szörös válogatott Horváth András veszi át. Az új kapitány csak olyan játékosokat lát szívesen a nemzeti csapatban, akik büszkék arra, hogy felölthetik magukra a címerest mezt.

2020.05.12 09:11:17

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Az MLSZ döntése értelmében hivatalosan is véget értek a korosztályos bajnokságok; helyezettek, illetve végeredmény alapján feljutók és kiesők nincsenek, az UEFA Ifjúsági Ligában az ETO FC Győr U19-es csapata indulhat.

2020.05.08 12:21:15

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Amennyiben a RB Salzburg elfogadná az AC Milan által a Tuttosport szerint tett 20 millió eurós ajánlatot, úgy a 19 éves Szoboszlai Dominik lehetne minden idők legdrágább magyar labdarúgója.

2020.05.01 13:31:16

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

A LEN (Európai Úszó Szövetség) vezető testülete úgy határozott, hogy elhalasztja a 2020-as junior Európa-bajnokságot az összes szakágban (úszás, nyílt vízi úszás, műugrás, műúszás, vízilabda).