utanpotlassport.hu 2019.04.24 13:07 Frissítve: 2019.04.24 13:14

Jégkorong: augsburgi erények repítik a 18 éves Szűcs Ádámot

Az U18-as I/B csoportos hoki vb-n bronzérmes magyar csapat legjobb játékosának választották Szűcs Ádámot. Az Augsburg 18 éves támadójának felemás érzései vannak a hazai tornával kapcsolatban, Németországban minden adott a fejlődéséhez, de a jövőben a jégkorong mellett a tanulásra is komoly súlyt fektetne.

Bruckner Vince – utanpotlassport.huA feljutásért szállt harcba, három meccs után a kiesés szele is meglegyintette, de végül bronzérmet nyert a magyar válogatott a Székesfehérváron rendezett U18-as I/B csoportos jégkorong-világbajnokságon, miközben a japánok feljutottak, a britek meg kiestek. A magyar csapat legjobbjának az Augsburg 18 éves csatárát, Szűcs Ádámot választották.

Szűcs Ádám remek szezont zárt az Augsburg U20-as csapatában Fotó: Hans Kaestle

Szűcs Ádám remek szezont zárt az Augsburg U20-as csapatában  •  Fotó: Hans Kaestle

„Keserédes érzéseim vannak a világbajnokságról – kezdte a tornán négy gólt szerzett támadó. – Valóban úgy mentünk a vébének, hogy a feljutás a célunk, de az első két meccs egyáltalán nem a terveink szerint alakult. A végén viszont már mindenki jól dolgozott, szépen alakult a hajrá.”

A sportban persze nincs „ha”, de amennyiben az együttes végig azt a magas szintű játékot hozza, amilyet az olaszok meg a japánok ellen, a Németországban légióskodó játékos szerint akár az eredeti célként kitűzött feljutást is megszerezhette volna.

A magyar MVP a négy gólja mellett rengeteget korcsolyázott, sokat dolgozott az öt fehérvári meccsen. Ő maga is elégedett a teljesítményével: „Az edzők úgy küldtek pályára, hogy dinamikát, gyorsaságot hozzak a csapat játékába, azt hiszem, ez sikerült is. Nagyon jólesett, hogy engem láttak a legjobbnak, de a díj a csapattársaimé is, elsősorban Varga Balázsé és Rózsahegyi Andrásé, akikkel remekül játszottunk össze egy sorban.”

A két éve Székesfehérvárról Augsburgba költözött csatár nemcsak a válogatottban, hanem a klubjában is jó évadot zárt. A német U20-as ligában elérték a kitűzött célt, bejutottak a rájátszásba – ami a klub történetében másodszor sikerült –, miközben Szűcs kilenc gólja mellett tizenkét gólpasszt is kiosztott.

Szűcs Ádám Forrás: MJSZ

Szűcs Ádám  •  Forrás: MJSZ

„Döntéshozatalban és sebességben biztosan sokat léptem előre az elmúlt két szezonban. De amit igazán kiemelnék – amellett, hogy megismertem egy másik kultúrát és nyelvet – az emberek gondolkodása, szemlélete. A jégpályán és az élet többi területén a maximumra törekednek, elhivatottak, és ez engem is motivál.”

A legnagyobb erősségének a vb-n is kamatoztatott munkabírását és dinamizmusát tartja, fejlődni pedig elsősorban a lövések pontosságában szeretne. Ugyanakkor a jégkorong mellett a tanulást sem hanyagolná el, és mindkét területen sikeres kíván maradni.

„Amellett, hogy haladok előre a sportban, az iskolát is komolyan szeretném venni. A következő évadot még mindenképpen Augsburgban töltöm, utána viszont adná magát az egyetemi csapat, amelyben a tanulás is előtérben maradhatna. Így természetesen a tengerentúli karriert sem zárom ki.”

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.05.16 21:05:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A Farkas Júlia, Fodor Nadin, Kis Janka, Magyar Hanna, Somhegyi Réka, Varga Lujza összeállítású magyar junior ritmikusgimnasztika-kéziszercsapat öt karika gyakorlatával a 14. helyet érdemelte ki a bakui junior Európa-bajnokságon.

2019.05.15 19:57:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

„A legnagyobb szerencsém az, hogy olyan edzőm van, mint Somlai Béla, aki technikailag olyan dolgokat tanít, amilyeneket talán senki más. Azt mondják, dinamikus, gyors vagyok és a testalkatom is alkalmas a vívásra. Balkezesként pedig van némi előnyöm is, amely nagyon kemény edzéssel párosulva később is meghozhatja a gyümölcsét” − vélekedik sikerének titkáról a 17 éves ifjúsági olimpiai bajnok kardvívó, Rabb Krisztián.

2019.05.15 11:47:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Négy év alatt az NB I-es és EHF-kupa negyeddöntős csapat alapemberévé nőtte ki magát Tatabányán ifj. Rosta Miklós. A 20 éves beállós igazi kézilabdacsaládból származik, az idén góllal mutatkozott be a nagyválogatottban, az ősztől pedig már a bajnoki címvédő MOL-Pick Szeged együttesét erősíti.

2019.05.13 17:24:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Parádésan szerepeltek az utánpótláskorú birkózók a három szakág felnőtt magyar bajnokságán. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a harminc súlycsoportból tizennégyet 23 év alatti fiatal nyert meg.

2019.05.05 16:16:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Az már eldőlt az angol labdarúgó-bajnokságban, hogy a Fulham kiesik. Szombaton is kikapott a Wolverhamptontól. A londoniaknak mégis volt búcsúzó, nagy dobásuk. A hajrában pályára küldött Harvey Elliott lett minden idők legfiatalabb Premier League-szereplője.