utanpotlassport.hu 2019.04.14 22:44 Frissítve: 2019.04.15 08:53

Jégkorong: az U18-as magyar csapat vereséggel kezdett

Bírói tévedések, balszerencse és egy kicsit erősebb osztrák válogatott – így lehet röviden leírni a magyar együttes vb-startját a székesfehérvári U18-as divízió I/B csoportos tornán. Ausztria 3–1-re győzött a nyitányon, de Svasznek Bence és a csapat továbbra is bízik az eredményes folytatásban.

Bruckner Vince – utanpotlassport.hu„Gyerünk, gyerekek!” – zengett a – talán még az előzetesen vártnál is népesebb – bő ezer fős magyar tábor a székesfehérvári Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban, amikor a magyar válogatott játékosai ellepték a jeget. Az U18-as divízió I/B csoportos vb első fordulójában mindjárt a papíron legerősebbnek tartott riválissal, az osztrák együttessel találkoztak Svasznek Bence tanítványai.

Nem sikerült a rajt, az osztrákok 3–1-re győztek az első fordulóban Forrás: IIHF

Nem sikerült a rajt, az osztrákok 3–1-re győztek az első fordulóban  •  Forrás: IIHF

És a magyar fiúk láthatóan nem szeppentek meg a sportolók életében igen ritka lehetőségtől, hogy hazai környezetben játszhatnak világbajnokságon. Keresztes Levente már a második percben emberelőnyt harcolt ki, igazán nagy gólveszélyt viszont akkor még nem sikerült kialakítani, nem született hazai találat. Sőt a 8. percben Luis Lindner fél perc alatt gólra váltotta az osztrák fórt (0–1). Pontosabban nem gólra, ugyanis mint később a magyar stáb videóelemzőjétől megtudtuk, a pakk felső vasról jött ki, a legkevésbé sem haladt át a gólvonalon. Utána hiába jutott el ordító gólhelyzetekig a magyar csapat, az osztrákok, ha kellett, a gólvonalról is mentettek, így az első szünetig nem változott az állás.

A második harmadban aztán összesen tíz percet játszottak hátrányban a hazai fiúk, ebből következett, hogy kevesebb lehetőség adódott, a vendégek többnyire a kapu elé szegezték őket. És ami a nagyobb baj, hogy 34. percben Tim Harnisch révén megduplázták előnyüket (0–2).

Az utolsó húsz perc nem ígérkezett könnyűnek. A mieink inkább erőlködtek, valódi gólhelyzetet nem tudtak kialakítani. És a 49. percben Thimo Nickl bevágta a harmadikat. Amire hiába válaszolt Falus Ádám villámgyorsan, már nem volt visszaút a mérkőzésbe (1–3).

Az osztrákok mondhatjuk, hogy némileg szerencsés, de el kell ismerni megérdemelt sikert arattak a vb nyitónapján. A magyar válogatott vezetőedzője, Svasznek Bence sportszerűen értékelt a mérkőzés után.

„Nem szeretnénk különösebben a játékvezetőkkel foglalkozni, mind láttuk, mi történt, de nem ez a dolgunk. Tehettünk volna többet a sikerért, de összességében nem érheti kritika a srácokat, dolgoztak becsülettel, nagy lendülettel álltak bele a mérkőzésbe. Pozitívak maradunk, csak előre tekintünk, hátra van még négy meccs.”

A találkozó legjobb magyar játékosának a kapust, Horváth Dominiket választották, aki bár csalódott volt, élvezte a hazai közönség teremtette atmoszférát.

„Jól éreztem magamat a jégen, nagy erőt adott nekünk a közönség. Sajnálom, hogy nem győzelemmel kezdtünk, sokszor voltunk hátrányban, és ezt most nem bírtuk el. A mait gyorsan elfelejtjük, holnap új meccs jön.”

Méghozzá a szlovének ellen este fél 9-től.

A magyar–osztrák mérkőzés videó-összefoglalója:

U18-AS DIVÍZIÓ I/B CSOPORTOS VILÁGBAJNOKSÁG, SZÉKESFEHÉRVÁR
Magyarország–Ausztria 1–3 (0–1, 0–1, 1–1)
Gól:
Falus (50.), ill. Lindner (8.), Harnisch (34.), Nickl (49.)
A másik két mérkőzésen: Japán–Olaszország 3–2, Szlovénia–Nagy-Britannia 3–2
A magyar válogatott további programja: Április 15., 19.30: –Szlovénia; Április 17., 19.30: –Nagy-Britannia; Április 19., 16: –Olaszország; Április 20., 19.30: –Japán

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.02.09 12:37:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ifjúsági ergométeres kontinensviadal után a párizsi világbajnokságon is megvillantotta klasszisát az Arrabona Evezős Klub 18 éves versenyzője, Siska Bettina, elvégre 500 méteren új egyéni csúccsal a dobogó második fokára állt fel, s nevelőedzője, Halmainé Mészáros Éva szerint immár „stabilan hozza, amit tud".

2020.02.02 16:06:15

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Számos utánpótlássikerről adunk hírt, ám jól tudjuk: ezek még nem garantálják a fényes felnőttpályafutást. Most az érem másik oldalát vizsgáltuk meg: olyan sportolókkal beszéltünk, akik utánpótláskorúként nem arattak nagy sikereket, de későn érő típusként szép pályafutást építettek.

2020.01.24 19:06:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A junior vb- és Eb-, továbbá U23-as Eb-győztes cselgáncsozó, Özbas Szofi és a felnőttvilágbajnok kajakos, Kopasz Bálint lett 2019 legjobb utánpótláskorú sportolója. Mindez a tizenkilencedik alkalommal megrendezett Héraklész Díjátadó Gálán derült ki pénteken.

2020.01.23 19:06:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Elképesztő teljesítménnyel nyerte meg Pekler Zalán a junior légpuskások 10 m-es müncheni versenyét. A komáromi sportlövő jobbat lőtt, mint a világcsúcs (országos csúcsot ért el), ezek után azt kérdeztük tőle, mégis hogyan csinálta.

2020.01.14 21:07:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Elstartolt a junior leánykosarasok bajnokságának felsőházi rájátszása, amelyben a Csata DSE, a DVTK Akadémia és a Vasas Akadémia hozta ez idáig minden meccsét. A miskolciak eddig két mérkőzésből kétszer nyertek ugyanolyan arányú különbséggel: 68−67-re verték az NKA Pécs és a BEAC-Újbuda KA alakulatát is.