UP-info utanpotlassport.hu 2020.01.21 20:12 Frissítve: 2020.01.25 16:36

Ifi téli olimpia: ellenállhatatlan a magyar, kanadai curlingduó

A Nagy Laura, Nathan Young magyar, kanadai curling vegyes páros kedden két meccset is nyert, ezzel bejutott a négy közé Lausanne-ban, az ifjúsági téli olimpián. Szerdán már a döntő a tét.

A legjobb 12 közé már korábban bejutott Nagy Laura, Nathan Young magyar, kanadai curling vegyes páros első keddi meccsén 7:4-re nyert a brit, cseh Robyn Mitchell, Frantisek Jiral kettős ellen. A magyar érdekeltségű páros már az első endben meghatározó, 3:0-s előnyre tett szert, de az ellenfél a következő játékrészben két kővel is jobbnak bizonyult, így 3:2-re módosította az állást. Az ezután következő három endben viszont négy pontot is felírtak a táblára Nagy Lauráék, és végül 7:4-re győztek.

Nagy Lauráék (szemben) úgy jutottak be a legjobb négy közé, hogy még csak megszorítani sem tudták őket az ellenfelek Fotó: Magyar Olimpiai Csapat

Nagy Lauráék (szemben) úgy jutottak be a legjobb négy közé, hogy még csak megszorítani sem tudták őket az ellenfelek  •  Fotó: Magyar Olimpiai Csapat

A hat között a japán, francia Mina Kobajasi, Leo Tuaz duó várt rájuk 18 órától, és még könnyebb győzelmet arattak, pedig az első end után még az ellenfél vezetett, viszont a harmadik után már Nagyék, méghozzá 3:1-re, és az ellenfél a folytatásban már nem is tudott újabb pontot elérni. A magyar, kanadai kettős így 8:1-es sikerrel jutott be a négy közé. Ez volt az eddigi legnagyobb különbségű győzelme, bár igazán szoros, végletekig kiélezett mérkőzést még nem is játszott, hiszen korábban a svéd, dán duót 11:5-re, a kínai, török kettőst 8:4-re verte meg.

A sorsolás szeszélye folytán az elődöntőt a szerencsés vesztesként négybe jutó, csütörtökön legyőzött japán, francia kettőssel vívják majd. Azt a meccset szerdán 9.30 órától rendezik, a döntőt 13.30-tól, ahogy a bronzmeccset is.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.02.09 12:37:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ifjúsági ergométeres kontinensviadal után a párizsi világbajnokságon is megvillantotta klasszisát az Arrabona Evezős Klub 18 éves versenyzője, Siska Bettina, elvégre 500 méteren új egyéni csúccsal a dobogó második fokára állt fel, s nevelőedzője, Halmainé Mészáros Éva szerint immár „stabilan hozza, amit tud".

2020.02.02 16:06:15

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Számos utánpótlássikerről adunk hírt, ám jól tudjuk: ezek még nem garantálják a fényes felnőttpályafutást. Most az érem másik oldalát vizsgáltuk meg: olyan sportolókkal beszéltünk, akik utánpótláskorúként nem arattak nagy sikereket, de későn érő típusként szép pályafutást építettek.

2020.01.24 19:06:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A junior vb- és Eb-, továbbá U23-as Eb-győztes cselgáncsozó, Özbas Szofi és a felnőttvilágbajnok kajakos, Kopasz Bálint lett 2019 legjobb utánpótláskorú sportolója. Mindez a tizenkilencedik alkalommal megrendezett Héraklész Díjátadó Gálán derült ki pénteken.

2020.01.23 19:06:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Elképesztő teljesítménnyel nyerte meg Pekler Zalán a junior légpuskások 10 m-es müncheni versenyét. A komáromi sportlövő jobbat lőtt, mint a világcsúcs (országos csúcsot ért el), ezek után azt kérdeztük tőle, mégis hogyan csinálta.

2020.01.14 21:07:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Elstartolt a junior leánykosarasok bajnokságának felsőházi rájátszása, amelyben a Csata DSE, a DVTK Akadémia és a Vasas Akadémia hozta ez idáig minden meccsét. A miskolciak eddig két mérkőzésből kétszer nyertek ugyanolyan arányú különbséggel: 68−67-re verték az NKA Pécs és a BEAC-Újbuda KA alakulatát is.