utanpotlassport.hu 2019.04.20 22:08 Frissítve: 2019.04.21 09:16

Jégkorong: bronzérmes a magyar válogatott az U18-as vb-n

Győzni kellett... És győzött is a magyar válogatott a hazai rendezésű I/B csoportos ifjúsági világbajnokság utolsó fordulójában a már biztosan aranyérmes japánok ellen. Svasznek Bence csapat 5–3-as sikerével a harmadik helyen zárta a székesfehérvári tornát.

Bruckner Vince – utanpotlassport.hu Nem könnyítették meg az ellenfelek a magyar válogatott dolgát a székesfehérvári divízió I/B csoportos jégkorong-világbajnokság zárónapján. Az utolsó, japánok elleni csata előtt a legszebb forgatókönyv a bronzérem megszerzése, a rémálom pedig maga a kiesés volt Svasznek Bence együttesének. És illúzióink nem lehettek, az ázsiaiak a százszázalékos mérleg és a biztos feljutás ellenére sem adták olcsón a bőrüket.

A komoly győzelmi szándékukat pedig már az első harmadban a mieink tudtára adták. Végig domináltak az első húsz percben, és már az első emberelőnyükből megszerezték a vezetést, Szato Naoki lövése csúszott be Horváth Dominik lába alatt (0–1 ). És a bekapott gól sem változtatott a játék képén, na meg az sem, hogy két felesleges kiállítást is összeszedett a magyar együttes a támadóharmadban. Így az első szünetben a két edző közül Svasznek Bence lehetett a boldogabb a részeredménnyel.

Horváth Dominik a japánok ellen is biztos pont volt a kapuban Forrás: Soós Attila/IIHF

Horváth Dominik a japánok ellen is biztos pont volt a kapuban  •  Forrás: Soós Attila/IIHF

És a második harmadra már egy egészen másik hazai gárda korcsolyázott ki a jégre. S ennek már az első percben meglett az eredményre, Horváth Milán használta ki azonnal a japánok védelmi megingását. Majd nem sokkal később Horváth lecsorgó lövése után Rétfalvi Kristóf ütötte be a másodikat emberelőnyből (2–1).  Mijata Dajszuke egyenlítése viszont újra lehűtötte a kedélyeket az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban. Na de a slusszpoén a magyaroké volt: ismét a fehérvári bekk, Horváth Milán próbálkozott, s bár az ő lövése még nem talált utat a kapuba, Schlekmann Márk közelről bejuttatta a pakkot (3–2).

A japánok persze ezek után sem adták fel, és újra egalizáltak, ezúttal Marujama Soma járt túl a magyar védelem és Horváth Dominik eszén. S ekkor következett a torna legfontosabb húsz perce… És legfontosabb magyar gólja: Varga Balázs volt nagyon határozott a kapuba mögött, majd Szűcs Ádám elé tálalt, aki értékesítette a ziccert hét perccel a vége előtt (4–3). A hajrára a japánok lehozták a kapust, szorongattak, de gólt nem találtak. Nem úgy, mint Szűcs: az Augsburg támadója a védekező harmadból ütötte be a második találatát, ami egyben bronzérmet ért a magyar válogatottnak.

A japánok elleni 5–3-as siker után pedig nem is kérdéses, hogy megérdemelt a bennmaradás és a harmadik hely, miután győzelmi kényszerben a legerősebb riválist múlta felül a Svasznek-csapat.

U18-AS DIVÍZIÓ I/B CSOPORTOS VILÁGBAJNOKSÁG, SZÉKESFEHÉRVÁR
Magyarország–Japán 5–3 (0–1, 3–1, 2–1)
Gól: Szűcs 2 (53., 60.), Horváth M. (21.), Rétfalvi (24.), Schlekmann (40.), ill. Szato (12.), Mijata (26.), Marujama (48.)
A másik két mérkőzésen: Olaszország–Nagy-Britannia 3–1, Ausztria–Szlovénia 7–1
A világbajnokság állása: 1. Japán 12 pont, 2. Ausztria 11, 3. Magyarország 7, 4. Olaszország 6, 5. Szlovénia 5, 6. Nagy-Britannia 4
A magyar válogatott korábbi eredményei: –Ausztria 1–3−Szlovénia 1−2, –Nagy-Britannia 4–5, –Olaszország 7–3

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.02.09 12:37:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ifjúsági ergométeres kontinensviadal után a párizsi világbajnokságon is megvillantotta klasszisát az Arrabona Evezős Klub 18 éves versenyzője, Siska Bettina, elvégre 500 méteren új egyéni csúccsal a dobogó második fokára állt fel, s nevelőedzője, Halmainé Mészáros Éva szerint immár „stabilan hozza, amit tud".

2020.02.02 16:06:15

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Számos utánpótlássikerről adunk hírt, ám jól tudjuk: ezek még nem garantálják a fényes felnőttpályafutást. Most az érem másik oldalát vizsgáltuk meg: olyan sportolókkal beszéltünk, akik utánpótláskorúként nem arattak nagy sikereket, de későn érő típusként szép pályafutást építettek.

2020.01.24 19:06:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A junior vb- és Eb-, továbbá U23-as Eb-győztes cselgáncsozó, Özbas Szofi és a felnőttvilágbajnok kajakos, Kopasz Bálint lett 2019 legjobb utánpótláskorú sportolója. Mindez a tizenkilencedik alkalommal megrendezett Héraklész Díjátadó Gálán derült ki pénteken.

2020.01.23 19:06:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Elképesztő teljesítménnyel nyerte meg Pekler Zalán a junior légpuskások 10 m-es müncheni versenyét. A komáromi sportlövő jobbat lőtt, mint a világcsúcs (országos csúcsot ért el), ezek után azt kérdeztük tőle, mégis hogyan csinálta.

2020.01.14 21:07:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Elstartolt a junior leánykosarasok bajnokságának felsőházi rájátszása, amelyben a Csata DSE, a DVTK Akadémia és a Vasas Akadémia hozta ez idáig minden meccsét. A miskolciak eddig két mérkőzésből kétszer nyertek ugyanolyan arányú különbséggel: 68−67-re verték az NKA Pécs és a BEAC-Újbuda KA alakulatát is.