HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2019.02.10 09:35 Frissítve: 2019.02.10 09:51

Jégkorong: az U18-asok másodikok lettek a Négy Nemzet-tornán

A második helyen végzett az olaszországi Négy Nemzet-tornán az U18-as jégkorong-válogatott. Az áprilisi, székesfehérvári vb-re készülő alakulat két leendő ellenfelét, a mostani házigazdát és a szlovéneket is simán legyőzte Egnában.

B. V. – utanpotlassport.huAz utolsó felkészülési tornáján vett részt az U18-as jégkorong-válogatott az áprilisi, székesfehérvári divízió I/B csoportos világbajnokság előtt. Svasznek Bence együttese a házigazda mellett a franciákkal és a szlovénekkel mérkőzött az olaszországi Egnában.

A második helyen zárt Egnában az U18-as válogatott Forrás: MJSZ

A második helyen zárt Egnában az U18-as válogatott  •  Forrás: MJSZ

A nyitó fordulóban a magyar csapat magabiztos sikerrel kezdett, mert bár az első találat az olaszoké volt, utána sorozatban öt magyar gól következett. Keresztes Levente kétszer, Hadobás Zétény, Csollák Márkó és Szűcs Ádám egyszer-egyszer volt eredményes.

A folytatás viszont kevésbé sikerült jól. A tornát végül megnyerő, egyébként eggyel magasabb divízióban szereplő franciákkal mieink csak az első két harmadban tartották a lépést Sárdi Máté és Schlekmann Márk góljának köszönhetően. Az utolsó húsz percet 4–0-ra Franciaország nyerte, ezzel elszálltak az aranyérmes remények.

A második hely megszerzéséhez azonban nem férhetett kétség. A fiúk 6–1-es rajt-cél győzelmet arattak a szlovének ellen, ezzel egyértelműen pozitív teljesítménnyel zárták a vb előtti utolsó tornát. A viadal legeredményesebb játékosa, a MAC Budapest 17 éves csatára, Schlekmann Márk lett két góllal és hat asziszttal, tőle nem sokkal maradt el vele egyidős klubtársa, Keresztes Levente, aki hat ponttal zárt.

Az ifjúsági válogatott fő eseménye április 14. és 20. között a székesfehérvári U18-as világbajnokság lesz, amelyen a szlovének és az olaszok mellett az osztrákokkal, a japánokkal és a britekkel találkozik a társaság.

U18-AS NÉGY NEMZET-TORNA, EGNA (OLASZORSZÁG)
A magyar csapat eredményei:
–Olaszország 5–1, –Franciaország 2–6, –Szlovénia 6–1
A torna végeredménye: 1. Franciaország 8 pont, 2. Magyarország 6, 3. Szlovénia 4, 5. Olaszország 0

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.02.17 19:22:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Klujber Katrin és Pásztor Noémi érkezésével immár öt tavalyi junior-világbajnok játékos erősíti az FTC felnőtt női kézilabdacsapatát. A zöld-fehérek még nem kiforrott játékosokkal a fedélzeten gyakorlatilag bárki ellen felveszik a versenyt a Bajnokok Ligájában. A klub filozófiájáról, a fiatalos koncepcióról Elek Gábor vezetőedzőt, a már rutinos fradistának számító Márton Grétát és a legújabb szerzeményt, Pásztor Noémit kérdeztük.

2019.02.13 15:32:16

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A Ferencvárosi Torna Club újraindítja gyorskorcsolya-szakosztályát, ennek okán a zöld-fehér egyesület sajtótájékoztató keretein belül mutatta be szakmai vezetőit, illetve versenyzőit: a Liu testvérek a klubnál folytatják pályafutásukat.

2019.02.12 20:42:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A sikeres hétfői versenynapot követően kedden folytatódtak a 14. téli ifjúsági olimpiai fesztivál (EYOF) küzdelmei. Az előző napihoz hasonlóan ezúttal is a curlingesek és a rövid pályás gyorskorcsolyázók vitték a prímet. Bontovics Balázs egyéniben az 500 méteres távon szerzett bronzérmet, a vegyes váltónk pedig a 3000 méteres versenyszámban a pénteki döntőbe jutott. Dicséret illeti curlingeseinket is, akik mindkét mérkőzésüket megnyerték, és továbbra is előkelő helyen állnak csoportjukban.

2019.01.24 13:22:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Döntőbe jutott a junior Australian Openen a Nagy Adrienn, Kavagucsi Nacumi leánypáros. A magyar-japán kettős 59 perc alatt, három szettben győzte le francia-máltai ellenfelét, s ezzel mindketten eddigi karrierjük egyik legszebb pillanata előtt állnak. A fináléban egy amerikai duó ellen lépnek pályára.

2019.01.14 10:50:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A számtalan emlékezetes pillanatot hozó tavalyi esztendőt követően a hazai sportági szövetség kihirdette az év legjobbjait: a juniorkorosztályban az U20-as világbajnok Háfra Noémi és a jelenleg is a felnőttválogatottal a vb-n részt vevő Máthé Dominik kapta az elismerést.