utanpotlassport.hu 2019.02.10 09:35 Frissítve: 2019.02.10 09:51

Jégkorong: az U18-asok másodikok lettek a Négy Nemzet-tornán

A második helyen végzett az olaszországi Négy Nemzet-tornán az U18-as jégkorong-válogatott. Az áprilisi, székesfehérvári vb-re készülő alakulat két leendő ellenfelét, a mostani házigazdát és a szlovéneket is simán legyőzte Egnában.

B. V. – utanpotlassport.huAz utolsó felkészülési tornáján vett részt az U18-as jégkorong-válogatott az áprilisi, székesfehérvári divízió I/B csoportos világbajnokság előtt. Svasznek Bence együttese a házigazda mellett a franciákkal és a szlovénekkel mérkőzött az olaszországi Egnában.

A második helyen zárt Egnában az U18-as válogatott Forrás: MJSZ

A második helyen zárt Egnában az U18-as válogatott  •  Forrás: MJSZ

A nyitó fordulóban a magyar csapat magabiztos sikerrel kezdett, mert bár az első találat az olaszoké volt, utána sorozatban öt magyar gól következett. Keresztes Levente kétszer, Hadobás Zétény, Csollák Márkó és Szűcs Ádám egyszer-egyszer volt eredményes.

A folytatás viszont kevésbé sikerült jól. A tornát végül megnyerő, egyébként eggyel magasabb divízióban szereplő franciákkal mieink csak az első két harmadban tartották a lépést Sárdi Máté és Schlekmann Márk góljának köszönhetően. Az utolsó húsz percet 4–0-ra Franciaország nyerte, ezzel elszálltak az aranyérmes remények.

A második hely megszerzéséhez azonban nem férhetett kétség. A fiúk 6–1-es rajt-cél győzelmet arattak a szlovének ellen, ezzel egyértelműen pozitív teljesítménnyel zárták a vb előtti utolsó tornát. A viadal legeredményesebb játékosa, a MAC Budapest 17 éves csatára, Schlekmann Márk lett két góllal és hat asziszttal, tőle nem sokkal maradt el vele egyidős klubtársa, Keresztes Levente, aki hat ponttal zárt.

Az ifjúsági válogatott fő eseménye április 14. és 20. között a székesfehérvári U18-as világbajnokság lesz, amelyen a szlovének és az olaszok mellett az osztrákokkal, a japánokkal és a britekkel találkozik a társaság.

U18-AS NÉGY NEMZET-TORNA, EGNA (OLASZORSZÁG)
A magyar csapat eredményei:
–Olaszország 5–1, –Franciaország 2–6, –Szlovénia 6–1
A torna végeredménye: 1. Franciaország 8 pont, 2. Magyarország 6, 3. Szlovénia 4, 5. Olaszország 0

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.12.08 22:17:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A csütörtöki összecsapáson látottakhoz képest jóval simábban nyert az U20-as jégkorong-válogatott Dél-Korea U25-ös együttese ellen; Vas Márton kijevi divízió I/B csoportos világbajnokságra készülő csapata 9–1-re simázta le ázsiai ellenfelét.

2019.12.08 19:37:01

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

„Nemcsak a Mikulás, hanem a gyerekek teljesítménye is mosolyt csalt az arcunkra" – mondja büszkén dr. Vardanjan Gurgen, a műkorcsolya ágazat sportigazgatója, aki szerint a fiatalok többször is bizonyították az egyhetes viadalon, hogy jó úton halad a hazai utánpótlás.

2019.12.01 14:25:17

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A szövetség évzáró gáláján az U23-as, a junior- és az ifjúsági korosztályban is megnevezték az év legjobb atlétáját. A legfiatalabb győztes a 15 esztendős Varga Gréta volt, a 22 éves Halász Bence pedig a felnőttek között nyert.

2019.11.30 16:23:18

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Negyven ország mintegy ezerötszáz fiatal sportolóját várják a jövőre Kecskeméten rendezendő 54. Nemzetközi Gyermek Játékokra, ahol a 12-15 éves korú gyerekek kilenc sportágban mérhetik össze tudásukat.

2019.11.30 09:03:15

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Sorozatunkban olyan korábbi klasszisok mondják el véleményüket a hazai sportági utánpótlásról, akik manapság semmilyen vagy csak csekély szerepet töltenek be annak alakításában. Ezúttal a „kajakkirálynővel”, a háromszoros olimpiai és harmincegyszeres világbajnok Kovács Katalinnal beszélgettünk.